Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Ο ¨Πρύτανης των ΑΠΕ¨ , ¨Άτυπος Σύμβουλος¨ της κας Μπιρμπίλη και μέλος επιτροπής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, … αναμορφώνει το ΚΑΠΕ !!!



¨Ορίζουµε τον Καθηγητή κ. Δηµήτρη Λάλα, ως µέλος της Ειδικής Επιτροπής για την αναµόρφωση του θεσµικού πλαισίου του Κέντρου.¨.




Αυτό αναγράφει η απόφαση του Γενικού Διευθυντή του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) με αρ. πρωτ.1538 και ημερομηνία 23/12/2015.

Ο όρος ¨Πρύτανης των ΑΠΕ¨ για τον κ. Δημήτρη Λάλα είναι από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία σε άρθρο της 19ης  Σεπτεμβρίου 2010 με τίτλο ¨Σύμβουλοι της υπουργού ή επιχειρηματίες;¨ . Όπως αναγράφεται στο δημοσίευμα, ο κος Λάλας είχε τον πρώτο λόγο στη σύνταξη του νόμου για τις ΑΠΕ, που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2010.

Λίγα επιπλέον χαρακτηριστικά ...
αποσπάσματα του άρθρου:
¨…Εύλογα ερωτήματα και απορίες προκαλεί η ένταξη στο περιβάλλον της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη συμβούλων ή άτυπων συμβούλων οι οποίοι είναι ταυτόχρονα επιχειρηματίες με πεδίο δραστηριότητας τις περιβαλλοντικές μελέτες, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), την κλιματική αλλαγή, την ενεργειακή απόδοση και τα σκουπίδια….¨.
¨…Τουλάχιστον δύο πρόσωπα έχουν κληθεί να παράσχουν τις υπηρεσίες τους και την εμπειρία τους σε τομείς απόλυτα συναφείς με τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες….¨.
¨….Πρόκειται για τους Δημήτρη Λάλα, πρώην πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπουργικό συνεργάτη σε θέματα κλιματικής αλλαγής, ΑΠΕ κ.λπ., και τον Ανδρέα Λουκάτο, πρόεδρο και μέτοχο κατά 30% της ΕΠΕΜ Α.Ε., εταιρείας με εξειδίκευση στη διαχείριση στερεών απορριμμάτων…¨.
¨…Οι Δημήτρης Λάλας και Ανδρέας Λουκάτος είχαν από το 2006 συστήσει μαζί εταιρεία μελετών, την ΦΑΣΕΤΣ ΕΠΕ, η οποία εξειδικεύεται σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και κλιματικών αλλαγών. Τον περασμένο Μάρτιο οι δύο συνιδρυτές και συνέταιροι προέβησαν σε «επιχειρηματική απόφαση», όπως μας δήλωσαν, και μετέτρεψαν την εταιρεία τους από ΕΠΕ σε Α.Ε….¨.

Ο κ. Δημήτρης Λάλας εμφανίζεται σε δημοσιεύματα του 2015 και ως μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Ολική επιστροφή λοιπόν της ¨πράσινης ανάπτυξης¨ του Γ.Α.Π. με την …αριστερή κυβέρνηση !!!

Ψάξτε επίσης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για πρόσφατες ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ στις προαναφερόμενες εταιρείες του άρθρου της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, μόνο για το Δεκέμβριο 2015 και θα καταλάβετε πολλά περισσότερα !!!
(Για να μην κουράζεστε, δείτε λίγες, με συνολικό ποσό που υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ)

Φυσικά, δεν χρειάζεται να προβλέψουμε το αποτέλεσμα της … αναμόρφωσης του ΚΑΠΕ !!! Απλά ετοιμαστείτε να δείτε ΑΠΕ ακόμη και στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ !!!

Για ιστορικούς λόγους δείτε και τα υπόλοιπα μέλη της Ειδικής Επιτροπής, η οποία συστάθηκε με την απόφαση αρ. πρωτ. 1544/23-12-2015 του Γενικού Διευθυντή του ΚΑΠΕ (ΕΔΩ)

Το ερώτημα ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ δεν χρήζει απάντησης.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...