Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

....Η ΑΘΗΝΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.....!!!!!!

Διαβάζω από:


¨Η Αθήνα «γεννά» περισσότερα «αέρια του θερμοκηπίου» από το Παρίσι, το Λονδίνο και το Πεκίνο και σχεδόν όσα η Νέα Υόρκη, με συνέπεια να ευθύνεται αναλογικά περισσότερο για την κλιματική αλλαγή!¨.

και σε άλλο σημείο

¨Η Αθήνα εκπέμπει περισσότερους (ισοδύναμους) τόνους «αέριων του θερμοκηπίου» ανά κεφαλή σε σχέση με άλλες μεγαλουπόλεις και μητροπόλεις, όπως το Λονδίνο (9,6), το Μπουένος Άιρες (3,83), οι Βρυξέλλες (7,5), το Ρίο ντε Τζανέιρο (2,1), η Πράγα (9,4), το Ελσίνκι (7), το Αμβούργο (9,7), το Τορίνο (9,7), η Μαδρίτη (6,9), η Βαρκελώνη (4,2), το Τόκιο (4,89), η Στοκχόλμη (3,6), η Γενεύη (7,8), το Όσλο (3,5), η Σεούλ (4,1) κ.α.¨

Για να μη τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε και στα πλαίσια της σωστής ενημέρωσης, μαζί με τα παραπάνω θα πρέπει κανείς να λάβει υπόψη ότι:

 με βάση τις εκπομπές όλων των αερίων θερμοκηπίου η Ελλάδα κατέχει την 49η θέση με ποσοστό 0,29% των συνολικών εκπομπών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι ετήσιες εκπομπές CO2 της Ελλάδας, είναι περίπου οι μισές από εκείνες που εκλύονται στην ΑΜΕΡΙΚΗ, για την παραγωγή και το ψήσιμο των HAMBURGER


Με βάση τα στοιχεία των παγκόσμιων εκπομπών αερίου θερμοκηπίου, εάν η χώρα μας αποφάσιζε να μηδενίσει τις εκπομπές αυτές (π.χ να ζήσουμε σε σπηλιές…….) το κέρδος στην εκτιμώμενη αύξηση της θερμοκρασίας, με βάση το «αισιόδοξο» σενάριο των 2 0C, θα ήταν 0,0058 0C δηλ. η αύξηση της θερμοκρασίας θα ήταν 1,9942 οC και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας όχι 50 εκατοστά αλλά 49,86 εκατοστά.

 Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε μια περιοχή δεν επηρεάζουν αποκλειστικά το κλίμα της συγκεκριμένης περιοχής. Για τις όποιες αλλαγές του κλίματος στην Ελλάδα δεν ευθύνονται αποκλειστικά οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου της χώρας μας.
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου εκτυλίσσεται σε απόσταση περίπου 25 χλμ από την επιφάνεια της γης επομένως η επίδραση του φαινομένου , οι κλιματικές αλλαγές,  αφορούν συνολικά τη γη και όχι ένα συγκεκριμένο τόπο.

Επιπλέον, οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών σε μια περιοχή δεν είναι ανάλογες των αερίων θερμοκηπίου που εκπέμπει η περιοχή.
Η σωστή και πλήρης ενημέρωση δεν βλάπτει….

2 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Η καημένη η Αθήνα πάσχει από συμφόρηση, πολυκατοικίες με στενά αγροτικά δρομάκια γυρω γυρω (Μαρούσι-Βωβός), πεθαμένο κέντρο, υποβάθμιση, 2-4 αυτοκίνητα ανα οικογένεια λόγω δακτυλίου.

Αν δεν είσαι κοντά στο μετρό, επιχείρηση ολόκληρη να πάς στο Κέντρο. 1 ωρα, την μισή φρακαρισμένος.

Κατά τα λοιπά, δεν είναι σίγουρο ότι ζεσταίνεται ο πλανήτης, και άν ζεσταίνεται, δεν είναι σαφές ότι είναι ανθρωπογενές.

10 Υπουργεία να πάνε Κομοτηνή, να λασκάρουμε...

katalytikos είπε...

Εντέχνως το πρόβλημα μετατοπίζεται στις εκπομπές CO2/κεφαλή (καμία σχέση με τη ρύπανση - νέφος)και δεν μιλάνε για τις συνολικές εκπομπές CO2. Αν πολλαπλασιάσεις με τον συνολικό πληθυσμό η κατάταξη είναι εντελώς διαφορετική.
Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οι εκπομπές co2, όπως και εσύ έχεις αναλύσει, αλλά η θωράκιση της χώρας έναντι των όποιων επιπτώσεων των....κλιματικών αλλαγών,.... εάν φυσικά είναι υπαρκτές.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...