Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Χημικά στην Μεσόγειο: Η υποκρισία και το ναζιστικό παρελθόν

Πριν λίγες ημέρες ο κος Βενιζέλος δήλωσε ότι:
 «θα ήταν λάθος ... να δημιουργήσουμε μόνοι μας μια αρνητική συζήτηση στη διεθνή τουριστική αγορά, όταν αλλά μεσογειακά κράτη δεν θέτουν καν το θέμα»
Κύριε Αντιπρόεδρε και Υπουργέ των Εξωτερικών
Εάν δεν θέσουμε και αναδείξουμε τώρα το θέμα, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει τουριστική αγορά στη Μεσόγειο !!!
 Πλήγμα για το τουριστικό προϊόν των Μεσογειακών χωρών είναι η ίδια η επιλογή της Μεσογείου για την καταστροφή των χημικών!!!

Στα όσα έχετε διαβάσει και ακούσει για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στην Μεσόγειο, προσθέστε ....

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Τουαλέτες με ηλιακή ενέργεια θα κάνουν το σκ@τό παξιμάδι!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Δεν είναι αστείο!

Μπορεί η ηλιακή ενέργεια να μην είναι ακόμη αξιόπιστη και συμφέρουσα πηγή για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όμως με βάση έρευνα του πανεπιστημίου του Colorado μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε να μετατρέπει το σκ@τό σε βιοκάρβουνο !!!


Με 7.700.000 $ το ίδρυμα Bill & Melinda Gates. χρηματοδότησε 16 ερευνητικές ομάδες ώστε να αναπτύξουν ασφαλείς και βιώσιμες συνθήκες υγιεινής για όσους ανθρώπους τις στερούνται.
Αυτές οι ανακαλύψεις παρουσιάσθηκαν από 20 έως 22 Μαρτίου 2014 στην Ινδία.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα , αναπτύχθηκε μια επαναστατική τουαλέτα χωρίς νερό, η οποία τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο και μετατρέπει τα ανθρώπινα απόβλητα σε βιοκάρβουνο.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνητών του πανεπιστημίου του Colorado, η τουαλέτα αυτή έχει τη δυνατότητα θέρμανσης των ανθρώπινων αποβλήτων σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για ...

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ο Ασωπός, η δίκη, τα εκατομμύρια και οι συναντήσεις εργασίας !!!


Η δίκη για τον Ασωπό συνεχίζεται σήμερα στη Θήβα και η αφωνία αρμοδίων, ΟΙΚΟ-ΜΜΕ, ¨οικολόγων¨, ¨πράσινων¨, κλπ, συνεχίζεται !
Θυμίζουμε ότι η δίκη έχει ξεκινήσει από το Νοέμβριο 2013, αφορά σε 15 ρυπαντές του Ασωπού, με βάση τους ελέγχους των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος το 2007 (πριν την έλευση της πράσινης ανάπτυξης).
Στη φάση αυτή ολοκληρώνεται η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης  και θα ακολουθήσει η επόμενη φάση της ακροαματικής διαδικασίας, με τις απολογίες, αγορεύσεις, κλπ.
Για το επικοινωνιακό θάψιμο της δίκης αυτής, διαβάστε την προηγούμενή μας ανάρτηση με τίτλο ¨ΑΣΩΠΟΣ: Άκρα του τάφου σιωπή !!!!¨

Όμως, οι προσπάθειες να ...

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ: Το θέατρο συνεχίζεται και το δούλεμα πάει σύννεφο !!!

Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος χρειάστηκαν τέσσερα (4) χρόνια μέχρι να δουν τα ρέματα (!!!), ενώ στο διάστημα αυτό ο εργολάβος έχει εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού της σύμβασης!!!
Μάλιστα, η Περιφέρεια Αττικής επικαλούμενη και έγγραφο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος αποζημίωσε με 904.939,84€  τον εργολάβο για βλάβες που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια διακοπής εργασιών λόγω δικαστικής απόφασης !!!

Μεγάλης δημοσιότητας έτυχε η αποκάλυψη της Ελευθεροτυπίας την περασμένη εβδομάδα σχετικά με το ΧΥΤΑ Γραμματικού ότι ¨.. Πόρισμα των επιθεωρητών Περιβάλλοντος, που διαπιστώνει ακατάλληλη και επικίνδυνη χωροθέτηση των έργων στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ Γραμματικού, στέλνει στον εισαγγελέα για αναζήτηση ποινικών ευθυνών τους υπευθύνους της Περιφέρειας Αττικής και της αναδόχου εργολαβικής κοινοπραξίας συμφερόντων των ομίλων Λ. Μπόμπολα, Σ. Λάτση, Θ. Λασκαρίδη, Χρ. Γιόκαρη. ..¨.

