Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

22/9/2011: Η Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Ο τίτλος, για την χώρα μας ειδικά, θα έπρεπε να συμπληρωθεί, μετά και τα νέα  πακέτα μέτρων, ως εξής:
……ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, μισθούς, συντάξεις, σπίτια κλπ.
Αλλά σκεφτείτε το! Τα περασμένα χρόνια ούτε που το παίρναμε είδηση! Έπρεπε δηλαδή να έρθει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να την γιορτάσουμε, πραγματικά και όπως οφείλουμε, την ημέρα αυτή??.
Ενημερωτικά,  στις αγωνιστικές εκδηλώσεις θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό, λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και τραμ, οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Συμμετοχή δήλωσαν επίσης και οι ιδιοκτήτες των Ταξί .

Σε αυτή τη … γιορτινή ατμόσφαιρα, προτείνουμε ως εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης - παρέμβασης και με μια πινελιά πράσινης ανάπτυξης και ακτιβισμού, αυτές που εμφανίζονται στην αρχική Φώτο.
Έχουν σχεδιασθεί για εργάτες, αγρότες, φοιτητές, μισθωτούς, συνταξιούχους, άνεργους, επαγγελματίες,  golden boys, φευγάτους, πολιτικούς, αγανακτισμένους, έφεδρους κλπ.

Εγκυκλοπαιδικά:
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000.

Φίλοι αναγνώστες,
το χαμόγελο είναι η καλύτερη άμυνα για να μην τρελαθούμε με αυτά που ζούμε, που βλέπουμε και που ακούμε!
Και φυσικά, δεν χρειάζεται κάποιοι να μας πουν ότι το αυτοκίνητο το χρησιμοποιούμε μόνο όταν υπάρχει λόγος! Αυτό μας έχει γίνει μάθημα στα χρόνια του μνημονίου.
Σε κάθε περίπτωση, η απεξάρτηση από το ΕΙΧ είναι αναγκαία, όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά κυρίως για την τσέπη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...