Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Οι μεγάλες τράπεζες στηρίζουν κάρβουνο και η Γερμανία μας δουλεύει ψιλό γαζί!!!

κλικ για μεγεθυνση
Και εμείς αναρωτιόμαστε ακόμη γιατί η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ¨μαγκάλι¨, που σκοτώνει τα παιδιά και το λαό της.

Ενώ οι περισσότερες τράπεζες με μεγάλα πακέτα διαφημίσεων επικοινωνούν καθημερινά το …περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, την …ανησυχία τους για την κλιματική αλλαγή και τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποκρύπτουν την αλήθεια όσον αφορά στον πραγματικό προσανατολισμό του ενεργειακού χαρτοφυλακίου τους, που είναι φυσικά ο άνθρακας.

Χρόνια τώρα έχουμε εμπεδώσει, από τους τρομοκράτες του κλίματος, ότι ο άνθρακας είναι η μεγαλύτερη πηγή εκπομπών CO2, ρύπος που … ευθύνεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την αλλαγή του κλίματος. Ωστόσο, ποτέ πριν δεν έχει εξορυχθεί τόσο πολύς άνθρακας στον πλανήτη, όπως σήμερα!!
Από το 2000 , η παγκόσμια παραγωγή άνθρακα έχει αυξηθεί κατά 70 % και έχει φθάσει πλέον στο εντυπωσιακό 7,9 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως .

Από το 2005 - το έτος που τέθηκε σε ισχύ το Πρωτόκολλο του Κιότο - έως τα μέσα του 2013, 89 εμπορικές τράπεζες χρηματοδότησαν με 118 δισεκατομμύρια ευρώ την βιομηχανία εξόρυξης άνθρακα. Η μερίδα του λέοντος της χρηματοδότησης (71%) παρέχεται μόνο από 20 τράπεζες Ελβετικές, Γερμανικές, Κινέζικες, Αγγλικές, Γαλλικές και Ιαπωνικές (αρχική φωτο). Οι τρεις τράπεζες στην κορυφή της λίστας είναι Citi (7.290.000.000 € ), Morgan Stanley (7.230.000.000 €) και η Bank of America (6.560.000.000 €).
Επίσης, η χρηματοδότηση...
των τραπεζών προς τις εταιρείες εξόρυξης άνθρακα αυξήθηκαν κατά 397%.

Σε Ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο η Γερμανία εμφανίζεται σαν ¨ηγέτιδα¨ στην μείωση των εκπομπών CO2 για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Είναι όμως έτσι??
Ένα πρώτο χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι η Γερμανία μαζί με την Πολωνία αντιπροσωπεύουν το 25% της παραγωγής λιγνίτη στον κόσμο!!!
Αλλά ας δούμε και τις γερμανικές μειώσεις του CO2.  
Όπως διαβάζουμε σε άρθρο στο SPIEGEL με τίτλο : Ο αγώνας εναντίον των αερίων του θερμοκηπίου : Γερμανία έχει  μεταλλαχθεί σε χώρα παρεμπόδισης της προστασίας του κλίματος¨, το 1995 , υπό την ηγεσία του Helmut Kohl, δεσμεύτηκε μονομερώς για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 25 % μέχρι το 2005 (το 1990 ορίσθηκε ως έτος αναφοράς ).
Το πρωτόκολλο του Κιότο , στη συνέχεια, καθόρισε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης χρειάζεται να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μόνο κατά 21 % μέχρι το 2012.
Αλλά, όπως επισημαίνεται, ο στόχος επιτεύχθηκε αφενός λόγω της κατάρρευσης της Ανατολικής Γερμανίας και του κλεισίματος των ερειπωμένων, απηρχαιωμένων και ενεργοβόρων βιομηχανιών της και αφετέρου λόγω της μετεγκατάστασης ενός μεγάλου μέρους της βιομηχανίας έντασης ενέργειας σε άλλα κράτη, οπότε απλώς μετεγκαταστάθηκαν και οι εκπομπές CO2.
Η επίτευξη της μείωσης κατά 21% ήταν ένα τέχνασμα τήρησης βιβλίων και τίποτα περισσότερο.
(Αναλυτικά στοιχεία για τη γερμανική ¨πατέντα¨ ΕΔΩ)

Και οι δικές μας …πράσινες τράπεζες συνεχίζουν να  χρηματοδοτούν τις πράσινες ταράτσες και άλλα όμοια …αναπτυξιακά προγράμματα με λεφτά του ΕΣΠΑ και την ίδια ώρα συνεχίζεται η κατρακύλα της ΔΕΗ για να πωληθεί σαλαμοποιημένη, κοψοχρονιά!!!

Φίλοι αναγνώστες
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενεργειακών πολιτικών είναι για δυνατούς μανατζαραίους. Προϋποθέτει επίσης επιτελεία υποστήριξης με τσακάλια ειδικούς και όχι με ¨πράσινους¨ μπούφους και ¨πράσινα¨ τρωκτικά!!!

ΠΗΓΕΣ:

2 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

το ότι ορίστηκε το 1990 έτος αναφοράς δεν είναι τυχαίο. Μόνο έτσι μπόρεσαν να σείξουν "μείωση" που δεν είναι "μείωση" είναι αντικατάσταση των προ 1990 (επανένωση) παλιών, αναποτελεσματικών μονάδων της Α. Γερμανίας με σύγχρονες. Πήραν μπονους για το αυτονόητο.

Δες το γράφημα (και την πηγή από όπου έμαθα αυτή την λεπτομέρεια)εδώ

Θέατρο

katalytikos είπε...

Πράγματι πολύ παραστατικό και αποκαλυπτικό!! Δεν το είχα δεί. Το έβαλα link στην ανάρτηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...