Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Του i4cense το … ανάγνωσμα


Σχετικά με το i4cense, το ινστιτούτο για την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή ασφάλεια του Α.Α Παπανδρέου, μπορείτε να βρείτε άπειρες δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο!!
Περιληπτικά και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου, το i4cense είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός (ΜΚΟ), που στόχο έχει την ανάπτυξη όλων των δυνατοτήτων, ώστε να καταστεί δυνατή η προώθηση πρωτοβουλιών για το κλίμα και την ενεργειακή ασφάλεια της Μεσογείου. Ο καθηγητής Ανδρέας Α. Παπανδρέου ως ιδρυτής και πρόεδρος έχει ασφαλώς τον πρώτο ρόλο, ενώ άμεσοι συνεργάτες του είναι τα επτά μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής. (Αναλυτική παρουσίαση του i4cense, από την εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, ΕΔΩ).

Σε μια από τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο πέσαμε πάνω στη σελίδα http://theroxor.com/www.i4cense.org . Το The Roxor είναι ένα blog που σχεδιάζουν σελίδες για το internet και μέσα από αυτό έχεις τη δυνατότητα να βρεις και στατιστικά στοιχεία. Εκεί εντοπίσαμε και το i4cense. Στην παράγραφο Links out της σελίδας μνημονεύονται τέσσερεις (4)συνδέσεις:
Ας δούμε πού παραπέμπουν............
αυτές, αφού πρώτα επισκεφθούμε τη σελίδα του i4cense και δούμε από ποιους αποτελείται η Συμβουλευτική Επιτροπή (Advisory Board):
Professor Andreas Papandreou (Chair), Ipek Nur Cem Taha, José María Figueres , Markos Kounalakis, Nick Mabey,Simon Reddy, Jeffrey Sachs, Joseph A. Stanislaw, Dimitri Zenghelis

Τα προαναφερθέντα Links Out της i4cense παραπέμπουν αφενός σε δύο ιστότοπους για τους οποίους έχουμε αναφερθεί αναλυτικά σε προηγούμενη ανάρτηση με τίτλο ¨GEORGE SOROS: Financier and … PHILANTHROPIST!!!!¨ ,  στις οποίες ο Jeffrey Sachs έχει καθοδηγητικό ρόλο και  ο οποίος συμμετέχει και στην Advisory Board του i4cense, και αφετέρου στους παρακάτω ιστότοπους:
Α: REEEP
Από τη σχετική σελίδα μαθαίνουμε ότι:
Συστάθηκε παράλληλα με την Παγκόσμια Διάσκεψη του 2002 για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Γιοχάνεσμπουργκ. Σήμερα αποτελείται από 400 εταίρους, συμπεριλαμβανομένων 45 κυβερνήσεις, καθώς και μια σειρά από ιδιωτικές εταιρίες και διεθνείς οργανισμούς.
Χρηματοδοτεί έργα σε συγκεκριμένους τομείς που αφορούν στη βιώσιμη ενέργεια.
Οι στόχοι της είναι : Η μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου με τη σημαντική αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης, καθώς και η βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη και αειφόρο ενέργεια, για τους φτωχούς.
 Από το βιογραφικό του Nick Mabey του μέλους της Συμβουλευτικής επιτροπής της i4cense, διαβάζουμε ότι ήταν ο πρωτεργάτης για την σύσταση της REEEP στο Γιοχάνεσπουργκ.
Τον κο Nick Mabey τον συναντάμε επίσης και σε μια άλλη μη κερδοσκοπική εταιρεία την E3G, η οποία ιδρύθηκε το 2004 και έχει σαν στόχο και αυτή, στη μετάβαση στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Β: Good Energies
Είναι μια εταιρεία επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων στον κλάδο της ενέργειας και ειδικότερα των ΑΠΕ. Όπως η ίδια μας πληροφορεί: Κάθε επένδυση που κάνουμε έχει την περιβαλλοντική ευθύνη στο επίκεντρο του σχεδιασμού της.
Με βάση την παρουσίαση του ιδρυτή της Marcel Brenninkmeijer στο Mediterranean Sustainable Energy Summit (MSES), που οργανώθηκε από το i4cense στην Αθήνα το Μάιο του 2008 και ο οποίος ήταν προσκεκλημένος ομιλητής, η εταιρεία εμφανίζεται στην Ελλάδα με την Jasper Wind με αιολικά πάρκα στην Εύβοια και στην Νάξο καθώς και σχεδιασμούς για επιπλέον εγκατάσταση 500MW για αιολικά και 50MW για φωτοβολταικά.
Συμπληρωματικά στοιχεία, για να σχηματίσετε μια πλήρη εικόνα, θα βρείτε στο:

Σίγουρα έχετε μπερδευτεί, όπως και εμείς εξάλλου!!
Ένα όμως πρέπει να συγκρατήσουμε:
Όλοι οι προαναφερθέντες, φυσικά πρόσωπα, εταιρίες, ιδρύματα, οργανισμοί κλπ, επικαλούμενοι το φοβικό σύνδρομο των κλιματικών αλλαγών, έχουν σαν … στόχο αφενός να σώσουν τον πλανήτη και αφετέρου να εξαλείψουν τη φτώχεια. Τη συνταγή που έχουν ανακαλύψει για να επιτύχουν τους στόχους τους, είναι η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ. Πώς συνδυάζονται αυτά και πώς κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, είναι άγνωστο σε εμάς.
Υπογραμμίζουμε όμως την εντυπωσιακή συμμετοχή σε αυτές τις πρωτοβουλίες – κινήσεις, ως σπόνσορες, χρηματοδότες, supporters κλπ, των άμεσα ενδιαφερομένων, δηλαδή των κατασκευαστικών εταιριών, αιολικών και φωτοβολταϊκών συστημάτων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το i4cense φαίνεται ότι έχει εξειδικευθεί για την περιοχή της ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. 
(……Πολύ υλικό για σερφάρισμα και μελέτη !!!!!)

2 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Marcel Brenninkmeijer, ο πλούσιος ρουχάς με έδρα το Zug. Έχει και τον Αλ Γκορ για ...σύμβουλο.

To Columbia είναι και έδρα πολλών από τους πανικολόγους του κλίματος (εκεί τους έχουν για αριστερούς, στην πραξη είναι γερμανοταϊσμένοι)

katalytikos είπε...

Έχω το σχετικό link από τη δική σου σελίδα.
Χάος πραγματικά με τις διασυνδέσεις των !!!!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...