Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

QUIZ: Ποιος υπουργός στήριζε (!!!???...) τον SOROS ???

Σε ποιόν αποδίδονται τα παρακάτω ?
¨….Ο Soros προωθεί μια συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα από την οποία ο ίδιος δεν κερδίζει άμεσα. Π.χ. χρηματοδοτεί το Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης στην Βουδαπέστη, το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας (Open Society Foundation) το οποίο έχει θέσει στην υπηρεσία της ιδεολογίας του δάσκαλού του (του Popper), πολιτικά κόμματα της αρεσκείας του στην Κεντρική Ευρώπη κλπ. Από αυτές τις δραστηριότητες δεν κερδίζει δεκάρα. Μάλιστα στα άρθρα του και στα βιβλία του υποστηρίζει περιορισμούς των χρηματαγορών από τις οποίες ο ίδιος θα έχανε χρήματα…..¨.

Να δηλώσουμε εξ αρχής , μακριά από μας τα συνωμοσιολογικά σενάρια !!!

SCRIPTA MANENT (τα γραπτά μένουν) !!!

Ας περιγράψουμε λοιπόν το QUIZ.

Σε ένα άρθρο – ανάλυση για ....
το κόμμα TEA PARTY των ΗΠΑ γίνεται λόγος για τους καναλάρχες και μεγιστάνες του τύπου και ειδικότερα για το FOX NEWS.

Συγκεκριμένα αναγράφεται:

¨…(1) Τους τελευταίους 12 μήνες η Fox News έχει προσλάβει, ως υπαλλήλους, σχεδόν όλους τους πολιτικούς που είναι φίλα προσκείμενοι στο Tea Party και προσπαθούν να εκτοπίσουν από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα όποιον ή όποιαν δεν συμμερίζεται την ακραία ιδεολογία που, ουσιαστικά, απαιτεί την κατάργηση του κράτους. Πάντα οι καναλάρχες και μεγιστάνες του τύπου επηρέαζαν τους πολιτικούς. Όμως στην περίπτωση του Fox News έχουμε κάτι πραγματικά καινοτόμο: Το κανάλι έχει στην δούλεψή του όλους τους πολιτικούς ενός συγκεκριμένου, ακραίου χώρου. (*)¨

Ως επεξήγηση του (*) στο τέλος του άρθρου γίνεται η παρακάτω αναφορά για τον SOROS.

¨(*) Θα μου πείτε ότι πάντα έτσι ήταν: Οι πλούσιοι χρησιμοποιούν τα χρήματά τους για να δημιουργούν ένα πολιτικό κλίμα που τους συμφέρει. Πράγματι, έτσι είναι. Όμως εδώ έχουμε ένα νέο φαινόμενο. Μια σύγκριση με τον George Soros, που ίσως ξοδεύει πιο πολλά από τους αδελφούς Koch σε πολιτικού χαρακτήρα καμπάνιες, έχει ενδιαφέρον: Ο Soros προωθεί μια συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα από την οποία ο ίδιος δεν κερδίζει άμεσα. Π.χ. χρηματοδοτεί το Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης στην Βουδαπέστη, το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας (Open Society Foundation) το οποίο έχει θέσει στην υπηρεσία της ιδεολογίας του δάσκαλού του (του Popper), πολιτικά κόμματα της αρεσκείας του στην Κεντρική Ευρώπη κλπ. Από αυτές τις δραστηριότητες δεν κερδίζει δεκάρα. Μάλιστα στα άρθρα του και στα βιβλία του υποστηρίζει περιορισμούς των χρηματαγορών από τις οποίες ο ίδιος θα έχανε χρήματα. Σε αντιδιαστολή, οι αδελφοί Koch και ο κύριος Murdoch επενδύουν άμεσα στον μελλοντικό τους πλούτο αγοράζοντας την ελευθερία να ρυπαίνουν (τις θάλασσες και την φύση οι μεν, τα ερτζιανά ο δε).¨.

Η απάντηση στο QUIZ:
Αρθρογράφος – αναλυτής του πονήματος είναι ο ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ στο protagon.gr του κου Θεοδωράκη στις 6 Οκτωβρίου 2010.

Ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...