Ποια όμως είναι η πραγματική ...

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Βρίζοντας και πολεμώντας

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ:
  Όπως δεν τον είδαμε στα βιβλία

Μπορεί η εικόνα που έχουμε για τους ήρωες του ’21 να είναι κομμάτι εξωραϊσμένη από τα σχολικά βιβλία , η αλήθεια είναι ότι επρόκειτο για απλούς ανθρώπους που στην επικοινωνία τους δεν ήταν με το “σας” και με το “σεις” αλλά άνθρωποι όπως όλοι μας που σε κάθε ευκαιρία το έριχναν το γαμωσταυρίδι τους .
Εκείνος, όμως, από τούς αρχηγούς του ’21 που χαρακτηριζόταν περισσότερο απ’ όλους για την ανεξέλεγκτη γλώσσα του ήταν ο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ορεσίβιος και αδρός, άνθρωπος που έζησε μέχρι τέλους της ζωής του τη φτηνή ειρωνεία όσων ήθελαν να θυμούνται πως ήταν «ο μούλος» «γιος της καλογριάς», βρήκε διέξοδο, για να ξεπεράσει την οργή του και να επιβληθεί σ’ ένα δύσκολο γι’ αυτόν κοινωνικό περιβάλλον, στον παραληρηματικό Βωμολοχικό λόγο.
Η Βωμολοχία του ήταν τόσο συνεχής και έντονη που οι συναγωνιστές του χρειάστηκε να αποδεχθούν το ελάττωμα του αυτό ως «χούι», προκειμένου να μπορέσουν να συνυπάρχουν και να συμπολεμούν μαζί του.

Η αυτοσυγκράτηση αυτή δεν επιτυγχανόταν, πάντως, απ’ όλους τούς συμπολεμιστές του και σ’ όλες τις περιστάσεις.
Να πώς απαντά ο Καραϊσκάκης στην πρόταση συμφιλίωσης που του στέλνει στα 1824 με επιστολή ο οπλαρχηγός της Ρούμελης Ν. Στορνάρης: «Γενναιότατε αδελφέ καπ. Νικόλα, …είδα όσα με γράφεις. Έχει και τουμπλέκια [τουρκικά όργανα του ιππικού] ο πούτζος μου, έχει και τρουμπέτες [ελληνικά όργανα]. Όποια θέλω από τα δυο θα μεταχειρισθώ…». Η ανταπάντηση ήρθε στο ίδιο κλίμα: «Επειδή έχεις και τουμπλέκια και τρουμπέτες βάστα, λοιπόν, διότι ο πούτζος μας και με τουμπλέκια και με τρουμπέτες θέλει σε κυνηγήσει…».

Πραγματικό, όμως, ρεσιτάλ ύβρεων ....

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΧΗΜΙΚΑ: Το μαρτυρικό ΑΡΚΑΔΙ δείχνει το δρόμο

Μεγάλα διεθνή ΜΜΕ με εκτενή ρεπορτάζ δίνουν την εικόνα της τεράστιας σε όγκο και δυναμικής κινητοποίησης, που πραγματοποιήθηκε στο Αρκάδι με στόχο τη διαμαρτυρία ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο
(Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι μεγάλες ¨οικολογικες¨ οργανώσεις (WWF, GREENPEACE, κλπ,), επιβεβαιώνοντας όλα όσα έχουμε γράψει ΕΔΩ)


Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν από κάθε γωνιά της Κρήτης στο Αρκάδι προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων στη Μεσόγειο.

Μεγάλα διεθνή ΜΜΕ δημοσιεύουν εκτενή ρεπορτάζ για την μεγαλειώδη συγκέντρωση!!!
Η Washington post σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο ¨ Σάλο έχει προκαλέσει στην Ελλάδα το σχέδιο διάθεσης των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο¨, έγραψε (βασικά σημεία):....

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Οι αντιδράσεις για τα χημικά στην Μεσόγειο πιάνουν τόπο!!!

