Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Βάλτε φρένο στα σχέδια των ΑΠΕτζήδων - Αιολοπαρμένων πριν είναι αργά !!!

Φωτο από archaeopteryxgr.blogspot.gr
Οι εταιρείες που ελέγχουν περισσότερο από το 50% των αιολικών είναι:

  • Τέρνα Ενεργειακή του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (369.6MW).
  • EDF EN Hellas (358MW).
  • Iberdrola Renovables (250.7MW).
  • Enel Green Power (200.5MW).
  • ΕΛΤΕΧ ΑΝΕΜΟΣ του ομίλου Ellactor (199MW).
Είναι μοναδική ευκαιρία σε αυτή την προεκλογική περίοδο να συζητηθεί το θέμα της δήθεν πράσινης ενέργειας και των καταστροφικών επιπτώσεών της στο περιβάλλον και στην οικονομία. Μην ξεχνάτε ότι ο εθνικός στόχος, που καθιερώθηκε επί υπουργίας κας Μπιρμπίλη το 2010 και δεν έχει αλλάξει, είναι η εγκατεστημένη ισχύς των αιολικών να φθάσει στα 7.5 GW (!!!!!!!!!!!!!!) το 2020, από 2.08 GW που είναι σήμερα.

Το παρακάτω ...
διάγραμμα αποδεικνύει ότι ενεργειακή φτώχεια και ΑΠΕ είναι αδέλφια δίδυμα !!!Όσο αυξάνει η εγκατεστημένη ισχύς των αιολικών και φωτοβολταικών κατά κεφαλή, αυξάνει γραμμικά και το κόστος του ηλεκτρισμού για την οικιακή κατανάλωση (ΠΗΓΗ).
Δείτε που ευρίσκεται η Ελλάδα σήμερα και πού θα οδηγήσει η πιστή εφαρμογή της Γερμανικής πολιτικής !!!

Να θυμίσουμε ότι το πρώτο αιολικό πάρκο στην Ευρώπη κατασκευάσθηκε το 1987 στην ΚΥΘΝΟ. Από τότε μέχρι σήμερα η εξέλιξη της εγκατεστημένης ισχύος των αιολικών, τρομάζει !!

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει:
·       Την άμεση κατάργηση του νόμου Μπιρμπίλη, με παράλληλη αναθεώρηση των πολιτικών των επιχορηγήσεων και επιδοτήσεων (fit in tariff) για τις ΑΠΕ !!!

·       Τη συγκρότηση εξεταστική επιτροπής για τη διερεύνηση του μεγάλου σκανδάλου της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ μήπως και μάθουμε πόσο συνέβαλλε στην κρίση χρέους και κυρίως πού πήγαν τα δις ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...