Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Τέλη κυκλοφορίας και CO2

κλικ για μεγεθυνση
 Έχει γίνει παράδοση, ειδικά τα μνημονιακά χρόνια !!!
Κάθε χρόνο μετά το καλοκαίρι ξεκινούν δημοσιεύματα - ανακοινώσεις για αλλαγές στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας. Σε καθημερινή βάση ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά μας πρήζουν κυριολεκτικά για το τι είπε ή τι άφησε να εννοηθεί ο κάθε π@π@ρ@ς αρμόδιος ή αναρμόδιος !!!.

Δεν νομίζουμε να συμβαίνει αυτό πουθενά στον κόσμο.
Αγοράζεις ένα αυτοκίνητο, προϋπολογίζοντας αναλυτικά με βάση τις οικονομικές σου δυνατότητες και το τι ισχύει (φόροι, τέλη, κίνητρα, κλπ) και δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει !!!
Για τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες και θα έπρεπε να εισηγούνται και να αποφασίζουν, ούτε κουβέντα, απλά σήμερα δεν υπάρχουν.

Φίλες, φίλοι
Το έχουμε εμπεδώσει πλέον ότι όταν μιλούν για αλλαγές – μεταρρυθμίσεις σε ένα κλάδο της οικονομίας ο πραγματικός στόχος είναι η αύξηση των δημοσιονομικών εσόδων. Βέβαια τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν ως επιχείρημα - άλλοθι την προστασία του περιβάλλοντος, για την οποία ούτε που νοιάζονται, γιατί απλά την έχουν γραμμένη στα …..

Μην ξεχνάτε…
Τα δημοσιονομικά έσοδα από τον κλάδο του αυτοκινήτου (τέλη κυκλοφορίας, τέλος ταξινόμησης, ΦΠΑ, καύσιμα, επισκευή, κλπ) ανέρχονται στα 5,3 δις ευρώ ετησίως !!!

Ας δούμε τι ισχύει στας Ευρώπας, όπου ...

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

10 φθινοπωρινοί λόγοι για να αγαπήσετε το ρόδι


Ο καλύτερος ¨μεζές¨ για τη ρακή και ειδικά στα καζανέματα

Το ρόδι είναι ένα φθινοπωρινό φρούτο με υπέροχη ζουμερή γεύση. Περιέχει πολύτιμες θρεπτικές ουσίες αν και πολλοί το αποφεύγουν είτε γιατί αγνοούν την ωφελιμότητά του είτε γιατί απλά δυσκολεύονται να το καθαρίσουν.

Στη αμερικάνικη Huffington Post παρουσιάστηκαν κάποιοι από τους  λόγους  που θα πρέπει να καταναλώνουμε ρόδια όσο δύσκολο και αν μας φαίνεται....
  1. Περιέχουν τη γνωστή και αγαπημένη βιταμίνη C που δρα κατά των λοιμώξεων και ιώσεων αφού δυναμώνει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού.
  1. Περιέχουν αντιοξειδωτικά που δρουν κατά της πρόωρης γήρανσης, ενώ παράλληλα το σύνολο των συστατικών τους ενισχύει την άμυνα του δέρματος.
  1. Η κατανάλωση χυμού  από ρόδια αποτοξινώνει τα νεφρά και το ήπαρ.
  1. Περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό πολυφαινόλες που δρουν κατά των αλλεργιών.
  1. Με βάση τα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών ο συνδυασμός των θρεπτικών ουσιών των ροδιών προστατεύει τις γυναίκες από τον καρκίνο του μαστού και τους άνδρες από τον καρκίνο του προστάτη.
  1. Βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα και ...

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΣΗΤΕΙΑ: Έστω και αργά, ξεκίνησε ο αγώνας ενάντια στην υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος λόγω ΑΠΕ


Στις 8/10/2016 σε ανάρτησή μας με τίτλο ¨Σίτανος: Το... ηλεκτρικό χωριό¨ αναφερθήκαμε στις αρνητικές επιπτώσεις και την αλλαγή του τοπίου, σε ένα χωριό της επαρχίας Σητείας, λόγω της εγκατάστασης αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων.