Ενώ σήμερα, στην Ιερά Μονή Αρκαδίου στις 12:30 πραγματοποιείται παγκρήτια συνάντηση για την καταστροφή των χημικών στην Μεσόγειο, προγραμματίζεται διεθνές φόρουμ στην Ρώμη για το ίδιο θέμα !!
 Οι υπεύθυνοι για την καταστροφή των χημικών (OPCW, ΗΠΑ, ΟΗΕ) αντιπροτείνουν την οργάνωση  εκδήλωσης πάνω στο πλοίο MV CAPE RAY , το οποίο περιμένει στην Rota της Ισπανίας, σχετικά με τη διαδικασία, τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον!!
Μαζική αντίδραση τώρα!!!
(Τα social media προσφέρονται γι αυτό!)

Οι εξελίξεις:
Στις 20 Μαρτίου 2014, ο OPCW επιβεβαίωσε ότι άλλη μια παρτίδα χημικών προτεραιότητας 1 μεταφορτώθηκε από τη Latakia με προορισμό το λιμάνι Gioia Tauro στην Ιταλία, απ όπου πρόκειται να μεταφερθούν για υδρόλυση πάνω στο πλοίο MV Cape Ray . Με αυτή την πιο πρόσφατη αποστολή , έχουν πραγματοποιηθεί 11 συνολικά αποστολές και έχει μεταφερθεί το 49,3% των χημικών ουσιών. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση του οργανισμού αναφέρει ότι το 34,8% των χημικών ουσιών προτεραιότητας 1 και το 82,6% των χημικών ουσιών προτεραιότητας 2, έχουν μεταφερθεί από τη Συρία με τα πλοία της Δανίας και της Νορβηγίας.

Είναι ακόμα ασαφές ποιες χημικές ουσίες συνθέτουν αυτές της προτεραιότητας 1 ή 2  ή πόσοι τόνοι από κάθε χημικό υπάρχουν συνολικά. Ο OPCW ανακοίνωσε ότι οι περισσότερες χημικές ουσίες προτεραιότητας 1 θα καταστραφούν μέσω υδρόλυσης πάνω στο αμερικανικό MV Cape Ray και ένα μικρό τμήμα θα καταστραφεί σε μια εγκατάσταση στο Ellesmere του Ηνωμένου Βασιλείου.
Τα λύματα από ...

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ελληνικά ποτάμια-μύθοι και παραδόσεις


Παγκόσμια ημέρα του νερού σήμερα και αφού οι ¨καπεταναίοι του γλυκού νερού¨ έδωσαν ¨γη και ύδωρ¨ στους δανειστές κάνοντας μια ¨τρύπα στο νερό¨,  εμείς για να μην ¨χάσουμε τα νερά μας¨ ας ¨βάλουμε το νερό στ αυλάκι¨ στις επερχόμενες εκλογές.
Και
ΠΡΟΣΟΧΗ μην μας πάρει το ¨ΠΟΤΑΜΙ¨ !!



Οι ποταμοί, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, κατά την προσφιλή αλληγορική, ιδεο-ανθρωπόμορφη αντίληψη των αρχαίων Ελλήνων ήταν ποτάμιοι θεοί, γιοι του Ωκεανού και της Τηθύος. Αποτελούν θέμα των λαϊκών μας παραδόσεων. Θρύλοι θέλουν αλλόκοτα πλάσματα να ζωντανεύουν στα νερά των ποταμών.
Μια μικρή γεύση αυτών, αποτελούν τα επτά ποτάμια στα οποία αφορά η σημερινή ανάρτηση.

Αλφειός
Ο σημαντικότερος ποταμός της Πελοποννήσου. Το όνομά του ετυμολογείται από το αρχαίο ρήμα "αλφάνω", που σημαίνει πλουτοδοτώ, προσφέρω πλούτο, εξ ου και η λέξη "τιμαλφή".
Λατρευόταν κυρίως στην Ηλεία, Μεσσηνία και Αρκαδία. Κάποτε σκότωσε τον αδελφό του Κέρκαφο και τον καταδίωκαν οι Ερινύες. Φτάνοντας στον ποταμό Νίκτυμο, έπεσε μέσα κι από τότε πήρε το όνομά του.
Σύμφωνα με τον Παυσανία, ο Αλφειός ήταν ...

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η Γερμανία ήταν ο βασικός προμηθευτής των χημικών όπλων της Συρίας!!

Το ναζιστικό παρελθόν και Know how ανάπτυξης χημικών όπλων στη διάρκεια του Β Παγκόσμιου πολέμου, σκοτώνουν και σήμερα απειλώντας με καταστροφή και την Μεσόγειο !!

