Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το τμήμα «Άλσος Βεΐκου – Γουδή» της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας !!!



Με την αρ. πρωτ. οικ. 9724/21-5-2018 απόφαση του ΥΠΕΝ εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του τμήματος «Άλσος Βεΐκου – Γουδή» της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της απόφασης

1.Είδος και μέγεθος δραστηριότητας

1.1. Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία του Κεντρικού τμήματος «Άλσος Βεΐκου – Γουδή» της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας , όπως περιγράφεται στη ΜΠΕ και στη σ-ΠΜ που συνοδεύουν την παρούσα απόφαση και ειδικότερα στο κεφάλαιο 6 και 3.2 αντίστοιχα.

1.2. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του έργου συνοψίζονται ως εξής:

1.2.1. Το μήκος του κεντρικού τμήματος «Άλσος Βεΐκου – Γουδή» της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας είναι περίπου 12,8km , ενώ στο έργο περιλαμβάνονται επίσης η συνδετήρια σήραγγα της Γραμμής 4 με τις Γραμμές 2 και 3, μήκους 770m περίπου , καθώς και η σήραγγα πρόσβασης και ο χώρος εναπόθεσης και συντήρησης συρμών στη λεωφόρο Κατεχάκη μήκους 600m περίπου.

1.2.2. Το έργο περιλαμβάνει δεκαπέντε υπόγειους σταθμούς (Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός , Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή) και εννέα ενδιάμεσα ή/και τερματικά φρέατα (ΕΥΔΑΠ, Βεΐκου – Πλυντήριο – Συντήρηση, Βιβλιοθήκη, Διακλάδωση Ευαγγελισμού, Φορμίωνος, Πανεπιστημιούπολη, Δικαιοσύνης, ΤΒΜ Κατεχάκη και ΓΝΑ).

1.2.3. Η αρχή και το πέρας του ...
έργου τοποθετούνται στα φρέατα Βεΐκου και Κατεχάκη αντίστοιχα. Η σύνδεση της συνδετήριας σήραγγας με την κύρια Γραμμή 4 και με τη υφιστάμενη συνδετήρια σήραγγα των Γραμμών 2 και 3 γίνεται αντίστοιχα με την σήραγγα διακλάδωσης Αμερικής και με τη σήραγγα διακλάδωσης Εθνικού Κήπου.
Στο έργο περιλαμβάνονται και οι προβλέψεις για τη σύνδεση με τη μελλοντική
Γραμμής 5.

1.2.4. Το τμήμα «Άλσος Βεΐκου – Γουδή» της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας εξυπηρετείται από το αμαξοστάσιο Σεπολίων, το υπόγειο κτίριο (φρέαρ) συντήρησης και πλυντηρίου συρμών στην περιοχή Βεΐκου και τον χώρο ελέγχου αποκατάστασης βλαβών καθώς και ελαφριάς συντήρησης τροχαίου υλικού (σήραγγα εναπόθεσης συρμών Κατεχάκη, φρέαρ ΓΝΑ)

Ολόκληρη απόφαση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...