Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Το παιγνίδι είναι στημένο!!



(Σας γράφω κάτω από το κρεβάτι και θα σας εξηγήσω αμέσως το λόγο.)

Φίλοι,
Ένα μεσημέρι είπα και εγώ να κοιμηθώ και το μετάνιωσα!!
Ακούστε λοιπόν τι όνειρο είδα:
Είμαστε λέει οικογενειακώς σε μια χώρα που όλοι  πανηγύριζαν (καμιά σχέση με την έκφραση … είμαστε για τα πανηγύρια). Όλοι έχουν ξεχυθεί σε δρόμους και πλατείες μες στην καλή χαρά. Κάποιοι τραγουδούσαν (ευτυχώς λίγοι) μια οικολογική παραλλαγή του γνωστού αντιστασιακού τραγουδιού ¨….γυναίκες και άντρες με (φουρφούρια) στους ώμους..¨ και διατρανώνουν παράλληλα της εμπιστοσύνη τους ομοφώνως αλλά δεν μπορώ να καταλάβω σε τι ακριβώς..
Εμείς, ενώ είχαμε αποφασίσει να πάρουμε τα βουνά, αποφασίσαμε την τελευταία στιγμή να πάμε στο γήπεδο της φωτογραφίας (..ξεχάστε το ΟΑΚΑ που ξέρατε), όπου γινόταν ένας ποδοσφαιρικός αγώνας υπέρ των απόρων κορασίδων. Επιπλέον είχαμε παίξει και στοίχημα με τριπλή παραλλαγή και cds, αλλά κάποιος μέσα στα κόλπα Bookmaker, μου σφύριξε εκ των υστέρων ότι δεν θα έρθει ούτε 1, ούτε 2, ούτε Χ, αλλά Ψ. Πάλι στον κουβά σκέφτηκα και ηρέμησα

φουρφούρι
Δεν υπήρχαν οι ¨αγανακτισμένοι¨ σε όλα είχε μπει μπροστά το πρόθεμα ξε
Πχ:  βολεμένος – ξεβολεμένος, τρελαμένος – ξετρελαμένος, χ__ω – ξεχ__ω, αγανακτισμένος – ξεαγανακτισμένος, κλπ.
Αρχίζει ο αγώνας και ο διαιτητής σφυρίζει αδιάφορα. Οι αναπληρωματικοί με παγάκια  προσπαθούν να ζεσταθούν. Ο προπονητής με ξενική προφορά δίνει εντολές, ACHTUNG - ACHTUNG και οι παίκτες γιαβάς - γιαβάς. Α..!!  να μην το ξεχάσω, ο φροντιστής αντί για σώβρακα και φανέλες έφερε ότι βρήκε. Φούστες, μπλούζες, γούνες και ένα πετραχήλι. Οι έχοντες την ευθύνη του νόμου και της τάξης,  με θυμιατά στα χέρια και με δακρυπέταλα ραίνουν το πλήθος.
Οι ομάδα σέρνεται, , οι θεατές μαζεύουν χόρτα από το χόρτο και κολατσίζουν. Είμαστε μια ευτυχισμένη οικογένεια. Μπαίνουν κάποια γκολ, αλλά κανείς δεν ασχολείται …όλοι δικοί μας είμαστε!! ..όλοι θα κερδίσουμε!!…φως στο τούνελ!!.
Κάποια στιγμή
από τα μεγάφωνα ακούγεται η λέξη αέρααααααα!! και τότε παίρνουν μπροστά τα φουρφούρια, ένας μικρός τιτανικός, ρεύμα παντού όλοι λάμπουν σαν πυγολαμπίδες. Ανάσταση! φωνάζει κάποιος, είδες η ΔΕΗ! κάποιος άλλος, δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα, εγώ!! Κάποιοι σπρώχνουν ένα άρμα από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών και άλλοι ένα άλλο από το καρναβάλι της Πάτρας.
Το σκορ 3-3 πάμε για παράταση. Ο ξαφνικός θάνατος αργεί, το γκολ δεν μπαίνει, αλλά δεν μας πολυενδιαφέρει. Η απευθείας αναμετάδοση διακόπτεται συνεχώς από τα μηνύματα των χορηγών: ¨τρώτε νόστιμο και φθηνό χοιρινό¨ και ¨πίνετε άφθονο νερό¨. Η Όλγα ατάραχη και τα μυαλά στα κάγκελα.
Και πάνω στην καλή χαρά, νάσου και ο Μεσοπρόθεσμος, έτσι έλεγαν τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα. Για να μην πολυλογώ, με διάγγελμα καταλήγει στο παρακάτω συμπέρασμα:
¨Δεν τρώτε που δεν τρώτε,  τα πιάτα τι τα θέλετε??.¨ (..εδώ που τα λέμε σωστό κι αυτό!! )
Πέφτει μαύρο στα video wall, απεργούν οι ξαδέρφες και οι θείες των καναλαρχών. Χασάπη γράμματα!!!! Φωνάζει το πλήθος. Ο αγώνας προς στιγμή διακόπτεται, ¨ το μαχαίρι στο ψαροκόκαλο!!¨ φωνάζει κάποιος! Και αίφνης τα ψάρια ¨ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ¨ (..πιστεύω να τα θυμάστε) γεμίζουν τον αγωνιστικό χώρο. Βρώμα, μπόχα,  παντού.
Κάποιοι την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια από την καταπακτή.
Επανέρχεται το video wall με το μήνυμα: ¨Αξίζει να το ζεις!!!¨
και συνεχίζει, ¨…τα μεσημεριανά λόγω ανωτέρας βίας τέλος!!¨
Όλοι κλαίνε με πράσινο, οικολογικό δάκρυ.
Με πιάνει το παράπονο. Εγώ τώρα τι κάνω?? Τι θα δείχνουν τα μεσημέρια? Πάλι τον άγνωστο πόλεμο και το μικρό σπίτι στο λιβάδι?? . Εγώ που κάθε μεσημέρι έβγαζα την κάλτσα και είχα την αίσθηση ότι ήμουν στην πισίνα της τάδε ή του τάδε, τι θα κάνω??
Ξάφνου βοή – θόρυβος, όλοι κοιτούν στον ουρανό τα φουρφούρια έχουν μετατραπεί σε ελικόπτερα Σινούκ, Απάτσι, Αγκούστα Μπέλ!! Μας ραίνουν με αποδείξεις από τις φορολογικές δηλώσεις. Μαζεύω και εγώ και πετυχαίνω αυτή που είχα πάρει από μια … επίσκεψη στην οδό Αθηνάς. Ουφ τουλάχιστον ηρέμησα

Τα Ευρώ μου !! πού είναι τα Ευρώ μου!!! Με ξυπνάει η φωνή της γυναίκας μου. Ιδρωμένος πέφτω στα τέσσερα και αρχίζω να ψάχνω κάτω από το κρεβάτι. Μες στον πανικό ανακαλύπτω μια δραχμή αραχνιασμένη της τη δίνω. Ουρλιάζει τα Ευρώ!! και συνεχίζω . Να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω αν κοιμάμαι ή αν ξύπνησα αλλά εγώ συνεχίζω στα τέσσερα!!!.

Υστερόγραφο: Φίλοι, έχω κάνει download σε όλους τους διαθέσιμους ονειροκρίτες για να βρω μια  εξήγηση για το όνειρο που είδα, αλλά μάταια. Βοηθήστε!
(Αν το εξηγήσετε να με χ….τε!)

..ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...