Όπως ανακοινώθηκε χθες, η Γερμανική Κυβέρνηση ζήτησε από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να εξετάσουν κατά πόσον γερμανικές εταιρείες παραβίασαν το νόμο με την εξαγωγή υλικού προς τη Συρία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, που μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή χημικών όπλων.
Ο εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομίας, δήλωσε ότι ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων ( OPCW) έχει παράσχει στις αρχές έναν κατάλογο γερμανικών επιχειρήσεων, με βάση πληροφορίες που παρέχονται από τη Συρία.
Συμπλήρωσε ότι ορισμένες παραδόσεις έγιναν ...

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Η μη ανεύρεση, του χαμένου Boeing της Malaysia Airlines για δυο εβδομάδες, τρομάζει !

Αν καθυστερήσει η ανεύρεση, πολλοί θα …αποφοιτήσουν πιλότοι από τα καθημερινά ταχύρρυθμα μαθήματα των ΜΜΕ

Σχεδόν δύο εβδομάδες από την έναρξη της έρευνας για τους αγνοούμενους της πτήσης MH370 και τα σενάρια - υποθέσεις δίνουν και παίρνουν, πασπαλισμένα με πολλά τεχνικά στοιχεία, αλλά το αποτέλεσμα μηδέν!!

Στην εποχή της τεχνολογίας και του μεγάλου αδερφού δεν σας κάνει εντύπωση η μη ανεύρεση ενός τεράστιου Boeing 777 ??
Τι χρειάζεται η τεχνολογία Stealth αν κάποιος με λίγες γνώσεις και με απλές παρεμβάσεις μπορεί να κάνει  ένα Boeing 777 αόρατο??

Τι έχει ...

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Και στο κρατικό κανάλι ZDF της Γερμανίας σατιρίζουν την ¨πράσινη¨ ανάπτυξη!!!

Για το energiewerde έχουμε μιλήσει σε προηγούμενη ανάρτηση (ΕΔΩ).
Να θυμίσουμε ότι είναι το πρόγραμμα της μετάβασης της Γερμανίας σε βιώσιμες οικονομίες μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής απόδοσης και της βιώσιμης ανάπτυξης. Ο τελικός στόχος του προγράμματος είναι η κατάργηση του άνθρακα και άλλων μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Περιλαμβάνει κυρίως στόχους μειώσεις των αερίων θερμοκηπίου κατά  80-95% μέχρι το 2050 και αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ σε 60%  μέχρι το 2050.

Οι αρνητικές επιπτώσεις αυτής της πολιτικής και κυρίως η σημαντική αύξηση  στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, οδήγησε σε αντιδράσεις όλους τους Γερμανούς καταναλωτές.
Σήμερα, φαίνεται ότι δεν είναι πλέον ταμπού, ακόμη και το κρατικό κανάλι ZDF σατιρίζει το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής και την ¨πράσινη¨ ενέργεια !!

Δείτε....

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Μήπως το ΥΠΕΚΑ είναι η μεγαλύτερη ΜΚΟ ???

Πέντε (5) χρόνια μετά την έλευση της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης και ακόμη επιμένουν!!!

Για να απαντήσετε το ερώτημα του τίτλου δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την σελίδα του ΥΠΕΚΑ, που αφορά στα έργα και τις ημέρες της ¨πράσινης¨ ανάπτυξης!!!
Με φράσεις όπως:
¨Η Πράσινη Ανάπτυξη αναδεικνύεται ως νέο μοντέλο με εφαρμογή σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Είναι ταυτόχρονα ένας πολυδιάστατος στόχος για το μέλλον, για το σύγχρονο τοπίο που διαμορφώνεται. Απαιτείται άμεσα η στροφή προς την πράσινη κατεύθυνση για να πετύχουμε τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και για να έχουμε βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία…¨, συνεχίζουν να επικοινωνούν την ¨ανακάλυψη¨ του Γ.Α.Π.!!

Όμως αυτά...

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Και το όνομα αυτού ¨ΠΑΤΑΤΑ¨!!!

Μετά από πολλές σκέψεις, τσακωμούς, ξενύχτια, ρακοκατανύξεις, το αποφασίσαμε!!!
Θα ιδρύσουμε κόμμα!!
Γιατί δηλαδή τα γερμανικά – εργολαβικά γενόσημα είναι καλύτερα??
Εννοούμε αυτά που γεννιούνται τον τελευταίο καιρό με εξωσωματική γονιμοποίηση από σπέρμα γερμανικό, μήτρα εργολαβική και ποντικομαμές τα ΜΜΕ.



