Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Τα ηλιοθερμικά δημιουργούν πρόβλημα και στην ασφάλεια των πτήσεων !!!


Με τα πέντε (5) ηλιοθερμικά, που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν στην Επαρχία Σητείας, ούτε αεροπλάνα δεν θα πετούνε στον ουρανό της.

Οι αδειοδοτούσες αρχές έχουν εκτιμήσει τις επιπτώσεις στη λειτουργία του αεροδρομίου Σητείας??

Πιλότοι επιβατηγών και εμπορικών αεροπλάνων καταγγέλλουν ότι όταν πετούνε κοντά στο Λας Βέγκας δημιουργούνται ανασφαλείς καταστάσεις από έντονη ηλιακή ακτινοβολία (αντηλιά) που προέρχεται από το ηλιοθερμικό εργοστάσιο Ivanpah και ζητούν από τις αρχές να αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα!!!

Το Ivanpah είναι το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό εργοστάσιο παγκοσμίως, ευρίσκεται στα σύνορα Καλιφόρνια – Νεβάδα στην έρημο Mojave. Έχει εγκατεστημένη ισχύ 392 MW και αποτελείται από 173.000 ηλιοστάτες.
Συνδέθηκε με ...
το δίκτυο για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2013

Όπως ανακοίνωσε η υπεύθυνη του αεροδρομίου στο Λας Βέγκας, πιλότοι καταγγέλλουν ότι όταν πετούνε στην περιοχή, λόγω αντανάκλασης του ηλιακού φωτός, κινδυνεύουν από στιγμιαία τύφλωση και μειώνεται η ικανότητα του πληρώματος να σαρώσει τον ουρανό για να δει εάν άλλα αεροσκάφη πετούνε κοντά.

Είναι ενδιαφέρον ό,τι στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που εγκρίθηκε το 2010, αναφέρεται το πρόβλημα της αντανάκλασης του ηλιακού φωτός και οι πιθανές επιπτώσεις στα πληρώματα των αεροπλάνων, αλλά οι αρχές υποβάθμισαν την πιθανότητα κινδύνου.

Μήπως, μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι δικές μας αδειοδοτούσες αρχές θα πρέπει να επανεξετάσουν τις άδειες που χορήγησαν για εγκατάσταση πέντε (5) ηλιοθερμικών  στην επαρχία Σητείας, λαμβάνοντας υπόψη και αυτή την παράμετρο ???

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...