Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος και η ΜΚΟ ¨ΙΝΕΡΠ¨.

Όπως ανακοινώθηκε από το ¨ΠΟΤΑΜΙ¨ επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας είναι ο κος Καρκατσούλης Παναγιώτης, ο οποίος στο παρελθόν είχε βραβευθεί ως ο ¨καλύτερος δημόσιος υπάλληλος στον κόσμο¨.
Αμέσως τα ΜΜΕ ανέδειξαν ότι ο κος Καρκατσούλης εργάζεται στο Μαξίμου στη  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ του κυβερνητικού έργου ως  προϊστάμενος της ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Αυτό κατά την άποψη μας δεν είναι και το σοβαρότερο, διότι ίσως ο Πρωθυπουργός να τον επέλεξε λόγω προσόντων, καλής μαρτυρίας έξωθεν, κλπ, κλπ.
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε και το οποίο χρήζει άμεσων διευκρινίσεων, μια και το ¨ΠΟΤΑΜΙ¨ επαγγέλλεται σε όλους τους τόνους τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, είναι ότι ο κος Καρκατσούλης Παναγιώτης είναι και στην ηγετική ομάδα μιας ΜΚΟ με το όνομα Ινστιτούτο Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών (ΙΝΕΡΠ)

Τι είναι το  ...
ΙΝΕΡΠ (αντιγράφουμε από τη διαδικτυακή τους σελίδα )
¨Το Ινστιτούτο Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών (ΙΝΕΡΠ) είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που ανήκει στο χώρο της κοινωνίας πολιτών.
Στο ΙΝΕΡΠ εργαζόμαστε για την ποιοτική και ποσοτική έρευνα των ρυθμιστικών δημόσιων πολιτικών. Τα συμπεράσματα των ερευνών του ΙΝΕΡΠ διατίθενται σε κρατικούς, ημι-κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς καθώς και σε ενώσεις της κοινωνίας πολιτών που ενδιαφέρονται για την βελτίωση της ποιότητας της διακυβέρνησης.
Το ΙΝΕΡΠ έχει ως αποστολή του την ευαισθητοποίηση κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη είτε οργάνωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την βελτίωση της ποιότητας της διακυβέρνησης μέσα από την ποιοτική και ποσοτική έρευνα των ρυθμιστικών πολιτικών.¨

Τι το περίεργο θα πείτε…
Υπάρχουν όμως πολλά σκοτεινά σημεία και τα οποία θα πρέπει να φωτιστούν έτσι ώστε να διαλυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις.
Πρέπει να τονισθεί ότι δεν γνωρίζουμε πολλούς εν ενεργεία δημόσιους υπαλλήλους, που να ηγούνται και ΜΚΟ και μάλιστα σε συναφές αντικείμενο της εργασίας τους, τη στιγμή μάλιστα που είχαν την ευθύνη χειρισμού και σχετικών προγραμμάτων της «Διοικητικής Μεταρρύθμισης» με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, όπως ο ίδιοι δηλώνουν στην σχετική σελίδα (ΕΔΩ).

Θα πρέπει λοιπόν να απαντηθούν τα ερωτήματα:
·       Μέλη της ΜΚΟ ¨ΙΝΕΡΠ¨ έχουν εμπλακεί σε προγράμματα που αφορούν στην Διοικητική Μεταρρύθμιση και χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ ή άλλους δημόσιους πόρους???

·       Από πού προέρχονται τα έσοδα της ΜΚΟ και ποια είναι τα μέχρι σήμερα οικονομικά της στοιχεία ???

Όσον αφορά στις διαφορές μεταξύ νόμιμου και ηθικού έχουν γίνει σχετικές αναλύσεις σε παλαιότερες εποχές.

Σε κάθε περίπτωση, οι ψηφοφόροι περιμένουν απαντήσεις πριν από την 25η Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...