Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Τελικά μέτρησαν τα δέντρα του πλανήτη !!!




Μια πρόσφατη μελέτη (WORLD BANK) εκτιμά ότι στη Γη υπάρχουν σήμερα τρία τρισεκατομμύρια δέντρα.







Όμως, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η αποψίλωση των δασών είναι ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη.

Κάθε ώρα χάνεται δασική έκταση ίση με 1.000 γήπεδα ποδοσφαίρου!!!
Συνολικά ο πλανήτης έχει χάσει 1,3 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα δάση από το 1990 έως το 2015. Η έκταση αυτή αντιστοιχεί με μια περιοχή μεγαλύτερη από τη Νότια Αφρική.
Μεταξύ του 1990 και του 2015 η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης σε δασική έκταση, ενώ η Λατινική Αμερική,  Καραϊβική και οι περιφέρειες της Υποσαχάριας Αφρικής έχασαν ...
περίπου το 10% των δασικών εκτάσεων.


Η Ρωσία, η Βραζιλία και ο Καναδάς έχουν την υψηλότερη δασική έκταση από οποιαδήποτε άλλη χώρα!!!!
Οι δέκα χώρες με τις μεγαλύτερες δασικές περιοχές, που μοιράζονται τα δύο τρίτα των δέντρων του κόσμου, θα πρέπει να συμμετέχουν σε κάθε προσπάθεια για την καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών.



Φίλες, φίλοι
Τα δάση διαδραματίζουν θεμελιώδη ρόλο στην καταπολέμηση της φτώχειας της υπαίθρου, στην επισιτιστική ασφάλεια και στην παροχή στους ανθρώπους των αναγκαίων προς το ζην και διασφαλίζουν επίσης ζωτικές περιβαλλοντικές υπηρεσίες, όπως ο καθαρός αέρας και το νερό και συμβάλλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...