Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

... ¨ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ¨ ή ¨ΘΑΝΑΤΟΣ¨ ?



Πεινάσαμε ξανά αλλά είχαμε πόλεμο. Τώρα τί έχουμε;
    




Του συνεργάτη SISIFUS
         Όσο αστοιχείωτοι κι αν είμαστε, όση άγνοια και αν έχουμε για την ιστορία της πατρίδας μας, το «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ», σίγουρα το έχουμε ακούσει! Καθηλωτική κραυγή των προγόνων μας, που χαράχτηκε με κόκκινα γράμματα στις σελίδες της ιστορίας. Οι εννέα λωρίδες της ελληνικής σημαίας αντιστοιχούν σε κάθε ένα γράμμα της λέξης «ελευθερία» καθώς και στο σύνολο των συλλαβών «ελευθερία ή θάνατος». (Τα ξαναλέμε καθώς η επανάληψη είναι η μανούλα πάσης μαθήσεως)!!!
    Η σημερινή κραυγή φέρει το δίλλημα σε ένα άλλο επίπεδο, οικονομικής φύσεως, «Χρεοκοπία ή θάνατος». Σύμπτωση; Η λέξη «χρεοκοπία» φέρει τον ίδιο αριθμό γραμμάτων με τη λέξη «ελευθερία» και κατ’ επέκταση το σύνολο των συλλαβών είναι ίδιο με αυτό του «ελευθερία ή θάνατος». Αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα η διαχρονικότητα του συμβολισμού της ελληνικής σημαίας (δεν θα χρειαστεί  να υποστεί άλλες αλλαγές για να μας… ταιριάζει)!!!!
    Όμως, για ευνόητους λόγους, το δίλλημα δεν έχει διατυπωθεί ξεκάθαρα! Οι δύο εναλλακτικές που τέθηκαν: από τη μία η χρεοκοπία και από την άλλη  διαπραγμάτευση, διπλωματία, περικοπές, κούρεμα, παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, ορισμός επιτρόπου και κατά συνέπεια φτώχεια, κακομοιριά, κουρελιασμένη αξιοπρέπεια!! SORRY.......

GUYS, αλλά αυτό μου κάνει περισσότερο σαν χρεοκοπία ή θάνατος!!
    Πριν λίγες ημέρες, οι παραγωγοί της Θεσσαλονίκης μοίρασαν πατάτες στον κόσμο (κάτι που είχε γίνει νωρίτερα και στην πλατεία Συντάγματος). Το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων μετέφερε την απορία του κόσμου «Πεινάσαμε ξανά αλλά είχαμε πόλεμο. Τώρα τί έχουμε;»! Δεν θέλω να σας στενοχωρήσω αλλά πόλεμο έχουμε και τώρα! Όλες οι εικόνες της καθημερινότητάς μας, τα συναισθήματα, ο πανικός, οι απειλές, η καταστροφολογία είναι ένας πόλεμος! Τα θύματα αυξάνονται καθημερινά, οι δρόμοι γεμίζουν σπίτια-χαρτόκουτα και χρωματιστές κουβέρτες και η κοινωνική αλληλεγγύη αρχίζει να μετρά τις δυνάμεις της. «Κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε το γκρεμό»!!!
    Υπάρχει όμως μια διαφορά, καταλυτικής σημασίας και ιδιαίτερης βαρύτητας ανάμεσα στα δύο διλήμματα, που κάνει τα μάτια των συνανθρώπων μας να στάζουν αίμα από θυμό!!Σε έναν πόλεμο αλλοτινών χρόνων, ο κυβερνήτης του τόπου έβγαινε και δήλωνε την κατάσταση στην οποία έμπαινε η χώρα. ΤΩΡΑ???? Τώρα μιλάμε για ένα ρεσιτάλ ηθοποιίας, με ικανότατους υποκριτές εκπαιδευμένους από τους πιο ακριβοπληρωμένους συμβούλους!!Τουλάχιστον ήταν καλοί στη δουλειά τους (για να μην κλαίμε το δαπανηθέν δημόσιο χρήμα)!!!
    Στην αρχή έκαναν πώς δεν ήξεραν τίποτα! Μετά κατάλαβαν ότι η κατάσταση ήταν διαφορετική από ότι την φαντάζονταν και εν τέλει, ότι απλά η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου! Τραγική ειρωνεία ή εξαπάτηση;; Η απάντηση είναι αδιαμφισβήτητη!!! Μέσα στο 2010, όποιος τολμούσε να αναφέρει τη λέξη «χρεοκοπία» γινόταν αμέσως αποδιοπομπαίος τράγος, υπονομευτής της ίδιας του της χώρας!! Δεν θα απαριθμήσω πόσες φορές έχω ακούσει από το στόμα τους τη λέξη αυτή τον τελευταίο μήνα!! 
    Εάν, λέω εάν, είχαν τα κότσια να ενημερώσουν από την αρχή τους πολίτες αυτής της χώρας για το πώς έχει η κατάσταση, για το μέχρι πού φτάνουν τα χέρια μας και οι δυνάμεις μας και για τις εναλλακτικές, τότε ίσως το μένος να μην πότιζε την καθημερινότητά μας!! Όμως ήταν οφθαλμοφανές σε εμάς τους αδαείς, άξεστους και αγράμματους κοπρίτες από την πρώτη στιγμή!!Το καράβι δεν θα πήγαινε πουθενά αλλού!!Και καλά, την αδικία έχεις μάθει να την ανέχεσαι ως ένα βαθμό!!ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΟΜΩΣ, ΟΧΙ!!
    Και δυστυχώς, δεν φαίνεται να έχουν καταλάβει ακόμη πόση ζημιά έχουν προκαλέσει και σαν τις τεθλιμμένες χήρες, σκούζουν στα παράθυρα αναζητώντας παρηγοριά. Από ποιόν; Από εμένα; Μήπως στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης να μαζεύουμε και χαρτομάντιλα για να σκουπίζουν τα δάκρυά τους;;;
   
ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΕΓΡΑΦΕ: ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ!! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ!!!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...