Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Η βόμβα των αποβλήτων έσκασε στην Κύπρο και η δυσοσμία καλύπτει απ’ άκρου εις άκρον την Ελλάδα!!!

Μήπως το …know how της Κύπρου έχει εφαρμοσθεί αρχικά στην Ελλάδα ;;;

Η είδηση των ημερών, που αποσιωπήθηκε από τα μεγάλα κανάλια, είναι η έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο!!!

Της εξέλιξης αυτής προηγήθηκε η κατάθεση που έδωσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Helector Αθανάσιος Κατρής, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας για την υπό διερεύνηση υπόθεση (σκάνδαλο το λένε) που αφορά τη διαχείριση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων (ΧΥΤΑ) Πάφου και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Κόσιης.

Οι έρευνες για υποθέσεις δωροδοκίας της εταιρίας Helector ΑΕ σε λειτουργούς του υπουργείου Εσωτερικών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου η εταιρία να έχει ευνοϊκή αντιμετώπιση στους διαγωνισμούς διαχείρισης απορριμμάτων στους Δήμους Πάφου και Λάρνακας, βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό. Ήδη υπό κράτηση βρίσκονται οι δήμαρχοι των δύο πόλεων με την κατηγορία της δωροδοκίας.

Ένα σύντομο ...
ιστορικό.
Η Helector έχει αναλάβει την 10ετή λειτουργία και συντήρηση του ΧΥΤΑ Πάφου. Το έργο αυτό μελέτησε και κατασκεύασε η Ηλέκτωρ ΑΕ στα πλαίσια της κοινοπραξίας Ηλέκτωρ ΑΕ – Billginger Berger. Οι εργασίες κατασκευής του έργου αυτού, το οποίο ήταν και ο πρώτος ΧΥΤΑ στην Κύπρο, ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2003 και ολοκληρώθηκαν εμπρόθεσμα το καλοκαίρι του 2005. Στη συνέχεια η εταιρεία, στα πλαίσια της κοινοπραξίας με την Billginger Berger, ανέλαβε την 10ετή λειτουργία και συντήρηση του Βιολογικού Καθαρισμού Επαρχίας Πάφου. Το έργο αυτό αφορούσε τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων της επαρχίας Πάφου. Ακόμη, η εταιρεία ανέλαβε την εφαρμογή της σύμβασης που υπογράφηκε στις 20/12/2006 από την κοινοπραξία «Ηλέκτωρ Α.Ε. – Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ Α.Ε – Cybarco PLC» και το υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας για το έργο: «Μελέτη – Κατασκευή και Λειτουργία Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας και Διάθεσης Απορριμμάτων Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου». Ακόμη η εταιρεία είχε αναλάβει την κατασκευή και διαχείριση των Πράσινων Σημείων στην Πάφο.

Σας θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ με πηγαίους τίτλους διαφήμιζαν την … εξαγωγή know how της προαναφερόμενης εταιρείας σε Βουλγαρία και Κύπρο για την βελτιστοποίηση του συστήματος διαχείρισης των αποβλήτων στις χώρες αυτές.

Ευκαιρία λοιπόν στην προσεχή συζήτηση στη Βουλή, για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά, να μάθουμε για το …know how του κυκλώματος διαχείρισης αποβλήτων και να δοθούν και οι απαντήσεις γιατί η χώρα μας εμφανίζει ακόμη τριτοκοσμική εικόνα στη διαχείριση αποβλήτων μετά από τα δις ευρώ που έχουν δοθεί από κοινοτικά προγράμματα και δημόσιες επενδύσεις.
Ίσως έτσι να φωτιστεί η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ο ΑΣΩΠΟΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...