Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Ηλιοθερμικά: Το ¨…ούτε πουλί πετούμενο…¨ θα γίνει πραγματικότητα στην επαρχία Σητείας !!!


Η υπηρεσία Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ (USGS) έδωσε στη δημοσιότητα πρόσφατα ένα βίντεο, το οποίο δείχνει πώς η έντονη θερμότητα, που παράγεται στο ηλιοθερμικό Ivanpah, αποτεφρώνει χιλιάδες πουλιά και νυχτερίδες.

Στο Ivanpah, έχει παρατηρηθεί ότι τα ζώα επηρεάζονται από την έντονη θερμότητα κοντά τους ηλιακούς πύργους. Η συγκέντρωση των ηλιακών ακτινών  δημιουργεί ένα έντονο θερμικό τομέα γύρω από την εγκατάσταση (ονομάζεται ηλιακή ροή) και είναι αρκετά ισχυρός για να προκαλέσει τραυματισμό ή θάνατο πτηνού ή οτιδήποτε άλλου πετά μέσα από αυτόν.
Επίσης, μια ...
πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι στο Ivanpah σκοτώθηκαν 6.185 πουλιά το 2015, εκ των οποίων τα 1145 κάηκαν λόγω της ηλιακής ροής.

Θυμίζουμε ότι το Ivanpah είναι η μεγαλύτερη ηλιοθερμική μονάδα παγκοσμίως. Είναι εγκατεστημένο σε μια έκταση 13 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην έρημο Μοχάβε, νοτιοδυτικά του Λας Βέγκας. Αποτελείται από τρεις ηλιοθερμικούς πύργους 40 ορόφων, 45 μέτρα ψηλότερων από το Άγαλμα της Ελευθερίας, που περιστοιχίζονται από 350.000 κάτοπτρα (ηλιοστάτες) μεγέθους γκαραζόπορτας. Έχει ισχύ 392 Μεγαβάτ και αποτελεί καρπό της συνεργασίας μεταξύ της NRG Energy, της Google και της BrightSource Energy. Κόστισε 2,2 δις $.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο και φανταστείτε τι πρόκειται να συμβεί στην επαρχία Σητείας λόγω των 5 ηλιοθερμικών, που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...