Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Όταν θέλει η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ τύφλα νάχει ……!!!


Διαβάσαμε στο antigoldgr.org ένα δελτίο τύπου από το ¨Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων Ακάνθου¨, που έλεγε:

¨19/12/2013
Διακοπή εργασιών της Ελληνικός Χρυσός στον Κοκκινόλακα

Σε όλη τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου βρισκόμαστε σε συνεχή αλληλογραφία με τις αρμόδιες υπηρεσίες καταγγέλλοντας σωρεία παρανομιών της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Πριν λίγες μέρες η Επιθεώρηση Μεταλλείων με έγγραφό της (3294/04-12-2013) επιβεβαίωσε ότι η Ελληνικός Χρυσός δεν έχει τις απαραίτητες άδειες παρεμβάσεων και δεν επιτρέπει την εκτέλεση εργασιών στον χώρο απόθεσης του Κοκκινόλακα .

Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, σε επιτόπιο έλεγχο, διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ειδικά για τον ΧΥΤΕΑ Κοκκινόλακα, όπου η εταιρεία δε διέθετε τις απαιτούμενες άδειες, και αναστέλλουν τις εργασίες κατασκευής του ΧΥΤΕΑ (1467/ 25-10-2013).
Κατόπιν τούτου καταθέσαμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Πολυγυρου στις 27/11/13. Παρά τη δεδομένη θέση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, του αρμοδίου δηλαδή κρατικού ελεγκτικού μηχανισμού, το μονομελές πρωτοδικείο Πολυγύρου την 01/12/2013 απέρριψε, δίχως αιτιολόγηση, την αίτηση μας προσωρινής διαταγής παύσεως εργασιών. Ως ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, το πρωτοδικείο όρισε τη μακρινή 10η Φεβρουαρίου 2014, υποβαθμίζοντας το κατεπείγον της υπόθεσης.

Θεωρούμε ότι οι όποιες καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες των αρμοδίων υπηρεσιών, θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, υπονομεύουν τη νομιμότητα και δίνουν τον απαραίτητο χρόνο για την τυπική κάλυψη των παρανομιών της Ελληνικός Χρυσός, για παράδειγμα με την έκδοση εκ των υστέρων αδειών εγκατάστασης και προεδρικών διαταγμάτων.¨.

Ξέρετε τι έγινε αμέσως μετά και...
συγκεκριμένα την επόμενη μέρα ??
Στις 20/12/2013 από το ΥΠΕΚΑ χορηγήθηκε με διαδικασίες εξπρές (η τελική αίτηση της εταιρείας υποβλήθηκε στις 10/12/2013!!!!) η έγκριση για την ¨ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΚΚΑ» της Τεχνικής Μελέτης του υποέργου «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας» του έργου «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας» της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ. στο Δ. Αριστοτέλη, Π.Ε. Χαλκιδικής.¨

Το έγγραφο ΕΔΩ:

Μην λέτε λοιπόν ότι δεν δουλεύει η δημόσια διοίκηση.
ή
Μήπως  μας δουλεύει???

1 σχόλιο:

sonic bacteria είπε...

Η αίτηση ήταν 9.9.2013 και η μελέτη επεστράφη από την υπηρεσία 2 (δύο) φορές για διόρθωση. 10.12.2013 επανήλθε το για δεύτερη φορά διορθωμένο τεύχος. In my book, αυτή δεν είναι διαδικασία express!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...