Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Παρατείνονται για ένα έτος οι έρευνες χρυσού στα ¨Μαύρα Λιθάρια¨ Σερρών.

Το κυνήγι χρυσού συνεχίζεται !!!

Συνεχίζονται για ένα χρόνο ακόμη οι έρευνες του ΙΓΜΕΜ για την εύρεση χρυσού στην περιοχή ΜΑΥΡΑ ΛΙΘΑΡΙΑ του ν. Σερρών.
Με απόφαση του Υφυπουργού  Περιβάλλοντος  Ενέργειας  και  Κλιµατικής Αλλαγής στις 11/10/2013 παρατείνεται για ένα χρόνο, δηλαδή  µέχρι 3.11.2014, η ισχύ προηγούμενης απόφασης µε την οποία είχε ανασταλεί η ισχύς των διατάξεων του Μεταλλευτικού Κώδικα που αναφέρονται στην υποβολή αιτήσεων στον αρµόδιο Περιφερειάρχη  (τ. Νοµάρχη), για χορήγηση άδειας µεταλλευτικών ερευνών στην περιοχή "Μαύρα Λιθάρια" του Νοµού Σερρών.

To 2011 στα χρόνια του λεφτά υπάρχουν, τα ΜΜΕ πανηγύριζαν αυτή την απόφαση του τότε Υφυπουργού και σήμερα Υπουργού ΠΕΚΑ κου Μανιάτη. Παρουσίαζαν μια εικόνα ¨λαμπερή¨ και ¨χρυσαφένια¨ όπως στο χάρτη της αρχικής φωτό.
Για την ...
συγκεκριμένη περιοχή έλεγαν ότι:
Πολλά και σημαντικά μεταλλεύματα, μεταξύ των οποίων και χρυσού, "κρύβονται" στο υπέδαφος της περιοχής Μαύρα Λιθάρια, που βρίσκεται κοντά στο Άγκιστρο, της επαρχίας Σιντικής του νομού Σερρών. Για το λόγο αυτό η Πολιτεία χαρακτήρισε ως ερευνητέα τη συγκεκριμένη περιοχή και με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δεσμεύτηκαν εκεί δέκα χιλιάδες στρέμματα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έρευνες για τυχόν ανεύρεση αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων χρυσού.

Το ΒΗΜΑ έγραφε:
¨…. τα αποτελέσµατα εν εξελίξει έρευνας του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών επιβεβαιώνουν τελικά την ύπαρξη κοιτάσµατος χρυσού στο υπέδαφος του Αγκίστρου Σερρών και χρυσού - χαλκού στην Ποντοκερασιά Κιλκίς που ξεπερνά τους 60 τόνους. Το επιστηµονικό ενδιαφέρον για αυτά τα σηµαντικά µεταλλεύµατα, όπως αναφέρουν οι ερευνητές του ΙΓΜΕ, µπορεί να εξελιχθεί σε άµεσο επενδυτικό πρόγραµµα. Σύµφωνα µε πληροφορίες, σύντοµα αναµένεται να ξεκινήσει από το Ινστιτούτο πιλοτική εξόρυξη των µετάλλων στις δύο περιοχές.

…. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Ιωάννης Μανιάτης από το βήµα της Βουλής είχε δηλώσει τον περασµένο Ιανουάριο ότι δώδεκα κοιτασµατολογικοί στόχοι βρίσκονται στο επίκεντρο του µεταλλευτικού και λατοµικού ενδιαφέροντος στη χώρα µας.
«Στην αιχµή του δόρατος βρίσκεται
ο εντοπισµός κοιτασµάτων που περιέχουν σαράντα και είκοσι τόνους χρυσού αντίστοιχα σε περιοχές του Κιλκίς και των Σερρών. Το αποθεµατικά βεβαιωµένο δυναµικό περίπου 420 τόνων χρυσού στη Μακεδονία και στη Θράκη αποτελεί οικονοµικό στόχο υψηλής προτεραιότητας» είχε δηλώσει.¨.
Μια μικρή επισήμανση:
Με το να μιλά κανείς συνέχεια για χρυσάφι σε ένα λαό φτωχό και πεινασμένο, το πιάτο δεν γεμίζει. Βρείτε και κάτι που να ¨τρώγεται¨ τώρα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...