Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Αληθινά, δεν μπορούμε πλέον να τους παρακολουθήσουμε !!!

Ο πόλεμος στο ΥΠΕΚΑ μεταξύ Γραμματέων, Γενικών και Ειδικών, καλά κρατεί!!
Μετά τις καταγγελίες των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για, τα πρόστιμα που δεν υπέγραφαν οι πράσινοι υπουργοί, το ΧΥΤΑ Γραμματικού κλπ, προέκυψε νέο πεδίο ….. αντιπαράθεσης , σχετικά με τη δυνατότητα ή μη, της χρήσης ελαστικών σε μορφή πούδρας, σαν ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΟ!!!!
¨Οικολόγοι¨ μου!! Το θέμα αυτό θα μπορούσαμε  να το συζητήσουμε για μια μη κατοικημένη περιοχή !!! Για το νομό Αττικής και το γνωστό πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, πάει πολύ !!!!!!
Θα πείτε, και τι μας λες τώρα!! Εδώ οι ¨οικολόγοι¨ του ΥΠΕΚΑ επέτρεψαν να καίγεται βιομάζα στο λεκανοπέδιο στην κεντρική θέρμανση και τα λάστιχα θα σκεφτόταν ??
Έχετε δίκιο παρασύρθηκα….

Ανακοινώσεις λοιπόν οι μεν ,μέσω του Γραφείου Τύπου του ΥΠΕΚΑ, δημοσιεύματα οι δε, από τα φιλικά ΟΙΚΟ ΜΜΕ!!!.
Και ο Υπουργός πού είναι ????
Με το συμπάθιο, το Γραφείο Τύπου κάθε υπουργείου είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ευθύνη του ΥΠΟΥΡΓΟΥ!!!!

Για το θέμα λοιπόν ...................
της καύσης των ελαστικών σαν  … ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΟ, Θα σημειώσουμε μόνο την ανταπάντηση του δημοσιογράφου, μετά τη σχετική διάψευση του Γενικού Γραμματέα!!!

¨Περιμένουμε, ωστόσο, την απάντησή του, στα ακόλουθα ερωτήματα:
- όταν συνέτασσε και υπέγραφε το επίμαχο έγγραφο, γνώριζε (ή όχι), ότι οι επιθεωρητές περιβάλλοντος είχαν επιβάλλει στην εταιρία πρόστιμο, για παράνομη καύση ελαστικών;
- όταν έκρινε ότι τα τρίμματα (πούδρα) ελαστικού από μίγμα καουτσούκ και λινών συνιστά προϊόν και όχι απόβλητο (επομένως, δεν διέπεται από τις διατάξεις, περί αποβλήτων), γνώριζε (ή όχι) ότι η Υπηρεσία Αέριας Ρύπανσης του Υπουργείου (ΕΑΡΘ), της οποίας το έγγραφο επικαλείται, επισημαίνει: το κοκκοποιημένο ελαστικό δεν θεωρείται βιοκαύσιμο και η χρήση του ως καύσιμο πρέπει να γίνεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες και όρους, για την πρόληψη και των περιορισμό της ρύπανσης του περιβάλλοντος από την αποτέφρωση των αποβλήτων, δεδομένου, ότι η ανεξέλεγκτη καύση ελαστικών προκαλεί σημαντική περιβαλλοντική ρύπανση;
Εν αναμονή, τέλος, των απαντήσεών του, θα θέλαμε να του υποβάλουμε το ακόλουθο αίτημα: να δώσει στην δημοσιότητα η έκθεση – πόρισμα που θα του υποβάλλουν για την υπόθεση οι επιθεωρητές περιβάλλοντος¨.

Να ρωτήσουμε λοιπόν και εμείς τον καλό δημοσιογράφο:
Ποιες είναι οι πηγές πληροφόρησης ότι οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος ΘΑ (!!!!!!!!) υποβάλλουν πόρισμα????

Μας κάνει εντύπωση το γεγονός της μη παρέμβασης Εισαγγελέα, μετά από όσα έχουν διαδραματισθεί.
Τουλάχιστον, ας παρέμβει κάποιος άλλος αρμόδιος!!!!
Η εικόνα αυτή ξεφεύγει από τα γνωστά όρια!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...