Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Το κλάσιμο της αγελάδας αλλάζει το κλίμα!!!!

" Ξεχάστε τον άνθρακα , ξεχάστε τα αυτοκίνητα!!!. Ο πιο γρήγορος τρόπος για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος θα ήταν να μειωθεί δραστικά η ποσότητα του κρέατος που τρώνε οι άνθρωποι»

Αυτό ισχυρίζονται οι ειδικοί κλιματολόγοι, όπως μας πληροφορεί η telegraph (ΕΔΩ)

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απεφάνθη ότι οι εκπομπές μεθανίου από το κλάσιμο, ρέψιμο και χέσιμο των αγελάδων είναι η βασική αιτία για την κλιματική αλλαγή!!!
Η νέα πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου είναι η ανάπτυξη αγελάδας φιλικής για το περιβάλλον, την οποία χαρακτηρίζει «αγελάδα του μέλλοντος».

Στις ΗΠΑ υπάρχουν 88 εκατομμύρια βοοειδή και οι εκπομπές μεθανίου εκτιμούν ότι είναι περισσότερες από αυτές της διαδικασίας fracking για την παραγωγή του σχιστολιθικού αερίου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Λευκού Οίκου, ένα τυπικό ζώο εκπέμπει 250-300 λίτρα μεθανίου την ημέρα.
Το μεθάνιο ...

ως γνωστό  είναι 20 φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα όσον αφορά στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Οι εκπομπές μεθανίου των ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν το 9% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Λύσεις που διερευνώνται είναι χάπια αντι - μεθανίου, ειδικά συμπληρώματα διατροφής, ακόμη και σακίδια σε κάθε αγελάδα για την συλλογή των εκπομπών μεθανίου
(αρχική φωτο).

Ορισμένοι ειδικοί, όπως Ilmi Granoff από το Overseas Development Institute , ισχυρίζονται ότι  η σημαντική μείωση του αριθμού των βοοειδών θα ήταν η πιο αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής .
" Ξεχάστε τον άνθρακα , ξεχάστε τα αυτοκίνητα!!!. Ο πιο γρήγορος τρόπος για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος θα ήταν να μειωθεί δραστικά η ποσότητα του κρέατος που τρώνε οι άνθρωποι¨. Συμπληρώνει όμως ότι  " αυτό προϋποθέτει πολιτιστικές αλλαγές και είναι δύσκολο να υλοποιηθεί¨

Βέβαια, εάν αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των αγελάδων, τότε έρχεται η σειρά μας, οπότε …χέσε μέσα!!
Μην αποκλείεται η ιδέα να εφαρμοστεί και στον άνθρωπο, ειδικά όταν το μενού περιλαμβάνει φασολάδα, αγκινάρες, στιφάδο, κλπ και να μας αναγκάσουν να κυκλοφορούμε με ένα καταλύτη στον κ…!!!!

Επίσης,
εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός της καθυστέρησης ανάληψης σχετικής πρωτοβουλίας από τα συναρμόδια υπουργεία μας, για νομοθετική ρύθμιση και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...