Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ: … απορίες και ερωτήματα

Α: Ανακοίνωση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για το πρόβλημα της συσσώρευσης απορριμμάτων 12 Οκτωβρίου 2011
¨…ΚΕΛΠΝΟ δεδομένου του μεγέθους της απειλής για την Δημόσια Υγεία από τον ολοένα και αυξανόμενο όγκο απορριμμάτων στις αστικές περιοχές θεωρεί πως το φαινόμενο αυτό αποτελεί υγειονομική βόμβα.
Επί παρατάσεως του φαινομένου το ΚΕΕΛΠΝΟ εισηγείται την άμεση έκδοση υγειονομικής διατάξεως και εφαρμογή περαιτέρω υγειονομικών μέτρων και κυρώσεων.¨

Β: Έγκλημα με τα απόβλητα περλίτη στη Μήλο.
(Πρώτο Θέμα 26/09/2011  12:23)
¨…Κατόπιν των ανησυχητικών αυτών ευρημάτων, την προηγούμενη Τετάρτη ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέας Λοβέρδος εξέδωσε μια υγειονομική διάταξη -ισοδύναμη με νόμο- που δίδει εντολή στη ρυπαίνουσα εταιρεία να θάψει εδώ και τώρα όλα τα απόβλητά της, αντί να τα ρίχνει στη θάλασσα και να τα αφήνει να αιωρούνται στον αέρα. Είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Υγείας αποφασίζει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας των κατοίκων του νησιού, μετά και τα ανησυχητικά ευρήματα της επιδημιολογικής μελέτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τα οποία προκύπτουν σαφείς ενδείξεις χρόνιων πνευμονοπαθειών και βεβαιότητα οφθαλμολογικών παθήσεων εξαιτίας ερεθισμών από την αέρια και θαλάσσια ρύπανση που προκαλεί ο περλίτης… ¨.

Στην περίπτωση της Μήλου, εφόσον έχει εκδοθεί σχετική υγειονομική διάταξη, θα παρέμβει ο Εισαγγελέας?

Γ: ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: (¨ΤΟ ΒΗΜΑ¨  29/08/2010)
 «Το Βήμα» παρουσιάζει τα πλήρη στοιχεία έρευνας και φωτίζει τις αιτίες της υψηλής θνησιμότητας όσων εκτίθενται στα δηλητηριασμένα νερά του Ασωπού.
¨..Τα κρούσματα καρκίνου εκτοξεύονται στην περιοχή των Οινοφύτων, όπως έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών…¨.

Για την περίπτωση του Ασωπού, αφού υπάρχει αντίστοιχη μελέτη, θα εκδοθεί σχετική υγειονομική διάταξη?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...