Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: … τι να πρωτοθυμηθώ, τι να ξεχάσω!!


Διαβάσαμε:
Α: Από το ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ
¨…Με το ...ευτελές ποσό των 180.000 ευρώ αμείφθηκε ο  Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο, προκειμένου να εκπονήσει το "master plan" για την ανάπτυξη του Ελληνικού! Πρόκειται για μια είδηση - βόμβα, που έρχεται, μάλιστα, δια επισήμων χειλέων, αφού σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε διαμηνύσει ότι ο Αθεμπίγιο ήταν προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού ο οποίος παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες δωρεάν...¨.
Β: Από το ΣΚΑΙ:
¨Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου θα δημοσιευθεί στο Διεθνή Τύπο η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Ελληνικού.
Μιλώντας για το θέμα στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο υπουργός Περιβάλλοντος προανήγγειλε πως στο χώρο του πρώην αεροδρομίου θα αναπτυχθούν μία σειρά από χρήσεις οικιστικές, εμπορικές και αναψυχής, ενώ το πράσινο θα καταλαμβάνει το 40% - 50% της συνολικής έκτασης των 56.300 στρεμμάτων.
Τα σχετικά με τις χρήσεις του Ελληνικού βρίσκονται σε δημόσια διαβούλευση μαζί με το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας. Ωστόσο για λόγους διαφανείς, όπως τόνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σύντομα θα υπάρξει συγκεκριμένος νόμος για το Ελληνικό, ο οποίος θα ψηφιστεί στη Βουλή.
Στόχος του Υπουργείου είναι η μεγιστοποίηση της αξίας τους για το ελληνικό δημόσιο, η προσέλκυση επενδύσεων, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η οικονομική τόνωση των όμορων περιοχών και η αύξηση των φορολογικών εσόδων για το Δημόσιο, μέσω της αξιοποίησης του Ελληνικού.¨.

Ανεξάρτητα από το αν θα πρέπει και πώς πρέπει να γίνει η επένδυση της αξιοποίησης του Ελληνικού, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε όταν έλθει για ψήφιση ο σχετικός νόμος στη Βουλή, τι θα πούνε όλοι αυτοί που διερύγνυαν τα ιμάτιά τους, ότι δεν θα επιτρέψουν να οικοδομηθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο στο Ελληνικό!.
 (Η σχετική ανάρτηση μας στις 21/2/2011 και με τίτλο ¨κουίζ : ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – FAST TRACK¨, με τις παλαιότερες δηλώσεις των αρμοδίων ΕΔΩ)
  
Σημειολογία: Σε πρόσφατη συνέντευξη του Υπουργού ΠΕΚΑ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, προστέθηκε και ένας νέος όρος στην ¨πράσινη¨ ανάπτυξη, ο προσδιορισμός ¨ανθρώπινη¨. Λέτε να σημαίνει κάτι??

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ως πρός τη σημειολογία:Μάλλον εννοεί την εξελικτική πορεία από τον πίθηκο στο...σημερινό είδος!!Με λίγη καλή φαντασία, ανάπτυξη είναι κι αυτό και μάλιστα "καταπράσινη"!!!!!!!!!!!!!!


Η.Κ.

Ανώνυμος είπε...

“…Η εμμονή με τον Αθεμπίγιο καταντά αρρωστημένη. Δεν είχε προλάβει να εκλεγεί (ο Παπανδρέου) και στις 11 Οκτωβρίου του 2009, τον κάλεσε μαζί με πέντε υπουργούς (Χρυσοχοΐδη, Ρέππα, Μπιρμπίλη, Γερουλάνο, Μπατζελή) σε μια εκδρομή με πούλμαν στην Ηλεία – που επίσης θα την αναμόρφωναν! Την επομένη, 12 Οκτωβρίου, Παπανδρέου και Αθεμπίγιο επισκέφθηκαν τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, προαναγγέλλοντας την αξιοποίησή τους αλά… Βαρκελώνη…”

http://www.greekopinions.gr/archives/60625

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...