Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

800.000 ευρώ μοιράζει το ΥΠΕΝ σε ΜΚΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!



Απίστευτο κι όμως αληθινό !!!!
Τη στιγμή που μεγάλο μέρος των Ελλήνων βιώνει πείνα, φτώχεια, στέρηση, οι αρμόδιοι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δια μέσου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, αποφάσισαν να μοιράσουν 800.000 ευρώ σε ¨πράσινες¨ ΜΚΟ.

Για τις δήθεν περιβαλλοντικές ΜΚΟ έχουμε γράψει σε πολλές προηγούμενες αναρτήσεις μας (μια χαρακτηριστική ανάρτηση ΕΔΩ).
Γνωρίζετε επίσης ότι πολλά χρόνια τώρα, αλλά με ρυθμό χελώνας, έχει η ξεκινήσει η έρευνα από τη δικαιοσύνη για το ρόλο των ΜΚΟ. Μεταξύ αυτών, που διερευνώνται τα πεπραγμένα, είναι και πολλές με ¨περιβαλλοντικό – πράσινο¨ προσανατολισμό, που συστήθηκαν για να …σώσουν τον πλανήτη από τις κλιματικές αλλαγές, τους τυφώνες,  τη φτώχεια, την πείνα, την δίψα και άλλα δεινά.
Μην ξεχνάτε ότι και σήμερα εξακολουθούν να επηρεάζουν πολιτικές και δικαστικές αποφάσεις και γενικά είναι ρυθμιστές της περιβαλλοντικής agenda.

Η απόφαση του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ (Αρ. Απόφασης 116.12/2017) με το βαρύγδουπο και παραπλανητικό ...
  θέμα «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες.» το λέει ξεκάθαρα:
¨…..1. Σκοπός και αντικείμενο Μέτρου: “Καινοτόμες Δράσεις με τους πολίτες”
Σκοπός του είναι η ενίσχυση έργων και δράσεων σε θέματα περιβάλλοντος και ειδικότερα σε αντικείμενα που αφορούν:
α) την κλιματική αλλαγή,
β) την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος,
γ) την αναβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος και
δ) την προστασία και βελτίωση της βιοποικιλότητας,
με στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη και εφαρμογή της εθνικής και ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής και την προώθηση των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.
Σκοπός επίσης του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού μέτρου είναι η αξιοποίηση της αναγνωρισμένης εμπειρίας και τεχνογνωσίας των ΜΚΟ σε έργα την πρωτοβουλία και την ευθύνη υλοποίησης των οποίων έχουν οργανωμένοι φορείς πολιτών……..

4. Δυνητικοί δικαιούχοι
Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος αποτελούν:
1. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν ως Σωματείο μη κερδοσκοπικό, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ή Κοινωφελές ίδρυμα στην Ελλάδα και περιλαμβάνουν στους καταστατικούς τους σκοπούς την προστασία και διαχείριση του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος ή/και την προστασία ειδών άγριας ζωής.
2. Συμπράξεις αυτών μεταξύ τους
3. Συμπράξεις με επικεφαλής ΜΚΟ και συμπράττοντα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου εποπτευόμενα από το Ελληνικό Δημόσιο (πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, Οργανισμούς Τοπ. Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών κ.α.
5. Συνολικός προϋπολογισμός μέτρου και επί μέρους έργων
Ο συνολικός προϋπολογισμός για το 2017 του Μέτρου “Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες” ανέρχεται σε 800.000 €, και εντάσσεται στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ στον Άξονα ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ…..¨

Ολόκληρη η απόφαση για να την …μελετήσετε ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Πάνος Γραμματέας είπε...

Χρόνια Πολλά!
3 τουλάχιστον μέλη του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου είναι συνεργάτες ΜΚΟ
"Γιάννης κερνάει για να πιει ο ίδιος και οι φίλοι του!"

Ανώνυμος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...