Το όνομά μας ¨ΠΑΤΑΤΑ¨
Οι οπαδοί, μέλη, ψηφοφόροι, PATATISTAS!!
Το σύνθημα μας,

ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΤΑΤΙΕΣ – ΨΗΦΙΣΕ ¨ΠΑΤΑΤΑ¨

Το σκεπτικό που επικράτησε ήταν ό,τι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, η φράση που δονεί τον αέρα είναι ¨πάλι πατατιά έκανα¨, οπότε το κόμμα μας θα δίνει την ευκαιρία να γνωρίζουν εκ των προτέρων τι πράττουν.
Και σημειώστε!!!
Από το πρόγραμμά μας...

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

eCall στα αυτοκίνητα το 2015 !


Συσκευές κλήσης έκτακτης ανάγκης, που ειδοποιούν άμεσα και αυτόματα τις υπηρεσίες διάσωσης σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων, θα πρέπει να τοποθετηθούν σε όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών στην ΕΕ τον Οκτώβριο του 2015.


Αυτό προβλέπει ο κανονισμός eCall, που εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 26/2/2014 με 485 ψήφους υπέρ, 151 κατά και 32 αποχές.

Το σύστημα eCall χρησιμοποιεί αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης το 112 με αυτόματο τρόπο για να ειδοποιήσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα . Εκτιμάται ότι ...

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Το ΥΠΕΚΑ μετακομίζει στο Ναϊρόμπι!!!

Με επτά (7) αποφάσεις της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΕΚΑ κας Κ. Γιαννακοπούλου εγκρίνεται η μετάβαση ισάριθμων υπαλλήλων στο Ναϊρόμπι της Κένυα για 9 ημέρες!!!!
Το συνολικό κόστος του ταξιδιού υπολογίζεται σε 17.000 ευρώ!!!

Και τι θα κάνουν στο Ναϊρόμπι??
Προς στιγμή πέρασε από το μυαλό μας μήπως πάνε να βοηθήσουν την κα Μπιρμπίλη στο κλείσιμο της τρύπας του όζοντος, αλλά αφού διαβάσαμε την απόφαση μάθαμε ότι θα συμμετέχουν ως εθνικοί εκπρόσωποι της χώρας στην προπαρασκευαστική Ανοιχτή Συνάντηση της Επιτροπής Μονίµων Αντιπροσώπων του UNEP (Open Ended CPR) που θα διεξαχθεί στις 24-28 Μαρτίου 2014 στο Ναϊρόµπι, στα πλαίσια της προετοιµασίας της Συνέλευσης Περιβάλλοντος των Η.Ε. (United Nations Environmental  Assembly UNEA, 23-27.6.14) µε καθολική συµµετοχή, κατά την τρέχουσα Ελληνική Προεδρία στο Συµβούλιο της ΕΕ (Α΄εξάµ.2014) . 

Τα έξοδα ...

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Το μεγάλο σκάνδαλο των βιοκαυσίμων

Φυτεία φοινικέλαιου στην Ινδονησία
Τα βιοκαύσιμα προκαλούν πείνα, ατμοσφαιρική ρύπανση και κοστίζουν δισεκατομμύρια ευρώ!!!

Η ιστορία των βιοκαυσίμων είναι το τέλειο παράδειγμα ¨πράσινης¨ απάτης.
Οι απανταχού ¨πράσινοι¨ υπερασπίστηκαν τα βιοκαύσιμα ως όπλο κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη , υποστηρίζοντας ότι θα εκπέμπουν πολύ λιγότερο CO2 από ό,τι τα ορυκτά.
Το σκεπτικό τους: Τα φυτά απορροφούν CO2, ενώ κατά την καύση των βιοκαυσίμων  απελευθερώνονται ίσες ποσότητες στην ατμόσφαιρα, επομένως μηδενικές εκπομπές .
Αλλά το όνειρο αυτό έχει γίνει ένας εφιάλτης. Ακόμα και ο Αλ Γκορ, ο ¨Πάπας¨ της κλιματικής αλλαγής, ...

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ – ΔΕΠΑ – ΔΕΗ - ΡΑΕ: Της εκδιδομένης επί χρήμασι … το σιδηρούν κιγκλίδωμα.

17.09.2013: Οφειλές ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ προς ΔΕΠΑ 108,5 εκ. ευρώ!!!


