Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ


Με αφορμή την χθεσινή είδηση ότι λόγω του οικονομικού αδιεξόδου οι αυτοκτονίες εμφανίζουν αύξηση κατά 40%, ο συνεργάτης μας Sisifus σχολιάζει:
           
Είπε και  ελάλησε και αμαρτία ουκ έχει!!!
Έξυπνη δήλωση, μελετημένη καθώς δε φέρει αντωνυμίες (μου, σου, του  κ.ο.κ.).
Με το πέρασμα του χρόνου, το μυστήριο βρήκε τη λύση του. Αναφερόταν κυριολεκτικά στον δικό ΜΑΣ κρόταφο!

Καταγράφεται, λένε, εντυπωσιακή αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα μας!! Και όχι μόνο!! Καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια, ψυχικά νοσήματα, κατάθλιψη, θλίψη, απογοήτευση οριοθετούν την καθημερινότητα!! Ένας λαός που κρατάει το κεφάλι του για να μην το χτυπήσει στον τοίχο!! Άλλωστε, το είχε δηλώσει ότι θα έκανε ό,τι έπρεπε (????) χωρίς να τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος.
ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ!!!!!!

Ό,τι έπρεπε λοιπόν αλλά για ποιό λόγο? Η απάντηση έρχεται αυτόματα στο μυαλό μας μετά από μια τόσο προσεγμένη πλύση εγκεφάλου. Εκεί μας οδήγησε η κρίση, η οικονομική κρίση. Μια λέξη που χρησιμοποιήθηκε τόσο πολύ αλλά και τόσο γενικά ώστε έχασε σιγά σιγά τις αρχικές αναφορές της. Έγινε πολυδιάστατη και δεν βρίσκεται πλέον στο στόμα μας αλλά μέσα μας! Κρίση αξιών, κρίση εμπιστοσύνης, κρίση πολιτικής βούλησης και ανυπαρξίας ηγετών…νευρική κρίση και τέλος ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ!!!!

Το νόμισμα όμως έχει δύο όψεις! Αφού δεν μπορέσαμε να το αποφύγουμε, τουλάχιστον ας μάθουμε κάτι από αυτό μια που οι μάσκες έπεσαν!!
Ο Albert Camus είχε πει: «Να αυτοκτονήσω ή να κάνω καφέ?». ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ!!!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...