Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δωρεάν ντολαμαδοπαρασκευαστές σε συνταξιούχους !!!




Εσύ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει, ένα καντάρι λάχανα πόσους ντολμάδες βγάζει ;;;







Για να ξεπεράσουν τον σκόπελο του ασφαλιστικού οι επικοινωνιολόγοι των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταστρώνουν νέο παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο σχεδιάζουν μάλιστα να το περάσουν από τη Βουλή πριν την ψήφιση του ασφαλιστικού. Πιστεύουν ότι έτσι θα συσπειρώσουν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες και ίσως περιορίσουν και τις αντιδράσεις των συνταξιούχων, λόγω των κατρουγκαλέων μειώσεων που τους περιμένουν.

Όπως διαβάσαμε στην αιτιολογική έκθεση τα γεμιστά δεν μπορούν να αποτελέσουν μόνιμη λύση διατροφής, αλλά απαιτείται και εναλλαγή με αντίστοιχης θρεπτικής αξίας εδέσματα, όπως πχ είναι τα ντολμαδάκια.
Υιοθετήθηκε λοιπόν η πρόταση της Κας Θεανώς, η οποία περιλαμβάνει την δωρεάν παροχή ντολμαδοπαρασκευαστών σε συνταξιούχους.

Με βάση την πρόταση, ανά οικογένεια συνταξιούχων αναλογεί και ένας ντολμαδοπαρασκευαστής !!! Όπως διαρρέουν θα ληφθεί υπόψη και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για να αποφύγουν εικόνες, που άτομα των Β. Προαστίων και των λιστών (Lagarde, κλπ.,) θα συνωστίζονται για να παραλάβουν το μηχάνημα, τη στιγμή μάλιστα που δεν το χρειάζονται αφού το έντερό τους έχει συνηθίσει μόνο σε gourmet απολαύσεις.

Στη διάρκεια των συζητήσεων εξετάσθηκε και η πρόταση του υπουργού Αγροτικής Καταστροφής κου Αποστόλου να δίδεται και ένα λίτρο λάδι Τυνησίας, το οποίο φημίζεται για τις θαυματουργές ...
ιδιότητες στο άδειασμα των τσεπών των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών.

Ο κος Τσακαλώτος δυσκολεύτηκε να κατανοήσει τον όρο ντολμαδοπαρασκευαστής, μια και δεν υπάρχει αντίστοιχη λέξη εις την αγγλική ,αλλά στο τέλος έβαλε την υπογραφή του και δεσμεύτηκε μάλιστα να δοκιμάσει για πρώτη φορά ντολμά από τα χέρια του Μαρκογιαννάκη, ο οποίος φέρεται ως ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας αυτής.

Ο κος Κατρούγκαλος επέμεινε και το πέτυχε να αναγράφεται ρητά στο κείμενο ότι η παροχή αυτή θα αφορά αποκλειστικά στο τύλιγμα ντολμάδων ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ για να ταιριάζει με το πνεύμα και το γράμμα και τη φιλοσοφία του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Αυτές τις ημέρες προετοιμάζεται και σχετική εφαρμογή στο www.gsis.gr/dolmas, η οποία θα ανοίξει εντός των επόμενων 10 ημερών, όπου ο κάθε συνταξιούχος μπορεί να επιλέγει και με τι είδους φύλλα θέλει να τυλίγει τα ντολμαδάκια (κληματόφυλλα, σέσκουλα, λάχανο ή φύλλα από το Μυλοπόταμο).

Να συμπληρώσουμε ότι και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, οι οποίοι ως γνωστόν στηρίζουν την κυβέρνηση, ενθουσιάστηκαν με την πρόταση αυτή, διότι έτσι οι συνταξιούχοι θα σταματήσουν να τρέφονται με άγρια χόρτα, σπορ το οποίο έχει εξελιχθεί σε μάστιγα με σοβαρές επιπτώσεις στη χλωρίδα του τόπου, επιπλέον θα σφίξει και λίγο ο κώλος πράγμα που βοηθά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πρόβλημα υπάρχει σχετικά με την προμήθεια των εκατομμυρίων ντολμαδοπαρασκευαστών και σκέφτονται να προκηρύξουν διεθνή διαγωνισμό. Κάποιοι υπουργοί αντιδρούν διότι είναι φυσικό οι κινέζοι να κερδίσουν τον διαγωνισμό και να ξεπληρώσουν έτσι τον ΟΛΠ με ντολμαδοπαρασκευαστές. Αντιπρότειναν λοιπόν σαν αντισταθμιστικά οφέλη μια καραβιά ρύζι νυχάκι ή γλασέ και 100 σακιά κίμινο, ετησίως.

Ο κος Σταθάκης σκεπτόμενος την ανάπτυξη, με πολύ καλό ενθυμητικό στις πράξεις με εκατομμύρια, πρότεινε να επιδοτήσουν ελληνικές επιχειρήσεις. Ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ήδη αναθέσει σε ιδιωτικούς ντεντέκτιβ να εντοπίσουν τέτοιες ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία και στις άλλες βαλκανικές χώρες. Υπολόγισε μάλιστα ότι εάν ο κάθε συνταξιούχος τυλίγει ένα επιπλέον ντολμά ημερησίως τότε θα περισσεύουν περίπου 3.000.000 ντολμάδες, δηλαδή θα γεμίζει μια ολόκληρη νταλίκα , τους οποίους μπορούμε να αποστέλλουμε στους δανειστές για την αποπληρωμή του χρέους.

Όταν ενημερώθηκαν οι Θεσμοί για το νέο παράλληλο πρόγραμμα της Κας Θεανώς, φάνηκαν να συμφωνούν αφού είναι δηλωμένοι λάτρεις της Ελληνικής κουζίνας και χλαπακιάζουν τον αγλέορα, στο όνομα των δανειστών, σε κάθε αξιολόγηση.

ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

2 σχόλια:

Πειραχτήρι είπε...

Εμείς στην Κρήτη δεν τον έχουμε ανάγκη τον ντολμαδοπαρασκευαστή, γιατί:
"Ήθελα να 'χα τρις καρδιές, η μια να τρέχει ρύζι,
η άλλη κληματόφυλλα κι η τρίτη να ...στρουφίζει!

katalytikos είπε...

Την μαντινάδα την είχα ξεχάσει !!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Ο/Η Πειραχτήρι !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...