Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Το νεκροταφείο «Mare Mediterraneum» και η κλιματική αλλαγή.

Λαθεμένο μου φαινόταν πάντα τ’ όνομα που μας δίναν: "Μετανάστες"  θα πει, κείνοι που αφήσαν την πατρίδα τους.
Εμείς, ωστόσο, δε φύγαμε γιατί το θέλαμε, λεύτερα να διαλέξουμε μιάν άλλη γη. Ούτε και σε μιάν άλλη χώρα μπήκαμε να μείνουμε για πάντα εκεί, αν γινόταν. Εμείς φύγαμε στα κρυφά. Μας κυνήγησαν, μας προγράψανε. Κι η χώρα που μας δέχτηκε, σπίτι δε θα ‘ναι, μα εξορία.
(Μπέρτολτ Μπρεχτ)


20.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει τα τελευταία χρόνια προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη. Μόνο φέτος, περισσότεροι από 350.000 μετανάστες έχουν διαπλεύσει τη Μεσόγειο και περισσότεροι από 2.700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα, στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM). Οι περισσότεροι πρόσφυγες κατάγονται από τη Συρία, το Ιράκ, το Νότιο Σουδάν, το Κονγκό, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Την ίδια στιγμή, οι παγκόσμιοι ¨πολιτισμένοι¨ ηγέτες (ΗΠΑ, ΟΗΕ, Ε.Ε, κλπ) δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με το σοβαρό αυτό θέμα διότι έχουν να αντιμετωπίσουν λέει το …σοβαρότερο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής !!! Ισχυρίζονται ότι το κάνουν για το καλό μας διότι μετά από 50-100 χρόνια η στάθμη της θάλασσας θα αυξηθεί και θα μας πνίξει!!!
Σπαταλούν φαιά ουσία για να βρουν λύση για το μεταναστευτικό πρόβλημα που θα προκύψει λόγω κλιματικής αλλαγής, μετά από 50-100 χρόνια !!!
Τώρα όμως δεν τους απασχολεί που η Μεσόγειος κατάντησε ένα απέραντο νεκροταφείο με καθημερινό τσουνάμι νεκρών προσφύγων.
Ώρες ατέλειωτες ...
συσκέψεων, διασκέψεων !!!
Συνεδριάζουν καθημερινά για να συμφωνήσουν λέει το Νοέμβριο στο Παρίσι για τη μείωση των εκπομπών CO2 !!!
Αν το ¼ του χρόνου και των χρημάτων τον αφιέρωναν για να βρουν λύσεις για τα θέματα της προσφυγιάς, της πείνας, των πολέμων, κλπ, η ανθρωπότητα δεν θα βίωνε αυτά που ζούμε σήμερα
Δισεκατομμύρια $ πεταμένα σε άχρηστες μελέτες  σε καθοδηγούμενους ¨επιστήμονες¨ για να αποδείξουν με το στανιό ότι κινδυνεύουμε από το CO2 και πρέπει να δοκιμάσουμε το μοναδικό ¨φάρμακο¨ αυτό της …πράσινης ανάπτυξης (ΑΠΕ, κλπ).

Δημιούργησαν το πρόβλημα γνωρίζοντας εκ των προτέρων την εξέλιξη και τις συνέπειες. Γεωπολιτικά, ενεργειακά, γεωστρατηγικά σχέδια πασπαλισμένα και με πολλές πωλήσεις όπλων, χωρίς να τους ενδιαφέρει το άψυχο κορμάκι του τρίχρονου Αϊλάν.
Στην αρχή στήριζαν όλα τα αυταρχικά καθεστώτα της περιοχής. Μετά αποφάσισαν το σχέδιο με κωδικό ¨Αραβική Άνοιξη¨ στηρίζοντας τρομοκράτες, χωρίς ποτέ να νοιαστούν για τα κύματα προσφύγων που οι ίδιοι θα δημιουργούσαν.

Και ο ρόλος της πολιτισμένης Ε.Ε ποιος είναι ?
Απάντηση: Ένα μεγάλο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ.

¨Ηγέτες¨ που αφήνουν παιδιά να πνίγονται είναι εγκληματίες, άξιοι της πιο σκληρής και ανελέητης τιμωρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...