Όπως μάθαμε, στις 16/10/2016 οργανώθηκε στην πολύπαθη ΣΙΤΑΝΟ δυναμική διαμαρτυρία ενάντια στην εγκατάσταση και νέου ανεμολογικού ιστού για τις ανάγκες εγκατάστασης νέων αιολικών πάρκων στην ίδια περιοχή.

Διαβάστε το ...

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ποιον θα γαμήσει ο φτωχός, όταν γυρίσει ο τροχός; 5 φιλοσοφικά ερωτήματα


«Κανείς δεν μπορεί να σου πάρει την αξιοπρέπεια, αν δεν του τη δώσεις.» Γκάντι

«Οι άνθρωποι [στον καπιταλισμό] έχουν απεριόριστες δυνατότητες και ελάχιστες πιθανότητες.» Πεσσόα

«Θέλει νεκροί χιλιάδες να ‘ναι στους τροχούς.» Ελύτης

«Άσπρα κοράκια, μαύρα κοράκια» ποιητής Φανφάρας

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Την παροιμία βεβαίως τη γνωρίζετε: «Θα γυρίσει ο τροχός, θα γαμήσει κι ο φτωχός».
Έχετε σκεφτεί όμως ποτέ ποιος είναι αυτός ο «φτωχός» και γιατί περιμένει να «γυρίσει ο τροχός» για να «γαμήσει»; Και ποιον θα γαμήσει τότε;
Ο οικοδεσπότης σας εμβάθυνε στη φιλοσοφία του Βιτγκενστάιν και στη γλωσσολογία του Ντεσοσίρ, σε συνδυασμό με αμέτρητες ώρες στο ψυχαναλυτικό ντιβάνι του Φρόιντ και στην ταξική παλαίστρα του Μαρξ, χώρια τις ανθρωπολογικές μελέτες του Λεβιστρός, προκειμένου να κατανοήσει και να επεξηγήσει αυτή την τόσο απλή (φαινομενικά) παροιμία.

~~{}~~

Πρώτο ζήτημα: Ο φτωχός, που περιμένει να γυρίσει ο τροχός για να γαμήσει, απλά δεν γαμάει ή χωρίς να γαμάει του έχουν αλλάξει τα φώτα στο πήδηγμα;  
Ο Ντεσοσίρ θα συμφωνούσε μαζί μου ότι ο τροχός, ως σημαινόμενο, υποδηλώνει αντιστροφή ρόλων.
Συμπέρασμα: Κάποιος γαμάει τον φτωχό, μέχρι ...

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Πρόβλεπε και μη ερεύνα



Όλα τα ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά έχουν αναπαράγει με πηγαίους τίτλους όπως, ¨Πρόβλεψη «Βόμβα» για τον καιρό στην Ελλάδα¨, την …είδηση ότι
¨….Ο αριθμός των θερμών ημερών ανά έτος αναμένεται να αυξηθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι και κατά 40 μέρες έως το 2100 λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.¨

Οι κλιματολόγοι γενικά, που δεν μπορούν να προβλέψουν με ακρίβεια τον καιρό της επόμενης μέρας, προβλέπουν με μεγάλη ευκολία τι θα συμβεί το 2100.

Για να δείτε πόσο αξιόπιστες είναι αυτές οι προβλέψεις των κλιματολόγων, αλιεύσαμε πρόσφατα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Telegraph με τίτλο ¨ Experts said Arctic sea ice would melt entirely by September 2016 - they were wrong¨

Τι λέει περιληπτικά ...

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Γιατί δεν αντιδρούν οι Έλληνες;


Οι Έλληνες απορούν γιατί οι Έλληνες δεν αντιδρούν στο ξεπούλημα της χώρας τους. Οι Έλληνες απορούν γιατί οι Έλληνες δεν αντιδρούν στην υποδούλωση της χώρας τους και την δική τους. Απορεί ο ένας Έλληνας για τον άλλον Έλληνα. Για τον εαυτό του δεν απορεί κανείς.

