Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Η Deutsche Bank στο ¨κόλπο¨ με τα αιολικά !!!

Και η ¨πράσινη¨ ανάπτυξη στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ???

Παρακολουθώντας τις αδειοδοτήσεις της ΡΑΕ, εντύπωση προκαλεί η αύξηση του ρυθμού, όσον αφορά στα αιολικά, αμέσως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου και παρά τις εξαγγελίες των αρμοδίων ότι θα βάλουν τάξη στο ανεξέλεγκτο τοπίο.

Μέσα σε μια μόνο ημέρα, στις 19/5/2015, δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια, αδειοδοτήσεις αιολικών συνολικής ισχύος 274,2 MW !!!
Η χωροθέτηση αυτών των αιολικών αφορούσε στους νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας, Αχαΐας και στην νήσο Σαμοθράκη.

Ερωτήματα όμως δημιουργεί η αδειοδότηση μιας εταιρείας με το όνομα DEUTSCHE AEOLIA Α.Ε..

Ίσως δεν ...
θυμάστε τι συνέβη το 2013.

Σε μια συζήτηση στη Βουλή μεταξύ αρχηγών κομμάτων ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κος Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την συγκυβέρνηση ότι μπλοκάρει επενδύσεις και  αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην εταιρεία Deutsche Aeolia, επιχειρηματολογώντας μάλιστα ότι αυτό αποτελεί ένδειξη ότι το κόμμα του δεν είναι εναντίον των επενδύσεων ακόμα κι αυτών που προέρχονται από τη Γερμανία, ενώ υπογράμμισε ότι το σχήμα έχει έτοιμη χρηματοδότηση από την Deutsche Bank, με υπογραφή μάλιστα του ίδιου του Άκερμαν.
Ως γκάφα ολκής ερμηνεύθηκε τότε η αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον επικεφαλής της Deutsche Bank Τζόζεφ Άκερμαν διότι αφορούσε σε άλλον με το ίδιο επώνυμο.

Η Deutsche Aeolia είναι εταιρεία που έχει έδρα την Αθήνα και ιδρύθηκε από κοινού από τις εταιρείες Deutsche Bank (80%) και την ελληνική εισηγμένη Alpha Grissin (20%).
Το ενδιαφέρον της εταιρείας στην Ελλάδα επικεντρώνεται στους νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας, καθώς οι άδειες που έχει ζητήσει, από το Φεβρουάριο του 2008, είναι συνολικά έξι και αφορούν στην περιοχή Λεωνιδίου – Γερονθρών.
Ενδιαφέρον τέλος έχει και η μετοχική σύνθεση του ομίλου, της μητρικής δηλαδή εταιρείας, όπου σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία σε ποσοστό 15% συμμετέχει η εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Ερώτημα:
Μήπως η εξέλιξη αυτή είναι μια κίνηση καλής θέλησης προς τους Γερμανούς στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης ???

Οι αδειοδοτήσεις της DEUTSCHE AEOLIA Α.Ε. ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...