Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Και νέα επιτροπή εμπειρογνωμόνων !!!


Τα …πάθη του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ συνεχίζονται

Φτου κι από την αρχή !!!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ακούμε και διαβάζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επανεξετάζει την περιβόητη επένδυση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ανακαλύπτοντας εκ των υστέρων δάση και αρχαιολογικά μνημεία στην περιοχή.

Πρόσφατα μάλιστα  ξέθαψαν ένα νόμο του Παπακωνσταντίνου του 2012, για την αξιοποίηση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ και επικαλούμενοι το άρθρο 2 του νόμου αυτού, που σήμερα δεν ισχύει λόγω αλλαγής των σχεδίων αξιοποίησης,  συστήνουν νέα Ειδική Επιτροπή για τη διατύπωση γνώμης επί του προτεινόμενου Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά.!!!!

Το θέμα της απόφασης είναι ¨Σύσταση και συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Άρθρου 2 ν. 4062/2012 (ΦΕΚ Α70/30.03.2012)¨, έχει αριθ. Πρωτ. Οικ 2878 , εκδόθηκε στις 19/1/2017 και την υπογράφουν οι κκ Τσακαλώτος, Σταθάκης και Φάμελλος

Ένα χαρακτηριστικό ...
απόσπασμα:

¨Αποφασίζουμε :

Α. Τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, αποτελούμενη από πέντε (5) εμπειρογνώμονες διεθνούς κύρους που διακρίνονται για την επιστημονική τους κατάρτιση και την επαγγελματική τους εμπειρία στους τομείς της πολεοδομίας, του αστικού σχεδιασμού, της αρχιτεκτονικής και της διαχείρισης του περιβάλλοντος.
Β. Έργο της Επιτροπής αποτελεί η διατύπωση γνώμης επί του προτεινόμενου Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά.
Γ. Η Επιτροπή θα λειτουργεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 5, άρθρου 2, ν. 4062/2012.
Δ. Τη συγκρότηση της ανωτέρω Επιτροπής αποτελούμενη από τους:
1. Αραβαντινός Αθανάσιος – Μαρίνος, του Ιωάννη με Α.Δ.Τ. ------, Ομότιμος Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ως συντονιστή.
2. Bernad Jean Paul Tschumi, του Jean Andre΄ Tschumi (Δελτίο ταυτότητας Γαλλίας: ---------- Παγκόσμιας Εμβέλειας Αρχιτέκτονας, με εκτενή γνώση της Αθήνας, σχεδιαστής του Μουσείου της Ακρόπολης, ως μέλος.
3. Πετράκος Γεώργιος, του Κωνσταντίνου, με Α.Δ.Τ. --------, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής Οικονομίας του Χώρου, Διευθυντής Εργαστηρίου Περιφερειακής Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής, ως μέλος.
4. Ψυχάρης Ιωάννης, του Κωνσταντίνου, με Α.Δ.Τ. --------, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Εταιρείας Περιφερειακής Επιστήμης και τακτικό μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής
Εταιρείας Περιφερειακής Επιστήμης, ως μέλος.
5. Αίσωπος Ιωάννης, του Αλέξανδρου, με Α.Δ.Τ. ----------, Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, ως μέλος.

Ως γραμματέας της Ειδικής Επιτροπής, ορίζεται ο Σαμαρίνης Πασχάλης, του Νικολάου, με Α.Δ.Τ. --------, Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιου Σταθάκη.
Η επιτροπή είναι άμισθη, και δεν προβλέπεται αποζημίωση για τα μέλη της.
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη Δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.¨.

Ολόκληρη η απόφαση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...