Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Σκάνδαλο VW: Ο κόσμος το ’χε τούμπανο και οι ¨ειδικοί¨ κρυφό καμάρι !!!

Η Γερμανική απάτη και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα …

Όλοι οι fan του αυτοκινήτου γνωρίζουν ότι το διαδίκτυο, χρόνια τώρα, έχει κατακλυσθεί από εκατοντάδες σελίδες εταιρειών που διαφημίζουν συσκευές (τσιπάκια στην καθομιλουμένη) και λογισμικά τροποποίησης της μονάδας ECU (Electronic Control Unit) για αύξηση της ισχύος και της ροπής του κινητήρα. Η διαδικασία αυτή γίνεται εκ των υστέρων μετά την πρώτη θέση σε κυκλοφορία και αφού πρώτα το κάθε μοντέλο πάρει τη λεγόμενη ¨έγκριση τύπου¨ βάσει των δοκιμών που πραγματοποιούνται σε δυναμομετρικό εργαστήριο.

Με αυτές τις παράνομες παρεμβάσεις αφενός αυξάνουν τον χρόνο έγχυσης του καυσίμου, άρα την ποσότητα, και αφετέρου τροποποιούν παραμέτρους που αφορούν στην διαδικασία έναρξης της καύσης. Φυσικά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της απόδοσης των αντιρρυπαντικών συστημάτων (καταλύτες, κλπ) και την αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου.

Τώρα όμως η VW βρήκε ...
τρόπο να προσθέτει το παράνομο λογισμικό εξαπάτησης εκ κατασκευής !!!

Δυναμομετρικό εργαστήριο
Και για να ξεγελά το δυναμομετρικό εργαστήριο, κατά τη διαδικασία έγκρισης τύπου, τοποθέτησε πρόσθετους αισθητήρες στο τιμόνι και για τον έλεγχο της ταχύτητας και της ατμοσφαιρικής πίεσης. Με αυτόν τον τρόπο η μονάδα ECU πολύ εύκολα καταλάβαινε εάν η λειτουργία ήταν σε συνθήκες δυναμομετρικού εργαστηρίου, όπου το αυτοκίνητο κινείται με βάση καθορισμένο κύκλο οδήγησης και το όχημα οδηγείται συνήθως από ρομπότ ή σε συνθήκες δρόμου..

Αυτό το παράνομο λογισμικό της VW, στις συνθήκες οδήγησης δρόμου, αλλοίωνε τα λειτουργικά στοιχεία του ΝΟχ καταλύτη, μειώνοντας την απόδοσή του, με …κέρδος την αύξηση της ισχύος και της ροπής του κινητήρα. 



Φίλες, φίλοι
Το εκ των υστέρων ¨τσιπάρισμα¨ είναι γνωστό σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία, Ιαπωνία, Αυστραλία !!!! Ποιος από μας δεν έχει ακούσει στο συνεργείο από το μάστορα ,όταν πάμε για σέρβις,  το ¨θέλεις να σου το τσιπάρω για να αυξήσω την ισχύ¨???
Θεωρούμε λοιπόν ότι μας δουλεύουν διότι δεκαετίες τώρα, αν πραγματικά τους ενδιέφεραν οι επιπτώσεις, θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει τον ¨πόλεμο¨ (ενημέρωση, έλεγχοι, κυρώσεις, κλπ) για εξυγίανση της παράπλευρης αγοράς αυτοκινήτου με τα εκατοντάδες αμφιβόλου απόδοσης τσιπάκια και λογισμικά, που μόνο κακό κάνουν στην τσέπη μας και στο περιβάλλον.
Αλλά πώς να συμβεί αυτό αφού οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες παράνομου λογισμικού είναι θυγατρικές των αυτοκινητοβιομηχανιών….

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – ΕΥΡΩΠΗΣ, με πρώτο πεδίο την αυτοκινητοβιομηχανία, μόλις ξεκίνησε.

Υ.Γ1: Γκουγκλάρετε τις λέξεις : αυτοκίνητο, μονάδα ECU, αύξηση ισχύος και θα τρίβετε τα μάτια σας τι κυκλοφορεί χωρίς έλεγχο στην παγκόσμια αλλά και στην Ελληνική αγορά.

Υ.Γ2: ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Σε περίπτωση εγκατάστασης εκ των υστέρων παράνομου λογισμικού δεν καλύπτει ούτε η εγγύηση του κατασκευαστή, ούτε η ασφάλεια !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...