Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Πράσινο φως, ... αντί για πόσιμο νερό



Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα το παρακάτω δελτίο τύπου του ΥΠΕΚΑ για την υδροδότηση της περιοχής της Μεσσαπίας στην κεντρική Εύβοια.
…………………………………………………………………………………………
¨ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Πράσινο φως για την υδροδότηση της Μεσσαπίας και της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Υλίκης και Ψαχνών

Στην άμεση προώθηση ολοκληρωμένης πρότασης για την υδροδότηση της Μεσσαπίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ Υλίκης και Ψαχνών, με στόχο την οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σε πόσιμο νερό, προχωράει το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την Υπουργό ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των περιοχών που αφορά το έργο, συγκεκριμένη πρόταση της ΕΥΔΑΠ με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τριών χρόνων.  ….¨
………………………………………………………………………………………..
Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ

Υπενθυμίζουμε ότι και σε αυτή την περιοχή έχει ανιχνευθεί εξασθενές χρώμιο στον υδροφόρο ορίζοντα και τον Σεπτ. 2010 η Υπουργός είχε εξαγγείλει πρόγραμμα μέτρων, αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα του προβλήματος
Η σχετική ομιλία ΕΔΩ:

Σημείωση: Θα είχε ενδιαφέρον μια συνολική ενημέρωση για το βαθμό υλοποίησης όλων όσων είχαν εξαγγελθεί σε αυτή την επίσκεψη της Υπουργού ( πηγές ρύπανσης, έλεγχοι - πρόστιμα, αποκατάσταση, παρακολούθηση, …ΛΑΡΚΟ κλπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...