Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΑΣΩΠΟΣ: Οὐαὶ ὑμῖν, ΥΠΟΥΡΓΟΙ καὶ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑΙ ὑποκριταί

Πρόσφατες δηλώσεις (ΕΔΩ) του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη για τον ΑΣΩΠΟ:
¨ ...Άλλωστε μία και η κύρια παράμετρος της πρωτοβουλίας και της πρότασής μας είναι η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού, άμεσα, με στόχο την αποκάλυψη, με ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα των πηγών ρύπανσης και των υπαίτιων ρυπαντών. ¨


Κε περιφερειάρχη, γιατί σχεδιάζετε πάλι την ανάθεση μελετών εκατομμυρίων και δεν αναζητάτε το πόρισμα των επιθεωρητών περιβάλλοντος του 2009, το οποίο εμπεριέχει με λεπτομέρειες όλες τις απαντήσεις στις απορίες σας ???
Σας έχουν ενημερώσει για την ύπαρξή του ???

Διαισθανόμαστε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη μια προσπάθεια συγκάλυψης του ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ και θα εξηγήσουμε τους λόγους.

Στις 8/10/2015 σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Λειβαδιά, με συμμετοχή εμπλεκομένων θεσμικών φορέων, των φορέων της Αυτοδιοίκησης, της επιχειρηματικής κοινότητας, των …οικολογικών οργανώσεων και κινημάτων της περιοχής, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού, Γιάννη Τσιρώνη, ανακοινώθηκε το προς διαβούλευση πλαίσιο δράσεων και πολιτικής για την ¨οριστική¨ επίλυση του προβλήματος, του Ασωπού.
Κάλεσε μάλιστα …
φορείς και πολίτες να καταθέσουν τις προτάσεις/παρατηρήσεις τους μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Αφήσαμε να περάσουν κάποιες ημέρες για να συνειδητοποιήσουμε αυτά που διαβάζαμε, τα οποία με διαφορετικό περιτύλιγμα ήταν οι προτάσεις της κας Μπιρμπίλη του 2010, όταν μοίραζε ¨χαμόγελα για τον Ασωπό¨ και τώρα κρίνουμε σκόπιμο να σας παρουσιάσουμε τα στοιχεία εκείνα που μας κάνουν να αμφιβάλουμε για τις προθέσεις των όψιμα ενδιαφερομένων.

Α: Γιατί δεν εμφανίστηκαν να στηρίξουν το κατηγορητήριο εναντίον ρυπαινουσών δραστηριοτήτων, όταν εκδικάζονταν σημαντικές υποθέσεις τους τελευταίους μήνες, που αφορούσαν στο πρόβλημα του ΑΣΩΠΟΥ, με βάση τους ελέγχους των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος το 2007 -2009 ???
Για ποιους λόγους είχαν κρυφτεί ???
Σημείωση: Μόνο 2-3 επιθεωρητές περιβάλλοντος, από αυτούς που ανάγκασε η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ σε παραίτηση ή αποχώρηση μετά το 2009, παραβρέθηκαν για να στηρίξουν τις κατηγορίες !!! Και ΜΠΡΑΒΟ τους, τα ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ !!!.
1: Στην εκδίκαση της έφεσης στη Χαλκίδα καταδικάστηκαν πάλι οι ρυπαίνουσες βιομηχανίες (αθωώθηκε μόνο η ΕΑΒ).
2: Σε δίκη στον Πειραιά, έπεσε βαριά καμπάνα στο κύκλωμα διακίνησης αποβλήτων, που συνδέεται με αυτό που έχουμε αναδείξει ως¨ διαχείριση τοξικών αποβλήτων μέσω κομποστοποίησης¨.

Β: Σε άλλη δίκη στη Λιβαδειά, που αφορούσε πάλι στο κύκλωμα ¨διαχείρισης¨ τοξικών αποβλήτων μέσω κομποστοποίησης, οι νυν αρμόδιοι των διαλυμένων πλέον επιθεωρητών περιβάλλοντος, προέβαλαν κάθε είδους εμπόδια για να μην παραβρεθούν και να υποστηρίξουν το κατηγορητήριο οι επιθεωρητές που είχαν αναδείξει την υπόθεση το 2009 !!!

Γ: Αμέσως μετά την πρωτοβουλία του περιφερειάρχη έσκασαν μύτη όλοι αυτοί που σώπαιναν 6 χρόνια τώρα, ασχολούμενοι αποκλειστικά με το θάψιμο της υπόθεσης (ΟΙΚΟ-ΜΜΕ, ¨ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ¨, παρατρεχάμενοι της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, κλπ).
Μυρίστηκαν εκατομμύρια μελέτες ή μήπως θέλουν πάλι να αποπροσανατολίσουν???  

Κε Περιφερειάρχη, αναζητείστε από τους αρμοδίους υπουργούς, γραμματείς και φαρισαίους, απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:
-        Γιατί το εξασθενές χρώμιο, εκτός από τη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων Σχηματαρίου, εμφανίζεται και σε άλλες καθαρά γεωργικές περιοχές και τι κοινό στοιχείο τις συνδέει?
-        Τι προηγήθηκε, σε περιοχές που δεν συνδέονται άμεσα με την βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων - Σχηματαρίου, η ρύπανση των εδαφών ή η ρύπανση του υδροφορέα?
-        Οι όροι ¨ανακύκλωση¨ - ¨κομποστοποίηση¨- ¨βιολογικά και οργανοχουμικά λιπάσματα¨ έχουν σχέση με το πρόβλημα?
-        Το πόρισμα του 2009 των επιθεωρητών περιβάλλοντος έχει σταλεί στον Εισαγγελέα?  Αν όχι ποιοι ¨μπλόκαραν¨ αυτή την διαδικασία?
-        Μόνο το εξασθενές χρώμιο και τα βαρέα μέταλλα συνθέτουν το πρόβλημα ή μήπως υπάρχουν και άλλα ευρήματα?

Οι ένοχοι είναι πολλοί!!!
Δεν είναι μόνο οι παραγωγοί τοξικών αποβλήτων, αλλά και οι διακινητές και αυτοί που τους κάλυπταν και συνεχίζουν να τους καλύπτουν !!!
Επίσης,
είναι βαθειά νυχτωμένοι όσοι νομίζουν ότι ένα τέτοιο εκτεταμένο περιβαλλοντικό πρόβλημα και με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων, μπορεί να θαφτεί !!!

Για να ξαναθυμηθείτε την υπόθεση ΑΣΩΠΟΥ προτείνουμε να διαβάσετε την πρώτη ανάρτηση αυτού του ιστολογίου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...