Ο καλύτερος ¨μεζές¨ για τη ρακή και ειδικά
στα καζανέματα
Το
ρόδι είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο με υπέροχη ζουμερή γεύση. Περιέχει πολύτιμες
θρεπτικές ουσίες αν και πολλοί το αποφεύγουν είτε γιατί αγνοούν την ωφελιμότητά
του είτε γιατί απλά δυσκολεύονται να το καθαρίσουν.
Στη αμερικάνικη Huffington
Post παρουσιάστηκαν κάποιοι από τους λόγους που θα πρέπει να
καταναλώνουμε ρόδια όσο δύσκολο και αν μας φαίνεται....
- Περιέχουν τη γνωστή και αγαπημένη βιταμίνη C που δρα κατά των λοιμώξεων και ιώσεων αφού δυναμώνει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού.
- Περιέχουν αντιοξειδωτικά που δρουν κατά της πρόωρης γήρανσης, ενώ παράλληλα το σύνολο των συστατικών τους ενισχύει την άμυνα του δέρματος.
- Η κατανάλωση χυμού από ρόδια αποτοξινώνει τα νεφρά και το ήπαρ.
- Περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό πολυφαινόλες που δρουν κατά των αλλεργιών.
- Με βάση τα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών ο συνδυασμός των θρεπτικών ουσιών των ροδιών προστατεύει τις γυναίκες από τον καρκίνο του μαστού και τους άνδρες από τον καρκίνο του προστάτη.
- Η κατανάλωση ροδιών συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και βοηθά στην αντιμετώπιση του μεταβολικού συνδρόμου.
- Περιέχουν ελλαγικό οξύ και πολυφαινόλες που βοηθούν στην επούλωση των οστών και την πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας.
- Επιστημονικά πειράματα έχουν δείξει ότι τα ρόδια επιβραδύνουν τη νόσο Αλτσχάιμερ.
- Τέλος, έχει αποδειχθεί ότι τα συστατικά τους επιδρούν ευεργετικά ακόμα και στο γενετικό υλικό των κυττάρων του σώματος.
Με τόσα πολλά οφέλη μήπως δεν είναι τυχαίο που θεωρείται το
φρούτο της ευτυχίας; Απολαύστε το, λοιπόν, ως φρούτο, στολίστε τις πράσινες
σαλάτες ή κάντε το χυμό.
Παρακολουθήστε το ακόλουθο βίντεο για να δείτε πόσο εύκολο
τελικά είναι να καθαριστεί ένα ρόδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου