Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Προσλαμβάνουν για να απολύσουν και απολύουν για να προσλάβουν

κλικ για μεγέθυνση
Διαβάσαμε στις κυριακάτικες εφημερίδες ότι:

¨Πυρετώδεις οι ρυθμοί το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των απολύσεων που έχει συμφωνηθεί στο μνημόνιο. Βάσει των συμφωνηθέντων, η κυβέρνηση θα πρέπει να απολύσει 4.000 δημοσίους υπαλλήλους ως το τέλος του χρόνου και άλλους 11.000 ως το τέλος του 2014,προτείνοντας την περικοπή του προσωπικού σε ορισμένους φορείς σε ποσοστό που θα φθάνει ως το 10%.
Στη λίστα των οργανισμών για απόλυση είναι και το Υπουργείο Περιβάλλοντος όπου ζητούνται περικοπές προσωπικού στο Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ, στο Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης και στον ΛΑΓΗΕ.

Την ίδια στιγμή που διέρρεαν αυτά τα σενάρια με μια μικρή περιήγηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ θα μείνετε με ανοικτό το στόμα.
Στους οργανισμούς προς απόλυση προσλαμβάνουν αβέρτα!!!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΒΑΑ) (δεν είναι η μοναδική περίπτωση), που εποπτεύεται από το ΥΠΕΚΑ.
Στην ....
αρχική φώτο μπορείτε να δείτε νέες προσλήψεις με ημερομηνίες 21 και 22/11/2013!!!!

Γιατί γίνεται αυτό??
Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.
Ουσιαστικά η διαδικασία αυτή δείχνει απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου, στρατηγικής και πάνω απ’ όλα αξιολόγησης. Απλά κάθε πικραμένος ανάλογα με το πώς ξύπνησε το πρωί προτείνει ¨δεν κλείνουμε τον τάδε οργανισμό…¨, ¨ας απολύσουμε καμπόσους από το δείνα οργανισμό¨ κ.ο.κ.  
Βέβαια παίζει και το ενδεχόμενο της πρόσληψης νέων στη θέση παλαιών για μείωση του κόστους.
Αλλά, επειδή είμαστε υποψιασμένοι, το σενάριο με τα ¨δικά μας παιδιά¨ και ¨τους άλλους¨ φαντάζει το πιο πιθανόν. Αφήστε που σε αυτούς τους οργανισμούς δεν έχει ΑΣΕΠ!!!

Πάντως ομολογούμε ότι δεν μπορούμε να τους παρακολουθήσουμε, έχουν ξεφύγει εντελώς.

Τελικό συμπέρασμα:
Μας δουλεύουν ψιλό γαζί !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...