Σε άρθρο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας στις 9/3/2014 με τίτλο ¨Πουλάει ακριβά και αγοράζει φθηνά ρεύμα από τη ΔΕΗ¨ περιγράφεται αναλυτικά το ιστορικό, οι ρυθμίσεις, οι πολιτικές παρεμβάσεις, κλπ για τη λειτουργία της μονάδας συμπαραγωγής της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Βοιωτίας με καύσιμο φυσικό αέριο.

Το βασικό συμπέρασμα του άρθρου είναι:
Τροποποιώντας την άδεια του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κατόπιν γνωμοδότησης της ΡΑΕ, ο Ομιλος Μυτιληναίου κατέστη συμπαραγωγός, κερδίζοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη διαφορά στις τιμές πώλησης ρεύματος προς τη ΔΕΗ και την αγορά ρεύματος από αυτήν για τις ανάγκες της βιομηχανικής του παραγωγής.

Είναι όμως μόνο αυτό??
Όχι !!! Υπάρχει κι άλλη σκοτεινή πλευρά και ....

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Το σχιστολιθικό αέριο και η Ουκρανία

Η προοπτική ευρείας εξόρυξης σχιστολιθικού αερίου εμφανίζεται σήμερα ως οικονομικά προσιτή ενεργειακή λύση και αλλάζει ριζικά τον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη!!!

Η συνεχιζόμενη «σχιστολιθική επανάσταση», στον ενεργειακό τομέα των ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη ΡΩΣΙΑ, όπου η ανάπτυξη στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Από το 2000 και μετά οι υδρογονάνθρακες αντιπροσώπευαν το μισό του ΑΕΠ της Ρωσίας. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι η ενεργειακή κυριαρχία της Ρωσίας είναι όλο και πιο ευάλωτη .
Η Gazprom έχει χάσει πάνω από 280 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία από το 2008 και οι εμπειρογνώμονες αποδίδουν την πτώση αυτή στις επενδύσεις των ΗΠΑ στην καινοτόμο εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου με την τεχνική της υδραυλικής ρηγμάτωσης (fracking), η οποία μείωσε την ανάγκη εισαγωγών των ΗΠΑ και άσκησε πτωτικές πιέσεις στις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου και τα κέρδη της Gazprom

Η είδηση (Reuters): Στις 8/3/2014 τέσσερις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης (Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία και Σλοβακία ) ζήτησαν από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να διευκολύνει τις διαδικασίες έτσι ώστε μπορούν να εισάγουν φυσικό αέριο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και να...

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Απασφαλισμένη χειροβομβίς βυθιζομένη εν ενυδρείω

Του Σαράντη Δημητριάδη
(Από: antigoldgr )

Θα μπορούσε να είναι τίτλος ή στίχος ποιήματος του Εμπειρίκου. Δεν είναι όμως. Παρόλα αυτά είναι μια χρήσιμη εικόνα που με τα συνεπαγόμενά της μπορεί να κάνει κατανοητή σε μικρή κλίμακα την σε μεγάλη κλίμακα επενέργεια της αλιείας με χρήση δυναμίτη (ή εκρηγνυόμενων φιαλών υγραερίου όπως γίνεται σήμερα). Η αλιεία αυτή είναι πολύ επικίνδυνη για τους “αλιείς” που την εφαρμόζουν και που το ξέρουν πολύ καλά, κάποιοι μάλιστα από αυτούς επειδή δεν μετρούν ακριβώς τέσσερα άκρα αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν φανατικά να την εξασκούν. Βλέπετε, είναι πολλά τα λεφτά και είναι μεγάλες οι καθημερινές ανάγκες σε αλιεύματα στις κύριες αγορές τους. Η αλιεία αυτή είναι επίσης καταστρεπτική για το βυθό και όλη τη βιόμαζα στα πεδία της δυναμιτικής αλιείας. Ένα ελαχιστότατο μόνο μέρος των ψαριών που κεραυνοβολούνται καταλήγουν στην αγορά (“αξιοποιούνται”), το μέγιστο ποσοστό.... 

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Και ¨οικολογικό¨ SEX !


