Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η κλιματική αλλαγή ευθύνεται και για τους τζιχαντιστές !!!

Τι θα ακούσουμε ακόμη από τους ¨τρομοκράτες¨ της κλιματικής αλλαγής !!!

Αυτό λέει σε άρθρο του στις 29/9/2014 ένα από τα μεγαλύτερα sites αυτό της huffingtonpost, στο οποίο μάλιστα αρθρογραφεί και ο δικός μας πρώην πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου.

Ας δούμε περιληπτικά τι ισχυρίζεται στο άρθρο της η Huffingtonpost  με τίτλο ¨Πως η κλιματική αλλαγή βοήθησε τους τζιχαντιστές¨

¨Ενώ έχουν ξεκινήσει οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί  για να καταστρέψουν τους τζιχαντιστές (ISIS, ISIL) πολλοί στη Δύση εξακολουθούν να αγνοούν ότι η αλλαγή του κλίματος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άνοδο των εξτρεμιστών της Συρίας.
Το 2006 μέχρι το 2010 ξηρασία έπληξε την χώρα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία τρομερής ανθρωπιστικής κρίση για εκατομμύρια Σύριους. Ωστόσο, η τετραετής ξηρασία προκάλεσε μικρή ανταπόκριση από την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Το 2011 κορυφώθηκε η οργή των πολιτών απέναντι στην αναλγησία του καθεστώτος , βοηθώντας να τροφοδοτήσει την λαϊκή εξέγερση. Μέσα στο χάος, η οργάνωση ISIS, ανακήρυξε το χαλιφάτο στα τέλη Ιουνίου και ....
ξεκίνησε τις θηριωδίες συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων αποκεφαλισμών των δυτικών πολιτών.
Η ξηρασία που προηγήθηκε της τρέχουσας σύγκρουσης στη Συρία ταιριάζει σε ένα μοτίβο αυξημένη ξηρότητα στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, για την οποία οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ευθύνεται εν μέρει η κλιματική αλλαγή. Έτσι επηρεάσθηκε το 60% του εδάφους της Συρίας και καταστράφηκε ο μεγαλύτερος σιτοβολώνας στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας.

Επηρεάσθηκαν 800.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι και δύο έως τρία εκατομμύρια άνθρωποι οδηγήθηκαν σε ακραία φτώχεια. Πολλοί έγιναν πρόσφυγες λόγω κλιματικών αλλαγών, εγκαταλείποντας τα σπίτια τους και μετανάστευσαν στις υπερπλήρεις πόλεις. Δημιούργησαν προσωρινούς καταυλισμούς στις παρυφές των περιοχών όπως το Χαλέπι, τη Δαμασκό, Χάμα και Χομς. Κάποιοι από τους εκτοπισμένους εγκαταστάθηκαν στην Νταράα, όπου ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στις αρχές του 2011 και τελικά άναψε η φωτιά του πολέμου.
Αυτή η απογοήτευση και οργή των πολιτών οδήγησε στην αποσταθεροποίηση της Συρίας και άφησε χώρο για να αναπτυχθεί το ISIS.¨

Λίγες απορίες προς τους συντάκτες του άρθρου
Τα πετρέλαια και ο γεωπολιτικός παράγοντας, δεν τους λένε τίποτα??
Ποιοι τους ενίσχυσαν και τους βοήθησαν στην αρχή του πολέμου στη Συρία??
Σημειώστε επίσης ότι το ISIS δημιουργήθηκε στο Ιράκ και ο σημαντικότερος παράγοντας, όπως λένε οι ειδικοί, είναι η σύγκρουση μεταξύ των Ιρακινών σιιτών και σουνιτών.
Όσον αφορά στα περί κλιματικής αλλαγής θυμίζουμε ότι στα τελευταία 18 χρόνια δεν έχει παρατηρηθεί καμιά αύξηση της θερμοκρασίας της γης, δηλαδή ακόμη και πριν το διάστημα 2006 -2010, που επικαλούνται στο άρθρο.
Επίσης, δεκάδες μελέτες ανατρέπουν τα καταστροφολογικά συμπεράσματα των κλιματολόγων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι όλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα (τυφώνες, ανεμοστρόβιλοι, πλημμύρες, ξηρασίες, κλπ) οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

Ψυχραιμία αδέρφια!!!
Οι πολεμικές – γεωπολιτικές αναλύσεις και τα σοβαρά επιστημονικά θέματα, όπως αυτό της κλιματικής αλλαγής, χρήζουν σοβαρής επιστημονικής προσέγγισης - αντιμετώπισης !!!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...