Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Στο κλί(η)μα των ημερών…

Του συνεργάτη: SADOLOS
Θες ορέ εδά να σε ντακάρω???
Ήντα γραψες προχθές για τα αγριοκούνελα στη Λήμνο (ΕΠΑΕ)? Εξεσμίλωσες όλους τσι χωριανούς και πήρανε τσι τσιφτέδες και είναι έτοιμοι να μολάρουνε να πάνε! Λέω να πάω και γω με το 4χ4 να φορτώσω καλού κακού σε περίπτωση default να χομε να ξεπασουλίζομε.  Trust me! Θα σου κρατήξω δυο ζευγάρια αυτιά, γιατί το κάθε ατζί κάνει 0,5 ευρώ.

Σύντεκνε, ήργησα να σού πέψω mail!! Δεν επρόκανα…
Ανε θες τη γνώμη μου, εδά πού ‘μαι ξεμέθυστος, κακά ξετελέματα θά ‘χομε! Δε τα θωρώ καλά τα πράματα, ούτε με ευρώ, αλλά ούτε και με δραχμή!! Γροίκα να δεις, εκλογές, διερευνητικές, υπηρεσιακές και στο καπάκι η γιουροβίζιον, με … στείλανε  !

Εδά γατές ήντα κάνω?? Φυτεύγω ευρώ!!
Ακούσανε οι χωριανοί για τη χρεωκοπία και ότι θα γυρίσουμε στη δραχμή και βγάλανε τα ευρώ από τσι τράπεζες και μου τα φέρανε στα όρη για να τα χώσω! Τράπεζα με κάνανε!
Άλλος 5 ευρώ , άλλος 10 και ένας είχε και χάρτινα!!!!
Εγώ τα χώνω στσι κοιμηθιές, σε σκίνους, στα αχινοπόδια, στσι αχιμάδες και άμα τα ξαναδούνε να μου φτύξουνε. Ούτε και γω δεν ανεστορούμαι  πού ’ναι … φυτεμένα.
Άσε, που μου στείλανε, στο μητάτο με διπλωματικό σάκο,  μια διερευνητική εντολή και ένα ΝΟ ΧΑΡΤΙ (NO PAPER ή όπως διάολο το λένε ) και να κάμω λέει το κολάϊ μου!!!!
Ορέ εκουζουλαθήκανε???
Πάντως εγώ επήγα στο............
καφενείο για να τσι ενημερώσω! Φώναξα εγέρθητω και μού ‘ρθανε σύννεφο τα κουκιά και οι αγκινάρες και τα λουμπούνια!! Έτοιμοι ήτανε να μου σβουντουρίξουνε και ένα γεμάτο Portola. Ο Θεός με φύλαξε γιατί δεν έχει κρατήξει ανέπιασμα!
Δε μου πετούσανε μπάρε καμιά μπριτζόλα….
Τους τό φερα απόξω - απόξω ότι ο Πρόεδρος μου μήνυσε ότι εμείς πρέπει να κάνομε κυβέρνηση και ξα σας:
Οι γέροι θέλανε να συνεδριάζομε στο καφενείο να παίζουμε και καμιά δηλωτή ή 66, αλλά στο τέλος καταλήξαμε ότι πρέπει να συνεδριάζομε στο πλατύβολο, δίπλα στο πηγάϊδι του Αντώνη, πού όποιος λέει ΌΪ να τονε πετούμε ντελόγο μέσα!!
Στσι υπουργικές καρέκλες δεν τα βρήκαμε, εγίνηκε το μάλε βράσε.
Ο Μανόλης, ο Κωστής, ο Λάκης, ο Λιάκος, ο Γιώργης, ο Σίφης, ο Νικολής, ο Ανδρέας, εσκοτωθήκανε στη μοιρασά, ειδικά για το Άμυνας ,το Εργασίας, το Οικονομικών και το Δημόσιας Τάξης.
Ακόμη και ο Σίμος ήθελε λέει το τεζιάκι στο καφενείο τσι Βουλής του πλατύβολου. Εσένα σε είχαμε βάλει σύμβουλο περιβάλλοντος και πολύ σου είναι!!
Αλλά… τζίφος!! Στο τέλος δεν επόμενε κανένας για να παντά τα οζά και να ξανοίγει τσι ελιές, τα αμπέλια και τα κηπούλια, οπότε δεν εδεχτήκαμε τη διερευνητική και τη ξαναπέψαμε οπίσω και γλήγορα κι απόϊ ξαναρχίσαμε τσι ρακές.

Σύντεκνε,
Πάω να θειαφίσω και να ρίξω και μιαολιά μπλάβη πέτρα στο αμπελάκι μου, να μη πάθει σύρκο ή περονόσπορο, γιατί είχε ανεπαλάδα σήμερο.
Εγώ προσέχω κακομοίρη μπας και πιούμε μπάρε καμιά ρακή και να φάμε κανένα ντολμά με χόντρο !!
Να γατέχεις ότι το αμπελάκι μου το προσέχω πιο πολύ και από το Σάρακα!! Μέχρι και μαντινάδες του λέω!!
Γροίκα μια:
Για να κερνάς αμπέλι μου
το εκλεκτό κρασί σου,
ένα κομμάτι απ τη ζωή
περνώ εγώ μαζί σου.

Υ.Γ: Το κατσικάκι που κέρδισες, σήμερο θα το ξεκοκαλίσομε!! ( Σου κράτηξα όμως …. την ορά!!).  Μόλις ψηφίσεις ανεμουρίσου και έλα κάτω!!!!
Βάλε εδά  και καμιά λυριά ΝΤΡΕΤΗ και ΣΟΜΠΑΤΕΡΗ!!!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Santalos, να πεις στους χωριανούς σου που θέλουν να πάνε στη Λήμνο, να μην πάρουν μαζί κουλούκια, γιατί δεν κάνει να κουράζονται. Τα αγριοκούνελα, λένε πως είναι πολλά και τα κουλούκια από τη χαρά τους, μπορεί να μην μαζεύονται.
Για τη ρακή, υπολόγισε να υπάρχουν και ασκορδουλάκοι.
http://cretangastronomy.blogspot.com/2011/01/blog-post_14.html

Ανώνυμος είπε...

Για τσι ασκορδουλάκους έχω κάνει τη κουμπάνια μου!!
@SADOLOS

Ανώνυμος είπε...

Καλό αυτό
…και να με συμπαθάς, που σου άλλαξα το όνομα.
Δεν έχει φτάσει ακόμα ο διπλός καφές – για ν’ ανοίξει το μάτι – με το κρητικό πρωινό με κρίθινα παξιμαδάκια και βουτυράτη γραβιέρα για να βλέπω σωστά πού είναιτο κάθε γράμμα!

Ανώνυμος είπε...

Εμάς ο καφετζής το πρωί σερβίρει με το καφέ ανεπαλιασμένους ξηρούς καρπούς που πομείνανε από κανένα μνημόσυνο!!!

Ανώνυμος είπε...

SADOLOS, εσείς στην Κρήτη τα λέτε και τα γράφετε ωραία. Το διάβασες αυτό;
ΣΚΑΝΔΑΛΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 1981

Κουζουλάδες:
"Νοικοκυραίοι και φρόνιμοι, δεν ζουν στον Ψηλορείτη. Οι κουζουλοί την κάμανε αθάνατη την Κρήτη".
http://mydaimoncom.blogspot.com/2012/02/blog-post.html

katalytikos είπε...

Πραγματικά αξίζει να διαβασθεί!!!!
Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...