¨…τ καλοκαίρι στ βουνά, κα τν χειμ στος κάμπους…¨

¨…Ποσοστό  που αγγίζει  το 22% σε όλο το κόσμο  έχει στενές επαφές τρίτου τύπου  στον κήπο ή στην εξοχή τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.¨




Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο η οικολογική συνείδηση, λίγο η πράσινη διατροφή που έχει εισβάλει στο διαιτολόγιο άλλαξαν τις συνήθειες όλων. 
Η νέα τάση που αποκτά όλο και περισσότερους φανατικούς σε όλο το κόσμο αλλά και στην χώρα μας είναι το οικολογικό σεξ.
Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από εταιρείες παραγωγής προφυλακτικών αλλά και περιβαλλοντικούς οργανισμούς ο αριθμός των προφυλακτικών που δεν ανακυκλώνονται σωστά μόνο στην Μεγάλη Βρετανία ανέρχεται σε 60 με 100 εκατομμύρια ετησίως.
Παράλληλα επτά στα οκτώ  σεξουαλικά  παιχνίδια και βοηθήματα  που δοκιμάστηκαν ανιχνεύθηκαν  φθαλάτες σε ποσότητα που φτάνει κατά μέσο όρο το 24 με 51%.

Την ίδια στιγμή ...

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ: Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο, τότε ποιο είναι???

Υπόσχονταν αρχικά 350 εκατ. ευρώ, μειώθηκαν στα 190 εκατ. ευρώ με την περίπτωση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ξανά μειώθηκαν στα 19 εκατ. ευρώ με την ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΟΡΥΦΑΟΥ και τώρα zero !!!.

Το σήριαλ της ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ συνεχίζεται!!!
Με την απόφαση Αρ. Πρωτ. Δ9/Φ 461/1130/175 στις 26/2/2014 του Υφυπουργού ΠΕΚΑ κου Ασημάκη Παπαγεωργίου,
¨…Η  εταιρεία  «ΑΙΟΛΙΚΗ  ΚΟΡΥΦΑΟΥ  ΑΝΩΝΥΜΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ  ΠΗΓΕΣ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»,  µε  διακριτικό  τίτλο  «ΑΙΟΛΙΚΗ  ΚΟΡΥΦΑΟΥ  Α.Ε »,  στην οποία  κατακυρώθηκε  το  αποτέλεσµα  του δηµόσιου διεθνούς ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισµού για την εκµίσθωση του δικαιώµατος έρευνας γεωθερµικού δυναµικού δηµόσιου µεταλλευτικού χώρου στην περιοχή Δέλτα Ποταµού Έβρου, Περιφερειακής Ενότητας Έβρου µε την υπ΄ αριθ. Δ9/Φ 461/οικ 16177/2994/30.08.2013  απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής, στερείται του δικαιώματος ………  διότι  µε  υπαιτιότητα  της  δεν  προσήλθε  να  υπογράψει  τη  σύµβαση µίσθωσης…..¨.

Το ιστορικό
Ο αρχικός διαγωνισμός έγινε στις 16/3/2011 για τις 4 περιοχές και συγκεντρώθηκαν συνολικά 18 προσφορές, από έξι (6) εταιρίες ή Κοινοπραξίες. Το χρηματικό ύψος....

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Χημικά στη Μεσόγειο: Τελευταίες εξελίξεις

1: Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κος Ρασμουσεν αναστέλλεται η κοινή αποστολή ΝΑΤΟ – Ρωσίας για την προστασία του Αμερικάνικου πλοίου Cape Ray πάνω στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία της υδρόλυσης για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας. Η αιτιολογία είναι ότι ¨ η Ρωσία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας , καθώς και τις διεθνείς υποχρεώσεις της ".
Πρόσθεσε επίσης ότι αυτό δεν θα επηρεάσει την καταστροφή των χημικών όπλων , αλλά η Ρωσία δεν θα συμμετέχει στην συνοδεία του σκάφους των ΗΠΑ.

Στην αποστολή αυτή συμμετέχει η Ρωσία με το καταδρομικό Pyotr Veliky (Πέτρος ο Μέγας), το οποίο έχει και τον συντονισμό. Μέχρι σήμερα, μαζί με το κινέζικο θωρηκτό Yancheng και άλλα πλοία από Δανία και Νορβηγία διασφαλίζουν την μεταφορά των χημικών από την Λαττάκεια στο πλοίο Taiko, που θα τα μεταφέρει στο Ιταλικό λιμάνι της Καλαβρίας και από εκεί θα μεταφορτωθούν στο Cape Ray.

2: Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι μέρος από τα επικίνδυνα απόβλητα, που θα προκύψουν από την διαδικασία της υδρόλυσης, θα καταστραφούν (αποτέφρωση) στο Munster , περίπου 70 χλμ νότια του Αμβούργου, στις....

