Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΑΠΕ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος


ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Δεν αφορά στην Ελλάδα!! Στη χώρα μας δεν συμβαίνουν αυτά!! Εδώ όλα λειτουργούν ρολόι!!!

Τον Ιούνιο 2013 κυκλοφόρησε μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας - EUROPOLE με τίτλο ¨Το Ιταλικό οργανωμένο έγκλημα¨.

Στην έκθεση αυτή περιγράφονται οι δραστηριότητες των ομάδων οργανωμένου εγκλήματος της ιταλικής μαφίας (Organised Crime Groups - OCGs) και οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «σαφή και παρούσα απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Στη σελίδα 15 της έκθεσης υπάρχει και ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον στοιχείο.
Συγκεκριμένα αναγράφεται:

¨……., there are increasing reports of Italian  OCGs engaging in the so called ‘Alternative or Green Energy’ market, for example investments in wind energy farms. Such projects offer attractive opportunities to  benefit from  generous MS and EU grant and tax subsidies, but apart from effectively exploiting eco-friendly incentives for their financial gain, they also create possibilities to launder proceeds of crime via legal business structures. ¨. 

Σε ...
ελεύθερη μετάφραση:

¨…….. υπάρχουν αυξανόμενες αναφορές για την συμμετοχή των ιταλικών OCGs στη λεγόμενη αγορά της «Εναλλακτικής ή Πράσινης Ενέργειας», για παράδειγμα, οι επενδύσεις σε αιολικά πάρκα. Τα σχέδια αυτά προσφέρουν ελκυστικές ευκαιρίες να επωφεληθούν από τις γενναιόδωρες επιχορηγήσεις και φορολογικές επιδοτήσεις των κρατών μελών και της ΕΕ, αλλά εκτός από την αποτελεσματική αξιοποίηση φιλικών προς το περιβάλλον κινήτρων για το οικονομικό κέρδος τους, δημιουργούν, επίσης, δυνατότητες για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες μέσω νομίμων επιχειρηματικών δομών.¨.

Αυτά τα ωραία!!!!

Η εμπλοκή της μαφίας στον κλάδο της αιολικής ενέργειας εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1996, όταν ο επονομαζόμενος «Lord of the Wind", Vito Nicastri, καταδικάστηκε για δωροδοκία υπαλλήλων ύψους 15 εκατ $ σε σχέση με αιολικά πάρκα.
Αυτό δεν εμπόδισε τον Nicastri για να αποκτήσει και άλλες άδειες αιολικών!! . Το 2010, ο Nicastri είχε περουσιακά στοιχεία σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το χαρτοφυλάκιο του περιελάμβανε 43 αιολικές και ηλιακές εταιρείες ενέργειας, 100 ακίνητα, 66 τραπεζικούς λογαριασμούς, 7 σπορ αυτοκίνητα και πολυτελή γιοτ.

Οι διάφοροι κλάδοι της μαφίας πιστεύεται ότι εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή αιολικής ενέργειας και σε άλλα έργα ανανεώσιμων πηγών στην Ευρώπη, με συμμετοχές στην Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες.

Θυμίζουμε ότι Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) έχει διαθέσει το τεράστιο ποσό των 295 δισεκατομμυρίων € σε επιδοτήσεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Φυσικά η ύπαρξη αποδοτικών ελεγκτικών μηχανισμών, που είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση των ποσών, είναι μόνο στα χαρτιά!!
Επίσης, σύμφωνα με έρευνες υπολογίζεται ότι το 50% των επιδοτήσεων, που καταβάλλονται από το ΕΤΠΑ για έργα αιολικής ενέργειας, αφορούν σε απάτες και άλλες παρατυπίες.

Τα  έργα αιολικής ενέργειας θεωρούνται «υψηλού κινδύνου», για τη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Φίλοι αναγνώστες,
Μήπως είναι η κατάλληλη ώρα να ξεκινήσει μια τέτοια έρευνα και στη χώρα μας???
Ξέρω τι θα απαντήσετε…
¨Τώρα δεν προκάνουν γιατί κυνηγούν τις αποδείξεις!¨
Έχετε δίκιο….

Ολόκληρη η έκθεση της EUROPOL ΕΔΩ


Υ.Γ: Σιγά μην ακούσετε ή να διαβάσετε αυτή την είδηση σε μεγάλα ΜΜΕ !!!! Αφού από αυτές τις …δραστηριότητες επιβιώνουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...