Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΑΣΩΠΟΣ: ¨Τα παιδία παίζει¨ παιχνίδια επικίνδυνα !!!

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται!!!

Τα ¨ολιστικά¨ μέτρα γιατον  ΑΣΩΠΟ, που είχε προαναγγείλει το ΥΠΕΚΑ στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 και ετοιμάζονται να τα εξαγγείλουν,  μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στα υδατικά αποθέματα που τροφοδοτούν και την Αττική!!!




Σε περιόδους πολιτικής κρίσης – κυβερνητικής αστάθειας είναι ευκαιρία στα κάθε είδους συμφέροντα και ειδικά στα δήθεν ¨πράσινα¨, να κλείνουν εσπευσμένα υποθέσεις, όπως αυτές που αφορούν σε σοβαρά περιβαλλοντικά εγκλήματα, θέματα διαχείρισης αποβλήτων, κλπ.

Στα πλαίσια αυτά, διαβάσαμε στις 31/3/2013 στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ άρθρο με τίτλο ¨Σχέδιο ΥΠΕΚΑ για τη διαχείριση του Ασωπού ποταμού¨ και υπότιτλο ¨Ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής θα εμπλουτιστεί με καθαρό νερό και θα δημιουργηθεί μηχανισμός διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων¨

Στο άρθρο ...
αναγράφεται:

¨….Έργο 2 για την περιβαλλοντική ανάκτηση του υπόγειου υδροφορέα

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου χαλύβδινου αγωγού μήκους 5.400 m περίπου με μεταβλητή διατομή που θα κυμαίνεται από Φ 700 έως Φ 400 και θέσεις υδροληψίας ανά 300 – 500 m, για ημερήσια παροχή της τάξης των 20.000 m3/ημέρα. Ο κεντρικός αγωγός θα είναι υπό πίεση και θα σχεδιαστεί ώστε να είναι δυνατή η σύνδεσή του με συμπληρωματικό δίκτυο δευτερευόντων αγωγών για την διάχυση, ανεπεξέργαστου νερού από τα υδραγωγεία της ΕΥΔΑΠ, σε περιοχές του Αγ. Θωμά και των Οινοφύτων έκτασης 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων με σκοπό τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφορέα και την σταδιακή περιβαλλοντική ανάκτησή του….¨.

Δηλαδή, το νερό από την ΕΥΔΑΠ (ανεπεξέργαστο) 20.000 m3/ημέρα  ή  7.200.000 m3/έτος (περίπου το 30% της λίμνης του Μαραθώνα !!!!) θα το παροχετεύουν στον υδροφορέα με στόχο τον εμπλουτισμό του.

Εάν υπήρχε περίπτωση να λυθεί το πρόβλημα της ρύπανσης του υδροφορέα με εξασθενές χρώμιο, δεν θα το κάναμε θέμα, αλλά αντίθετα θα το επικροτούσαμε.
Όμως, αυτή η ενέργεια με μαθηματική ακρίβεια δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, όσο οι πηγές ρύπανσης ΣΗΜΕΙΑΚΕΣ και ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ εξακολουθούν να υπάρχουν και να ρυπαίνουν!!!!!
(Φαίνεται ότι παραιτήθηκαν από την  επαναστατική ιδέα να αντλούν τα νερά και να τα επεξεργάζονται με …γάλα (σχετική ανάρτηση ΕΔΩ))

Με όλη την καλή διάθεση δυο ερωτήματα:
1: Γιατί το νερό από τις ετήσιες βροχοπτώσεις δεν κατάφερε τόσα χρόνια να μειώσει στο ελάχιστο τις συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου σε γεωτρήσεις και ιδίως σε αυτές που δεν επηρεάζονται από την βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων???
2: Τι θα γίνει με τους άλλους υδροφορείς που έχουν το ίδιο πρόβλημα (Θήβα, Μεσσαπία, Κορωπί, Ασπρόπυργος, Κορινθία, Αργολίδα, κλπ)

Τα στοιχεία του εγκλήματος  δεν σβήνονται με όσο νερό κι αν ρίξετε !!!

Ας ευχηθούμε να παρέμβει κάποιος αρμόδιος να βάλει τέλος σε αυτά τα επικίνδυνα σενάρια διότι το έγκλημα δεν διορθώνεται με άλλο μεγαλύτερο!!!!

Υ.Γ: Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί η αποκάλυψη του ΣΚΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...