Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ξεκίνησε η αποκάλυψη των σκανδάλων της ¨πράσινης¨ ενέργειας στην Αγγλία !!!


Κε Λαφαζάνη, κε Σταθάκη και κε Νικολούδη, ξεκινήστε άμεσα τον έλεγχο πεπραγμένων στον τομέα ΑΠΕ (επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις, αδειοδοτήσεις, κλπ) !!!
Το σκάνδαλο της Αγγλίας ωχριά μπροστά σε αυτά που έχουν συμβεί στη χώρα μας την τελευταία πενταετία !!!


Εκτεταμένη περίληψη από telegraph.
Το άρθρο έχει τίτλο ¨Ο μεγιστάνας του ανέμου, οι δωρεές προς το κόμμα των εργατικών και τα 36.000.000 £ σε επιδοτήσεις!!!
Και υπότιτλο ¨Η εταιρεία του Dale Vince, η Ecotricity, έδωσε  250.000 £ στο κόμμα των εργατικών για … εξυπηρετήσεις στον τομέα των αιολικών !!!¨

¨Ο Dale Vince είναι ένας πρώην χίπη. Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον τομέα της ¨πράσινης¨ ενέργειας!!! Ζει σε ένα κάστρο, οδηγεί ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο αξίας 750.000 £ και η περιουσία του εκτιμάται σε άνω των  100.000.000 £.
Μέσα από την εταιρεία του ¨πράσινης¨ ενέργειας, την Ecotricity, ο κ Vince δώρισε 250.000 £ για την προεκλογική εκστρατεία των Εργατικών.
Η εξέταση των επίσημων ...
κυβερνητικών στοιχείων δείχνει ότι η Ecotricity λαμβάνει  6.000.000 £ ετησίως μέσω επιδοτήσεων, με βάση τα κίνητρα που υιοθέτησε το Υπουργείο Εργασίας, για να ενθαρρύνει έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Συνολικά, στη Ecotricity, την οποία κατέχει εξ ολοκλήρου ο κ Vince, έχουν καταβληθεί  36.000.000 £ σε επιδοτήσεις από το 2002, όταν ξεκίνησε το σύστημα κινήτρων, και το οποίο ο κ Μίλιμπαντ των Εργατικών επέβλεπε, ως Γραμματέας Κλιματικής Αλλαγής, από το 2008.
Η επιδότηση αυτή ως γνωστό, προστίθεται στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και καταβάλλεται από τους καταναλωτές, ανεβάζοντας τους λογαριασμούς για όλα τα νοικοκυριά.

Η επιχείρηση διαθέτει 19 αιολικά πάρκα, κυρίως στην Αγγλία, δύο φωτοβολταϊκά πάρκα, και θυγατρικές εταιρείες που πωλούν οικολογικά προϊόντα.
Η εταιρεία προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια σε περισσότερες από 150.000 πελάτες και σύμφωνα με τους τελευταίους διαθέσιμους λογαριασμούς, για τους 12 μήνες έως τον Απρίλιο 2014, είχε κύκλο εργασιών 70.000.000 £.
Το Αγγλικό think tank REF εκτιμά ότι η επιδότηση για την Ecotricity (αιολικά πάρκα και πάρκα ηλιακής ενέργειας) έχει κοστίσει στους καταναλωτές σχεδόν 50 εκατομμύρια £ μέσα σε 13 χρόνια, εκ των οποίων 40.000.000 £ έχουν καταβληθεί από το 2008, όταν ο κ Μίλιμπαντ των Εργατικών τέθηκε επικεφαλής για την ενέργεια και το κλίμα.

Ο διευθυντής του Αγγλικού think tank REF, δήλωσε: «Εκτιμούμε ότι οι ανεμογεννήτριες Ecotricity έχουν κοστίσει στους καταναλωτές 48.000.000 £ σε επιδοτήσεις από το 2002, όταν η κυβέρνηση των Εργατικών αποφάσισε τα κίνητρα για τις  Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
"Αυτή τη στιγμή η επιδότηση κοστίζει στους καταναλωτές περίπου 6.000.000 £ το χρόνο, αλλά αυτό θα αυξηθεί σε πάνω από £ 10 εκατομμύρια το χρόνο, όταν θα ολοκληρωθούν όλα τα έργα που σχεδιάζει η εταιρεία. "

Αυτά τα ωραία στην μακρινή Αγγλία !!! Στη χώρα μας πότε θα μάθουμε για το (ΑΠΕ)party, που συνεχίζεται με την ίδια ένταση και ρυθμό ???
Είναι καιρός να αναφωνήσουμε party is over και ο Κορυδαλλός να υποδεχθεί τους ... επενδυτές, διαπλεκόμενους και τα κάθε είδους λαμόγια του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα !!!


Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...