Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Αιθαλομίχλη: Τα … αποτελέσματα της σύσκεψης

Όπως θα καταλάβετε, μόνοι μας πρέπει να προστατευθούμε, από αυτή την πραγματικά επικίνδυνη κατάσταση για τη δημόσια υγεία. ΚΡΙΜΑ!!!

Ούτε την απαγόρευση της καύσης ξύλου και άλλων συναφών προϊόντων, σε όσους μπορούν (τεχνικά και οικονομικά) να καίνε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο τις ημέρες με αυξημένα επίπεδα ρύπανσης, δεν τόλμησαν!!!!

(και δεν εννοούμε  στην Κυψέλη ή στο Περιστέρι…)
¨Σε εγρήγορση βρίσκονται τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Υγείας και Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση του νέφους της αιθάλης που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
……..
Ταυτόχρονα επισήμανε πως δεν διατρέχουμε άμεσο κίνδυνο από την αιθαλομίχλη αλλά σε βάθος χρόνου θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία …..¨.

¨…. Πάντως, σε δηλώσεις της, η υφυπουργός Υγείας Φ. Σκοπούλη εξέφρασε την ανάγκη επιδοτήσεων για εναλλακτική μορφή ενέργειας και για να ληφθούν μέτρα για οικολογική θέρμανση, ενώ επεσήμανε ότι θα κάνει τα πάντα για να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου καθώς το ζήτημα αφορά τη δημόσια Υγεία γενικότερα.
…..
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες εκτίμησαν τα ευρήματα και συζήτησαν πως θα υπάρξει συντονισμός ενεργειών, ενώ έκριναν ότι δεν βρισκόμαστε ακόμα σε κατάσταση συναγερμού για τα τζάκια, ωστόσο συμφώνησαν πως πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να μην....
υπάρξουν δυσάρεστες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από την σωματιδιακή ατμοσφαιρική ρύπανση της καύσης των ξύλων….¨.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:
Να προσέξουν μην πάθουν τίποτα, μέρες πού ναι,  από την πολύ …εγρήγορση και τον …συντονισμό των ενεργειών !!!!!!

2 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Tην είδα και την άκουσα σε ένα γιουτιουμπ. Στυλ ΔΗΜΑΡ. Πολλά λόγια για να πει τίποτα. Οικολογική θέρμανση... Η πιο οικολογική θέρμανση είναι να κρυώνεις, το κοιλογικό μαγείρεμα είναι νηστικός, ή αμαγείρευτος, κάτι σαν Πρασινη Ανάπτυξη.

Προσοντα? Ο μπαμπάς αντιστασιακός. http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=466005&h1=true#commentForm

ΒΟΥΡΛΟ. Και ψάχνοντας για εικόνα για βούρλα, είδα το http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/tag/vourlo .

katalytikos είπε...

Το σύστημα στο ΥΠΕΚΑ παραμένει το ίδιο του ΓΑΠ!!!
Αυτοί που σήμερα ήταν στη σύσκεψη (υπηρεσιακοί), ήταν και στις αντίστοιχες συσκέψεις όταν ο Παπακωνσταντίνου αποφάσιζε για τη Βιομάζα χωρίς προυποθέσεις τουλάχιστον για περιοχές με προβλήματα νέφους!!
Ετοιμάζω μια ανάρτηση (επόμενη εφδομάδα) για ποια πράσινα μπουμπούκια και μάλιστα από δημόσιους φορείς, συμβούλευαν τον Παπ για το θέμα αυτό!!
Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ σήμερα διακρίνω μια προσπάθεια κάλυψης του Παπ!!! Το θέμα είναι σοβαρό και χρήζει ψαξίματος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...