Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Αποζημιώσεις λόγω βλαβών στην υγεία από τη ρύπανση με εξασθενές χρώμιο!!

Το θέμα είναι ποιοί θα πληρώσουν

Την ώρα που η πολιτεία, χρηματοδοτεί μελέτες και προγράμματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος του εξασθενούς χρωμίου με το ….ΓΑΛΑ, όπως αποκαλύψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση ΕΔΩ, διαβάσαμε στα ΝΕΑ ότι:

¨Ανοίγει ο δρόμος για αποζημιώσεις σε κατοίκους των Οινοφύτων λόγω βλαβών που πιθανώς προκλήθηκαν στην υγεία τους από τη ρύπανση με καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο και άλλες τοξικές ουσίες έπειτα από την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων (ΕΕΚΔ), που υπάγεται στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η απόφαση ελήφθη σχεδόν δύο χρόνια μετά τη συλλογική προσφυγή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατά της Ελλάδας για τη ρύπανση και την έλλειψη ενεργειών από την πλευρά του κράτους ώστε να προστατέψει τους πολίτες του.
Επί της ουσίας, οι προσφεύγοντες κατήγγειλαν στην Επιτροπή ότι παραβιάζεται το δικαίωμα της υγείας των 200.000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής όπου εντοπίζονταν, σύμφωνα με δεκάδες αναλύσεις από κρατικά και ιδιωτικά εργαστήρια, υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη καρκινογόνος ουσία συνδέεται με ανθρωπογενή δραστηριότητα και προέρχεται κυρίως από βιομηχανίες που επεξεργάζονται μέταλλα. Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας με οδηγία του είχε επισημάνει ότι το νερό με εξασθενές χρώμα που προερχόταν από γεωτρήσεις στην ευρύτερη περιοχή Οινοφύτων δεν πρέπει να προορίζεται για ανθρώπινη χρήση, δηλαδή για πόση, μαγείρεμα κ.ο.κ.¨
Ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ.
.
Προκύπτει όμως και...
ένα άλλο θέμα.

Νερό με εξασθενές χρώμιο, με βάση τις μετρήσεις - έρευνες, έχει πιει και πίνει ο μισός Ελληνικός πληθυσμός (Βοιωτία, Αττική, Κορινθία, Αργολίδα, Θεσσαλία, Κοζάνη). Οπότε, από ποιόν θα ζητήσουν αποζημιώσεις, τη στιγμή μάλιστα εκείνοι που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν έχουν αποκαλυφθεί και επιπλέον αποτελούν και …προστατευόμενο είδος.
Έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι
η πράσινη ανάπτυξη από το 2009 και μετά έχει δώσει ρέστα για το θάψιμο της υπόθεσης, παρά τα επικοινωνιακά παιγνίδια με τα …χαμόγελα για τον Ασωπό.
Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η εξέλιξη της δίκης των 15 βιομηχανιών στην περιοχή των Οινοφύτων, που αποκάλυψαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος το 2007,  πριν την έλευση της πράσινης ανάπτυξης. Αναβολή στην αναβολή οδεύουμε για την παραγραφή!!!

Μόνο όταν αποκαλυφθεί η πραγματική αλήθεια για τα αίτια, τις πηγές και αποκαλυφθούν όλοι οι ένοχοι (παραγωγοί αποβλήτων, διαχειριστές, μηχανισμός κάλυψης, κλπ) μόνο τότε είναι δυνατόν να ζητηθούν αποζημιώσεις.

Και το εκπληκτικό!!!!
Όπως μας ενημέρωσε φίλος αναγνώστης, αυτοί από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος που αποκάλυψαν ένα μεγάλο μέρος της αλήθειας για τον Ασωπό (θυμηθείτε το εμπιστευτικό πόρισμα), τέθηκαν από την ¨πράσινη¨ ανάπτυξη σε καθεστώς ¨βαθειάς κατάψυξης¨, το οποίο συνεχίζεται και σήμερα με τον ίδιο ζήλο και από τη συγκυβέρνηση!!!! (Θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...