Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ο Νομπελίστας Πρόεδρος των απανταχού κλιματολόγων (IPCC) παραιτήθηκε λόγω καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση !!!

Καμαρώστε φάτσα εραστή !!!!

Τα δικά μας ΟΙΚΟ – ΜΜΕ έθαψαν την είδηση για να μην χαλάσουν το image των κλιματολόγων

Ο Δρ Rajendra Pachauri, ο Ινδός πρόεδρος της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), παραιτήθηκε την Τρίτη 24/2/2015 μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που υποβλήθηκαν εναντίον του στην Ινδία, όπου ζει και εργάζεται.
Η Ινδική αστυνομία ερευνά μια καταγγελία 29 χρονης γυναίκας, η οποία εργάζεται σε ένα ινστιτούτο που διευθύνει ο Rajendra Pachauri στην Ινδία, ότι έχει πέσει θύμα ανάρμοστης συμπεριφοράς από τον εν λόγω …κύριο.
Δρ Rajendra Pachauri, ήταν πρόεδρος της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), από το 2002 και έχει χρηματίσει επίσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για το Κλίμα και την Κοινωνία, του Πανεπιστημίου Κολούμπια.
(Για το Κολούμπια και τις σχέσεις  Jeffry D. Sachs - Soros, έχουμε γράψει ΕΔΩ).

Θυμίζουμε ότι η ...
 Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος (Intergovernmental Panel on Climate Change - IPCC) είναι επιστημονική διακυβερνητική επιτροπή υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Ιδρύθηκε το 1988 από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό και το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος και σκοπός της επιτροπής είναι η αξιολόγηση της επιστημονικής γνωστικής βάσης και των ερευνών που διεξάγονται για τη μελέτη των κλιματικών αλλαγών.

Τη Δευτέρα 23/2/2015, ο 74 χρονος (!!!!) Rajendra Pachauri ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετείχε σε μια προγραμματισμένη συνάντηση υψηλού επιπέδου του IPCC την Τρίτη 24/2/2015 στην Κένυα, λόγω "θεμάτων που απαιτούν την παραμονή του στην Ινδία". Την ίδια ημέρα υπέβαλε την παραίτηση με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-moon, δηλώνοντας ότι ¨δεν ήταν σε θέση να παράσχει πλέον ισχυρή ηγεσία.¨.

Το 2007 ο κ Pachauri παρέλαβε με το Νόμπελ Ειρήνης (!!!!) για λογαριασμό της IPCC για το έργο όσον αφορά στην επιστημονική αξιολόγηση των κινδύνων και τις αιτίες της αλλαγής του κλίματος. Η IPCC μοιράστηκε το βραβείο με τον πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και περιβαλλοντικό ακτιβιστή, Αλ Γκορ.
Επίσης, το 2010 ζητήθηκε η παραίτηση του κ Pachauri λόγω των ¨σφαλμάτων¨  που αποκαλύφθηκαν στην τέταρτη έκθεση αξιολόγησης της IPCC. Σε μία από τις εκθέσεις του είχε υπερβάλει  για το ποσοστό της τήξης των παγετώνων στα Ιμαλάια.

Τώρα όλοι οι κλιματολόγοι φοβούνται ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις όσον αφορά στη νέα συμφωνία για το κλίμα. Ως γνωστόν, οι συζητήσεις για την εξεύρεση λύσης θα γίνουν στο Παρίσι στα πλαίσια της 21ης Διάσκεψη των Μερών (COP) του ΟΗΕ από 30/11/2015 έως 11/12/2015.
"Δεν νομίζω ότι αυτό θα έχει συνέπειες για το Παρίσι ¨, δήλωσε ο πρεσβευτής του κλίματος Laurence Tubiana της Γαλλίας. Ο Alix Mazounie, από το Δίκτυο Δράσης ΜΚΟ για το κλίμα, δήλωσε επίσης πως ¨τα τελευταία γεγονότα δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην COP 21¨.


ΠΗΓΗ: NY TIMES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...