Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

.... και στα ΜΕΓΑΡΑ το ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ!

ΚΛΙΚ για μεγέθυνση
Τι είδους δραστηριότητα απεικονίζεται στη φώτο και ποιοί δραστηριοποιούνταν στην περιοχή???
 Ένα σημαντικό άρθρο του κου Κασσιανού Τζέλη διαβάσαμε στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ της 4/2/2012 με θέμα την ανίχνευση εξασθενούς χρωμίου σε γεωτρήσεις των Μεγάρων.
Συγκεκριμένα:
¨Εξασθενές χρώμιο πάνω από 50 μ.γ. ανά λίτρο, πάνω δηλαδή κι από το όριο του ολικού χρωμίου εντόπισαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος σε τρεις γεωτρήσεις στα Μέγαρα. Λίγα χιλιόμετρα πιο νότια, στα Γεράνεια Ορη, στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου εντόπισαν δεκάδες χωματερές χιλιάδων κυβικών μέτρων και συνολικής έκτασης χιλιάδων στρεμμάτων, γεμάτα παράνομα τοξικά απόβλητα που πετούν εκεί βιομηχανίες της Δυτικής Αττικής. Οι επιθεωρητές αναζητούν τους δράστες που φαίνεται να ρίχνουν εκεί τα τοξικά επί δεκαετίες. Σε αυτά τα «τοξικά νεκροταφεία» εντόπισαν και εξασθενές χρώμιο και εκφράζουν έντονους φόβους ότι μολύνθηκε ήδη ο υδροφόρος ορίζοντας. Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα των αναλύσεων που πραγματοποίησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν σημαντικές ποσότητες εξασθενούς χρωμίου σε δείγματα εταιρείας εμφιάλωσης νερού που βρίσκεται στην περιοχή.
«Η κατάσταση είναι απολύτως δραματική», αναφέρει χαρακτηριστικά, στην «ΗτΣ», στέλεχος των επιθεωρητών περιβάλλοντος, που τις τελευταίες ημέρες έμειναν έκπληκτοι ερευνώντας την ευρύτερη περιοχή της ΝΔ Αττικής. Μιας περιοχής που και στο παρελθόν τούς είχε απασχολήσει, αφού στην περιοχή των Μεγάρων και συγκεκριμένα στην παλιά χωματερή του δήμου διαπίστωσαν ότι γινόταν, με το αζημείωτο, ανεξέλεγκτη εναπόθεση τοξικών βιομηχανικών αποβλήτων.¨

(Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ)
Με μοναδικό στόχο να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση αποκάλυψης των φυσικών και ηθικών αυτουργών του μεγάλου σκανδάλου, που λέγεται εξασθενές χρώμιο, ας υποβάλλουμε τα παρακάτω ερωτήματα:
1: Ποιοι δραστηριοποιούνταν στην περιοχή που απεικονίζεται στην αρχική φωτό.
2: Τι είδους δραστηριότητα και με ποιών την ευθύνη είχε λειτουργήσει δίπλα στον ΧΑΔΑ?
3: Έχει σχέση και με την υπόθεση του ΑΣΩΠΟΥ??

 
Τον Ιούνιο του 2011 σε σχετική.....

¨προφητική¨ανάρτηση (ΕΔΩ) γράφαμε:
¨Ας υποβάλουμε λοιπόν κάποια ερωτήματα με βάση μια πρόχειρη έρευνα στο διαδύκτιο, μήπως και κινηθούν κάποιοι (..λέμε τώρα.. ή έτσι για να περνά η ώρα..)
-        Πού βρίσκεται ο φάκελος της υπόθεσης μετά από τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιήσει οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και είχαν συλλάβει μάλιστα επ’ αυτοφώρω φορτηγό με βιομηχανικά απόβλητα (Μάρτιος 2010)??
-        Τι έγινε μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της  εφημερίδας REAL NEWS με τον τίτλο «“Μαφία” Τοξικών Αποβλήτων στα Μέγαρα»??
-        Ποιοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή της χωματερής και τι σχέση έχουν με την Βοιωτία και τον Ασωπό, όπως σε  δημοσιεύματα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (ΕΔΩ) αναγράφεται??
-        Μήπως, ..λέμε μήπως.. γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης του μεγάλου σκανδάλου διαχείρισης των βιομηχανικών αποβλήτων??¨.

 

Επομένως, δεν ήταν κάτι άγνωστο στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα για να μένουν ¨έκπληκτοι¨, όπως λέει το δημοσίευμα!!
Συμπληρώνουμε λοιπόν τα παραπάνω ερωτήματα:
Γιατί τώρα οι επιλεκτικές διαρροές? Μήπως και η εξέλιξη αυτή  σχετίζεται με το εμπιστευτικό πόρισμα του εξασθενούς χρωμίου, του οποίου όπως έχουμε ήδη τονίσει, ... αγνοείται η τύχη??

Η αλήθεια θα λάμψει και ο κάθε …. κατεργάρης στον πάγκο του, που λέει ο λαός!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τεχνική έκθεση του ΥΠΕΚΑ για τα νερά:
http://www.energyonline.gr/?p=10501#more

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...