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΥΠΕΚΑ: Ενδιαφέρονται για ¨Υγιείς Ωκεανούς¨ και …ξεχνούν την χημική βόμβα στην Μεσόγειο!!!

1065 λέξεις και ούτε μια αναφορά για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στην Μεσόγειο

Διαβάζαμε και ξαναδιαβάζαμε την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ με τίτλο ¨ Ομιλία Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, στο Συνέδριο της ΕΕ "Υγιείς Ωκεανοί - Παραγωγικό Οικοσύστημα: ένα Ευρωπαϊκό Συνέδριο για το Θαλάσσιο Περιβάλλον¨ και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας!!
Σε ένα κείμενο 1065 λέξεων ούτε μια αναφορά για το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο!!!!

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 3/3/2014 με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό ΠΕΚΑ κο Ι. Μανιάτη και συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Περιβάλλοντος, Janez Potočnik, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών Βιωσιμότητας, Klaus Topfer και ...

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ηλιοθερμικό στην Ισπανία παράγει μόνο απώλειες!!



Προσοχή σε αυτά που υπόσχονται οι ¨επενδυτές¨ ηλιοθερμικών στην επαρχία Σητείας !!!




Στο Andasol της Νότιας Ισπανίας έχει εγκατασταθεί το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο της Ευρώπης. Αποτελείται από 3 συστήματα, αναπτυγμένα σε έκταση μεγαλύτερη από 70 γήπεδα ποδοσφαίρου!
Andasol - 1 ολοκληρώθηκε το 2008,
Andasol - 2 ολοκληρώθηκε το 2009 και
Andasol - 3 ολοκληρώθηκε το 2011.
Το Andasol 3 σχεδιάσθηκε και κατασκευάσθηκε από την κοινοπραξία της Solar Millennium και MAN Ferrostaal (γνωστή από την υπόθεση Τσοχατζόπουλου!!!)
Κάθε σύστημα έχει εγκατεστημένη ισχύ περίπου 50 MWe.
Το συνολικό κόστος της κατασκευής των τριών έργων εκτιμάται σε 900 εκατομμύρια ευρώ .

To Andasol 3 έχει την τεχνολογία Parabolic Solar Plant, όμοιο με αυτό που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν στην επαρχία Σητείας στην περιοχή ΧΩΝΟΣ του Δ.Δ Ιτάνου.
Ας δώσουμε ένα πρώτο στοιχείο σχετικό με την κατανάλωση του νερού με βάση τα πραγματικά στοιχεία λειτουργίας.
Οι ανάγκες σε νερό της μονάδας είναι 870.000 m³/έτος!!! (από Wikipedia )
Ξέρετε πόσο υπολογίζουν την κατανάλωση νερού για το αντίστοιχο στην επαρχία Σητείας??....

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

"Γαμάτε γιατί χανόμαστε"

Ο τίτλος είναι από άρθρο του κου Σταύρου Θεοδωράκη (ΕΔΩ)

Χωρίς να βρέξει, ο ¨ποταμός¨
 νερό δεν κατεβάζει
κι ας είναι από πίσω σου
 όλοι οι εργολάβοι!!!



Προς: (Σ)ταύρο εν υαλοπωλείο
Εάν έτσι σε συμβούλεψαν ότι δηλαδή ο λαός για να …σωθεί θα πέσει στο ¨ΠΟΤΑΜΙ¨,  έκαναν MEGA λάθος!!!
Σταύρο, αυτό δεν είναι ποτάμι είναι αγωγός βοθρολυμάτων!!!
Είναι οι ροχάλες των Ελλήνων για την πολιτική και τους πολιτικούς.
Η οργή του λαού είναι το πραγματικό ΠΟΤΑΜΙ, Σταύρο μου..

Η πρόβλεψή μας, για τις εκλογές ...

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!!! Επαναπροκηρύχθηκαν 16 θέσεις για το HELP DESK του ΥΠΕΚΑ.


Μετά την επιτυχή παρέμβαση του Blog, σχετικά με τις διαδικασίες στελέχωσης ομάδας Help Desk στο ΥΠΕΚΑ (Διαβάστε την προηγούμενή μας ανάρτηση), είχαμε εξελίξεις!

Με νέα απόφαση (αρ.πρωτ. οικ 1049/28-2-2014) ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και με θέμα ¨Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη στελέχωση Ομάδας Help Desk στην Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών του ΥΠΕΚΑ¨ επαναπροκηρύσσει τις 16 θέσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι διαθέσιμες προς πλήρωση θέσεις ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...