Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και τα ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΛΑΡΑ

¨…Ενώ πριν από λίγα χρόνια αναφερόμασταν στα «μπλε» και στα «λευκά κολάρα», δηλαδή στους εργαζόμενους στις βιομηχανίες και στους εργαζόμενους σε γραφεία και υπηρεσίες, σήμερα πρέπει να συζητήσουμε για τα «πράσινα κολάρα», δηλαδή τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που απασχολούνται σε τομείς της Πράσινης Ανάπτυξης. Εάν λοιπόν θέλουμε με προοπτικές μέλλοντος να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της ανεργίας στην Ελλάδα, όπου η μάστιγα αυτή ταλανίζει πάνω από 400.000 άτομα, δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με τη φαυλότητα και την ανειλικρίνεια εξαγοράς των ελπίδων χιλιάδων νέων ανθρώπων με την προσωρινή απασχόλησή τους σε δημόσιες υπηρεσίες μέσω των προγραμμάτων Stage. Αυτό που η χώρα απαιτείται να κάνει είναι να εφαρμόσει ένα σοβαρό πρόγραμμα στήριξης της πραγματικής οικονομίας και της πραγματικής εργασίας, με κριτήριο τη δημιουργία νέων θέσεων «πράσινων κολάρων». Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα…..¨

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από βιβλίο του  κου Γ. Μανιάτη (ΠΑΣΟΚ), νέου Υπουργού ΠΕΚΑ της δικομματικής κυβέρνησης.
(Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ΕΔΩ)

Τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009, ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ, είχε παρουσιάσει το βιβλίο του «Η πρόκληση της Πράσινης Ανάπτυξης»  , το οποίο κυκλοφόρησε...
από τις εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη.

Για το βιβλίο μίλησαν τότε:
Ο Καθηγητής κ. Δημ. Λάλας, ο κ. Γιάννης Αλαβάνος - πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και ο κ. Δημ Ασημακόπουλος - πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος κα Βίκυ Φλέσσα.
Να θυμίσουμε επίσης ότι το βιβλίο προλογίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος.

Για να έχετε μια πλήρη εικόνα, στην εκδήλωση αυτή ακούσθηκαν και τα παρακάτω:
¨…"Η πράσινη ανάπτυξη είναι η ανάπτυξη που δεν επιτρέπει την αρπαχτή", είναι ο ορισμός της έννοιας που έδωσε ο κ. Λάλας.
Ο ίδιος ενημέρωσε, επίσης, ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη της ΓΣΕΕ για τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει στην Ελλάδα η πράσινη επιχειρηματική δραστηριότητα, τα προκαταρκτικά στοιχεία της οποίας κάνουν λόγο για δημιουργία 100.000 έως 170.000 νέων θέσεων εργασίας…¨.

Τελικά και εκ του αποτελέσματος,
τα ¨πράσινα κολάρα¨ τα έσφιξαν λίγο παραπάνω στο λαιμό της χώρας και των εργαζόμενων.

Αυτά για να ξέρετε τι μας περιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...