Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ο πλανήτης εκπέμπει SOS!!!! Η ¨…..ψειρα¨ εξαφανίζεται!!!!

Εδώ ο κόσμος χάνεται και το ….. δεν χτενίζεται !!!!!
Ή 
με τι ασχολείται η επιστήμη...

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στους περιβαλλοντικούς –οικολογικούς κύκλους!! ¨Η ψείρα του εφηβαίου είδος υπό εξαφάνιση λόγω “βραζιλιάνικου μπικίν铨

Συγκεκριμένα:
Με εξαφάνιση εξαιτίας της αποτρίχωσης του εφηβαίου (γνωστής και ως “μπικίνι”) κινδυνεύει ένα ζωικό είδος που συντροφεύει τους ανθρώπους εδώ και 3,3 εκατ. χρόνια.
Ο λόγος για την ψείρα του ανθρώπινου εφηβαίου (Phthirus pubis), παράσιτο που τρέφεται με αίμα, και ανήκει σε διαφορετικό είδος από την ψείρα της κεφαλής και του σώματος (Pediculus humanus).
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2009 στην επιθεώρηση Journal of Biology, οι άνθρωποι μάλλον κόλλησαν την ψείρα του εφηβαίου από τον γορίλα πριν από 3,3 εκατομμύρια χρόνια. Έκτοτε, το μικροσκοπικό παράσιτο προκαλεί κνησμό και ερεθισμούς στην ευαίσθητη περιοχή, χωρίς όμως να μεταδίδει ασθένειες.
Ωστόσο, η συνήθεια της αποτρίχωσης στο μπικίνι κυριολεκτικά “ρημάζει” το βιότοπο της ψείρας του εφηβαίου η οποία παρότι κάποτε έκανε θραύση, πλέον εμφανίζεται σπανίως και έρχεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή.¨.

Ποια κλιματική αλλαγή!!!! Ποιες εκπομπές CO2!!! Ποιο φαινόμενο του θερμοκηπίου!!! Η περιβαλλοντική ατζέντα άλλαξε.
Η σωτηρία της ¨……ψειρας¨ στην κορυφή των θεμάτων των απανταχού οικολόγων, περιβαλλοντολόγων, ακτιβιστών, ΜΚΟ κλπ!!
¨Γλακάτε να σώσουμε τη ¨….ψειρα¨, όπως λέει και ο συνεργάτης SADOLOS

Βέβαια και η πολιτεία αντέδρασε άμεσα με την χρηματοδότηση σχετικών προγραμμάτων για τη διατήρηση του … βιότοπου της ¨…ψείρας¨ και ίδρυση...
αρμοδίων φορέων προστασίας.

Προχώρησε επίσης στην απαγόρευση του ΜΠΙΚΙΝΙ σε άνδρες και γυναίκες , με παράλληλη όμως καθιέρωση φορολογικών απαλλαγών. Μοναδική προυπόθεση οι φορολογούμενοι, που προσέρχονται στις εφορίες, να ξύνονται μέχρι απελπισίας!! Σε αυτήν την περίπτωση θα αφήνουν μόνο καμπόσες ¨…ψείρες¨ από το βιότοπό τους στο ταμείο  και αυτές θα μεταφέρονται άμεσα σε ειδικά εκτροφεία.
Οι αρμόδιοι του ΕΣΠΑ δεν ανησυχούν ιδιαίτερα διότι σε κάθε περίπτωση η πλειοψηφία των μελετών και των προγραμμάτων, που ήδη χρηματοδοτούν, έχουν άμεσα ή έμμεσα σχέση με αυτό το θέμα. Επίσης ένα νέο σώμα επιθεωρητών, οι ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΜΠΙΚΙΝΙ,  ιδρύθηκε εξεπιτούτου και επειγόντως για τον έλεγχο της παράνομης αποτρίχωσης. Μέσα στο γενικό χαμό, έκαναν και την εμφάνισή τους οι πρώτες σχετικές ΜΚΟ.
Οι εκπρόσωποι της ¨πράσινης ανάπτυξης¨, καθηγητές του HARVARD, πρέσβεις, κλπ, δήλωσαν ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι διότι με το μνημονιακό τους έργο, η χώρα μας δεν κινδυνεύει να ξεμείνει από ¨… ψείρες¨ λόγω του κόστους αποτρίχωσης ΜΠΙΚΙΝΙ και της καθαριότητας (βλέπε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κλπ).

Φίλοι
Και μείς σκεφτόμαστε να ιδρύσουμε ΜΚΟ γι αυτό το σοβαρό θέμα και περιμένουμε τις προτάσεις σας για τίτλο, περιεχόμενο, καταστατικό κλπ. Προς το παρόν έχουμε βρει τον ύμνο που θα ακούγεται στις ακτιβίστικες δράσεις μας και είναι:

Καθαριότης (Ψείρες)
Στίχοι: ργύρης Μπακιρτζς
Μουσική:
ργύρης Μπακιρτζς
ρμηνεία: σίδωρος Παπαδάμου, Νίκος Παπάζογλου


Μια με τις ψείρες πιάνεσαι
μια τις βελόνες φτιάνεις
κι από το γλυκοχάραμα, αγάπη μου
την καθαρίστρα κάνεις

Από τον πέμπτο έφυγες
σε ισόγειο τώρα μένεις
της κοινωνίας τα σκαλιά αγάπη μου
ολοταχώς διαβαίνεις

Μα ό,τι κι αν κάνεις στη ζωή
η καθαριότης μένει
εδώ που μ’ έριξε η βρωμιά, αγάπη μου
κανένας δεν αντέχει

Σήμερα που πληθύνανε
τα βάσανα εξαίφνης
παίρνεις το πούλμαν των εννιά, αγάπη μου
και στην Αθήνα φεύγεις

Μη το ξεχάσεις αύριο
τηλέφωνο να πάρεις
Αφού όμως το σώμα σου, αγάπη μου
πρώτα καλά ξεβγάλεις

Και του Θανάση πέστονα
όσο κι αν καθαρίσει
Ψείρες, τσιμπούρια και κοριοί, Θανάση μου
θα ξαναρθούν στο σπίτι

Κι ο Κύριλλος, Θανάση μου
αν είν’ ζευγάρι ακόμη
η αιτία είναι μόνο μια, Θανάση μου
η αντικαθαριότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...