Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Το ¨Green New Deal¨ Βαρουφάκη – Τσιρώνη


Μεγάλες υποσχέσεις = Μεγάλα ψέματα

Τις τελευταίες μέρες μας προέκυψε και ένα καινούριο φρούτο, που ονομάζεται  ¨Green New Deal¨

Ας το δούμε αναλυτικά:
Α: Αν. Υπουργός Π.Α.Π.ΕΝ. κος Τσιρώνης

Σε συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομάδας των «Πρασίνων», που είχε ο Αν. Υπουργός Π.Α.Π.ΕΝ. κος Τσιρώνης πριν λίγες ημέρες, δήλωσε ότι
¨Απ’ την συζήτηση προέκυψε η δέσμευση για σκληρή συλλογική προσπάθεια και αξιοποίηση -μεταξύ άλλων- του ευρωπαϊκού προγράμματος «Green New Deal», για επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στην χώρα μας και απορρόφηση χιλιάδων ανέργων στον τομέα προστασίας του περιβάλλοντος¨
Και συνέχισε…
¨Από την εποχή των εκλογών έχω εξηγήσει ότι οι Ευρωπαίοι Πράσινοι έχουμε δημιουργήσει το Green New Deal, ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης με επενδύσεις 300 δισεκατομμυρίων ευρώ και 6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη, στους τομείς προστασίας του περιβάλλοντος. Υπάρχουν μια σειρά μεταρρυθμίσεις που είναι πλέον ανάγκη να γίνουν, και μπορούν να γίνουν από αυτήν την κυβέρνηση¨.

Το …¨πράσινο πρόγραμμα¨ της  Ευρωπαϊκής Ομάδας των «Πρασίνων» έχει σαν βασικό στόχο το 2050 οι ΑΠΕ να καλύπτουν όλες τις ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια !!!!

Β: Υπουργός ....
Οικονομικών κος Βαρουφάκης

Το Μάρτιο του 2014, στο πλαίσιο πρόσκλησης του Κέντρου Εργασίας και Κοινωνικών Σπουδών (Class), ο κος Βαρουφάκης συνέταξε Μανιφέστο για την Ευρωπαϊκή Αριστερά, ενόψη των Ευρωεκλογών.
Το μακροσκελές μανιφέστο αυτό είχε τίτλο: ¨THINK BIG, THINK BOLD: Why the European Left must aim for a radical, Pan-European, Green New Deal¨.

Στο πόνημα αυτό και σε ειδικό κεφάλαιο με τίτλο ¨Για ένα Ευρωπαϊκό Πράσινο New Deal¨, αφού αναπτύσσει τα γνωστά περί βιώσιμης ανάπτυξης, βιώσιμου πλανήτη, κλπ, προτείνει την υιοθέτηση του ¨Green New Deal¨, όπως και το παλιό New Deal, που είχε προτείνει ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ το 1933, με τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων ¨πράσινης¨ ενέργειας, από την  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και με ουσιαστική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Φίλες και φίλοι
Τα ¨πράσινα¨ δισεκατομμύρια ευρώ και τα εκατομμύρια ¨πράσινες¨ θέσεις εργασίας, κάτι μας θυμίζουν !!!
Είναι ακριβώς αυτά που έταζε ο ¨Λεφτά Υπάρχουν¨, ο Γ.Α.Π. !!!
Διαβάζουμε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ , απόσπασμα από την προεκλογική ομιλία το 2009 στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο: ¨ Γ. Παπανδρέου: «Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι χρήσιμη ψήφος».
 ¨ Χρησιμοποιώντας τη φράση “εμείς οι σοσιαλιστές”, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για την ανάγκη μιας νέας πορείας για την Ευρώπη, που θα έχει στο επίκεντρό της τις εντατικές δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας, που θα επενδύει στην πράσινη ανάπτυξη και θα δημιουργήσει 10 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας έως το 2020.¨

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Κε Λαφαζάνη
Ας μην μετατραπεί το ΥΠΑΠΕΝ σε κομματικό παράρτημα των ¨ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΠΡΑΣΙΝΩΝ !!!
Ειδικά η  ΕΝΕΡΓΕΙΑ προϋποθέτει σοβαρό σχεδιασμό - στρατηγική και δεν προσφέρεται για ¨οικολογικά¨ παιγνίδια και πειραματισμούς.

Υ.Γ: Η ¨πράσινη¨ ανάπτυξη κρύβει πολλά μυστικά !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...