Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Το οικογενειακό stress test

Παράλληλα με τα stress tests των τραπεζών αποφασίσαμε να κάνουμε και εμείς το δικό μας οικογενειακό test.
Μήνες μαζεύαμε στοιχεία και αξιολογούσαμε επικίνδυνα σενάρια με ή χωρίς  μνημόνια, με ή χωρίς ευρώ, με ή χωρίς εκλογές, κλπ
Πριν μια εβδομάδα λοιπόν βγάλαμε τα αποτελέσματα, τα οποία και ανακοινώθηκαν σε οικογενειακή μάζωξη την ώρα του δείπνου με μενού πρώτο πιάτο παπαρδέλες με baby αστακό και βόγκολε και δεύτερο πιάτο τραχανά.
Σημείωση: Επειδή ο αστακός μας δεν ήταν baby αλλά λίγο σιτεμένος και επιπλέον δεν βρήκαμε βόγκολε, στο τέλος περιοριστήκαμε στον τραχανά με πολύ ψωμί.

Αποτύχαμε φίλοι !!! Δεν περάσαμε τα stress test !!!
Χρειαζόμαστε επειγόντως ανακεφαλαίωση μπας και πηδήξουμε τους χειμώνες που έρχονται. Οι αγορές της γειτονιάς (μανάβικο, μπακάλικο ψιλικατζίδικο, φούρνος, κλπ) έκλεισαν αμέσως και τα spreads μας στα ύψη!!
Ακολούθησε πανικός, θρήνος και οδυρμός και την επόμενη μέρα αχάραγο απευθυνθήκαμε επειγόντως σε τράπεζες με βασικό επιχείρημά μας, ¨αφού εσείς περάσατε τα stress tests με τα δικά μας λεφτά και τώρα σας περισσεύουν, δώστε και σε μας μπάρμπα¨.
Η απάντηση ήταν NICHT σε άπταιστα γερμανικά και μάλιστα συμπλήρωσαν με μια δόση ειρωνείας, ¨τι λες ρε Καραμήτρο!!! Εμείς χρειαζόμαστε τα λεφτά σας για να τα δανείζουμε σε όσους δεν τα χρειάζονται και έχουν ήδη γεμάτο το πουγκί¨. Με σκυμμένο το κεφάλι την κάναμε με ψηλά πηδηματάκια και εκ των υστέρων κατάλαβα ότι η απάντηση του αρμοδίου υπαλλήλου αποτυπώνει τον  πραγματικό ορισμό των τραπεζών.

Τζίφος λοιπόν και ...
αμέσως ενεργοποιήσαμε το Plan B.
Γράψαμε στον Πρωθυπουργό ζητώντας λίγα ψίχουλα από το πρωτογενές πλεόνασμα ή από το μαξιλαράκι που ετοιμάζουν για να κάτσει η ανάπτυξη μαζί με τους δανειστές (heads funds, κλπ) μην και βγάλουν φούσκες στα οπίσθια.
NICHT για δεύτερη φορά, με μια ομολογουμένως ευγενική απάντηση και με το αιτιολογικό,¨ πρώτα η ανάπτυξη, οι δανειστές, οι τοκιστές και σουλατσαδόροι και μετά κι εσύ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς … ¨.  Ό εστί μεθερμηνευόμενο ¨ζήσε Μάι μου να φας τριφύλλι¨ ή καλύτερα ¨χέσε ψηλά κι αγνάντευε¨.

Και εκεί που προβληματιζόμαστε για την ανακεφαλαιοποίησή μας,  σκάει η είδηση για τους δημόσιους υπαλλήλους, που φυγάδευσαν με κόπο και ιδρώτα 1.5 δις ευρώ σε ελβετικές τράπεζες !!!
Δεν σας κρύβω ότι μια ανακούφιση την ένοιωσα καθότι επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά το ρητό ¨Ελλάδα είναι η χώρα που ζουν οι Έλληνες. Ελβετία είναι η χώρα που ζουν… οι καταθέσεις των Ελλήνων¨ 
Όμως μην ελπίζεται για ξεκαθάρισμα λιστών και ληστών καθότι η πλειοψηφία είναι τα ¨δικά τους παιδιά¨ .

Φίλοι κι αδέρφια
Δεν ξέρω εάν το χρήμα φέρνει την ευτυχία. Το σίγουρο όμως είναι ότι η έλλειψή του φέρνει τη δυστυχία και αυτοί που πιστεύουν ότι το χρήμα δεν είναι το παν έχουν άδικο.
Και μια συμβουλή.
Όταν ακούτε για  ανάγκη μεταρρυθμίσεων να ξέρετε ότι  τα ταμεία έχουν ήδη  αδειάσει!!!!

Συμπέρασμα.

¨Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον¨ και όπως με βλέπετε και σας βλέπω ¨το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...