Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ημέρα της …εμπιστοσύνης

Σήμερα η Βουλή ψηφίζει για την … ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.
Η ¨εμπιστοσύνη¨ εννοιολογικά ορίζεται ως  ¨το να πιστεύει κανείς στις αρετές, στην καλή πρόθεση ή στις ικανότητες κάποιου¨.
Εσείς πραγματικά πιστεύεται ότι ο ορισμός αυτός ανταποκρίνεται στο σημερινό πολιτικό σκηνικό ??
Αφήστε ξέρω την αντίδρασή σας…
Σημειώστε επίσης, ¨η εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει όπου δεν υπάρχει σεβασμός και ενίοτε η εμπιστοσύνη είναι η μητέρα της απάτης¨.

Το πολιτικό αφήγημα των ημερών μυρίζει καμαρίλα, οσμή αιθέριων ελαίων λόγω του εντατικού κομματικού μασάζ για επιστροφή στις …ρίζες, και γενικά παραπέμπει σε μια ωραία ατμόσφαιρα με παρατρεχάμενους, ¨μαγαζιά¨, ¨παραμάγαζα¨, ¨αυλές¨, κλπ. Τελικά οι ίδιοι θα εμπιστευτούνε τον εαυτό τους, θα ανακουφιστούν με την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας και ξανά μια από τα ίδια, δηλαδή λιτότητα, περικοπές, πείνα, φτώχεια, αυτά που συνήθως μένουν στο λαό μετά τη καταιγίδα των υποσχέσεων.

Το τι σχεδιάζουν ....
και έχουν αποφασίσει για μας χωρίς εμάς, προσπαθούν να το κρύψουν, λες και δεν ξέρουν ότι εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τι μας περιμένει.
Προς όλα τα πολιτικά κόμματα: Οι πολλές υποσχέσεις μειώνουν την εμπιστοσύνη.

Αληθινά, εμείς τι να εμπιστευτούμε???
Για όσους ακόμη δεν έχουν απαντήσεις, θυμίζουμε τα παρακάτω:
·       Μην εμπιστεύεσαι εκείνον που φάνηκε μια φορά ανάξιος εμπιστοσύνης (Σαίξπηρ)
·       Η εμπιστοσύνη του αφελούς είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο του ψεύτη (Stephen King)

Αν πήρε κάτι το μάτι σας στην … καλή TV, από τις πρώτες ημέρες της συζήτησης στη Βουλή, θα συμφωνήσετε ότι όταν απευθύνονται προς το λαό τάχαμου, είναι σαν να προσπαθούν να μας πείσουν κατά το νεοελληνικό …ρητό ¨μείνε μαζί μου έγκυος είμαι πολύ φερέγγυος (λαϊκό σουξέ)¨.

Ας κλείσουμε κάπως αισιόδοξα και για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, αυτό που μας εκφράζει περισσότερο είναι μια Καυκάσια παροιμία που λέει:
¨Η εμπιστοσύνη είναι καλή, αλλά η πολύ εμπιστοσύνη είναι επικίνδυνη¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...