Αλήθεια, γιατί οι Έλληνες δεν αντιδρούν;

Είμαστε στον 7ο χρόνο από την χρεοκοπία -η χώρα διαλύθηκε και η ασφυξία είναι πια απόλυτη-, δεν θα έπρεπε να έχουν αντιδράσει οι Έλληνες;

Οι Έλληνες δεν αντιδρούν γιατί τους αρέσει αυτό που τους συμβαίνει.

Ναι, τους αρέσει.

Θα το εξηγήσω.

Ξεχάσαμε πως οι Έλληνες μεγαλώνουν με μια κουλτούρα παράπονου και καημού.

Οι Έλληνες μεγαλώνουν με ...

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Σίτανος: Το... ηλεκτρικό χωριό


Οι κάτοικοι ενός ολόκληρου χωριού στη Σητεία πούλησαν τα χωράφια τους. Οι εταιρίες ανέλαβαν να τα μετατρέψουν σε αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα. Μόνο που το παρακάνανε και σήμερα το τοπίο γύρω από το χωριό έχει αλλάξει εντελώς όψη.

Αναδημοσίευση από : http://www.politestv.gr/index.php?id=1000&article=64

Ένα οδοιπορικό στη Σητεία, στο χωριό Σίτανος, αποκαλύπτει στην πράξη την εικόνα του "ανεπτυγμένου" κρητικού τοπίου μέσα από τις επενδύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Συναντάμε τους κατοίκους της Σιτάνου και συζητάμε μαζί τους για τη σημερινή κατάσταση του τόπου.

Οι κάτοικοι μιλούν για τα οφέλη που αρχικά πίστεψαν οτι θα αποκόμιζαν, όπως τις νέες θέσεις εργασίας και τη μείωση ή κατάργηση του τιμολογίου της ΔΕΗ. Για το ποια ανταλλάγματα τελικά ήρθαν από την Πράσινη Ενέργεια στο χωριό τους και το πόσο επηρεάστηκε η ζωή τους μέσα σε μερικούς μήνες. Ακόμα, για το μέγεθος των σημερινών επενδύσεων και το πώς προσεγγίστηκαν οι ίδιοι προκειμένου να διαθέσουν τη γη τους προς "αξιοποίηση", πουλώντας ...

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΣΗΤΕΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ Ε 90 : Σε 30 χρόνια κατασκευάστηκαν 8,50 χλμ επί συνόλου 29,80 χλμ !!!!


Αἰδώς Ἀργεῖοι !!!!!!!

Το παγκόσμιο βραβείο όσον αφορά στο χρόνο εκτέλεσης δημόσιου έργου οδοποιίας διεκδικεί το έργο με τίτλο «Βόρειος Άξονας Κρήτης, Τμήμα Αυχένας Αγκαθιάς – Σητεία και παράκαμψη Σητείας»

Αρκεί να διαβάσετε τη νέα Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Έργων (ΑΕΠΟ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης (αρ. πρωτ.: 3408/30-9-2916για να αναρωτηθείτε: ¨Είναι δυνατόν ?¨ Κι όμως είναι δυνατόν και συμβαίνει μάλιστα στην πλέον ξεχασμένη και απομονωμένη επαρχία της Ελλάδος???
Το μόνο που τους απασχόλησε τα τελευταία 30 χρόνια ήταν πώς να γεμίσουν με ΑΠΕ την πιο όμορφη επαρχία, να καταστρέψουν το καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον της, και δυστυχώς σε αυτό τα κατάφεραν μια …χαρά.

Πρόκειται για τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), χαρακτηρισμένο μάλιστα Εθνική οδός (Ε-90) (!!!!). Η προμελέτη του έργου, το οποίο διασχίζει εκτάσεις της επαρχίας Σητείας, εγκρίθηκε το 1986 και σήμερα έχουν ολοκληρωθεί περίπου 8,50 χλμ επί συνόλου 29,80 χλμ.
Ως σκοπιμότητα του έργου αναφέρουν, μάλλον με δόση ειρωνείας ότι ¨Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της πρόσβασης στην περιοχή.¨. 
Δηλαδή 30 χρόνια προσπαθούν, αλλά η βελτίωση της πρόσβασης αναζητείται ακόμη και μάλλον θα αναζητείται και για τα επόμενα 30 χρόνια!!!

Δείτε το  ιστορικό του έργου, που θα έδινε  ....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...