Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

FYROM ή Macedonia? … για τους ειδικούς σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων.

        Τουλάχιστον, οι δεκάδες εκπρόσωποι του δημοσίου, που συμμετέχουν στις εργασίες της ISWA και μάλιστα με δικά μας έξοδα,  δεν εντόπισαν αυτή τη …. ¨ λεπτομέρεια¨ της Φώτο??

Την ιδέα γι αυτή την ανάρτηση μας την έδωσε μια απόφαση με αρ. πρωτ. 101/30-1-2012 περί έγκρισης δαπάνης για την πληρωμή των εξόδων μετακίνησης της κας. Κωνσταντίας-Αικατερίνης Λαζαρίδη, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΕΔΣΑΠ, από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και την επιστροφή στην Αθήνα, για τη συμμετοχή της σε συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της ISWA. Το κόστος του ταξιδιού ανέρχεται σε 428,65 ευρώ.

Τι είναι η International Solid Waste Association - ISWA?
Από την επίσημη σελίδα της ένωσης διαβάζουμε:
ISWA - Διεθνής Ένωση Στερεών Αποβλήτων - είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη και μη κερδοσκοπική ένωση καταβάλλει προσπάθειες προς το δημόσιο συμφέρον για την προώθηση και την ανάπτυξη της αειφόρου διαχείρισης των αποβλήτων σε όλο τον κόσμο. ISWA έχει μέλη σε όλο τον κόσμο και είναι η μόνη παγκόσμια ένωση προώθηση της αειφόρου διαχείρισης των αποβλήτων.
Η Ένωση είναι ανοικτή σε άτομα και οργανώσεις από την επιστημονική κοινότητα, δημόσιους οργανισμούς και δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες από όλο τον κόσμο που εργάζονται στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων.

 

Από την Ελλάδα εκτός από την εταιρεία ΕΠΕΜ, συμμετέχει επίσης η ΕΕΔΣΑ . Η ΕΠΕΜ μάλιστα είναι ένας από τους τρείς βασικούς σπόνσορες οι άλλοι δύο είναι η γνωστή Γαλλική εταιρεία VEOLIA και μια Αυστριακή η DIE48ER.
Για την Ελληνική εταιρεία ΕΠΕΜ.........

και για περισσότερα παραπέμπουμε σε παλαιότερο άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ (ΕΔΩ). 
 
Η ΕΕΔΣΑ (Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), με βάση το επίσημο site, ιδρύθηκε το 2000 και είναι ένας επιστημονικός, μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που σήμερα αριθμεί 309 μέλη (250 φυσικά πρόσωπα και 59 φορείς). Τα μέλη της Ε.Ε.Δ.Σ.Α. (Καθηγητές ΑΕΙ/ΤΕΙ, στελέχη Υπουργείων και ΟΤΑ, μελετητές, κατασκευαστικές εταιρίες, Οικολογικές Οργανώσεις κ.α.) καλύπτουν όλο το πεδίο της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων.

Από μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο προκύπτει ότι συχνά πυκνά η ISWA είναι η επίσημη προσκεκλημένη σε πολλά συμπόσια και συνέδρια στην Ελλάδα, που έχουν θέμα τη διαχείριση αποβλήτων.
Επίσης, πολλοί δημόσιοι φορείς και Πανεπιστήμια πληρώνουν ετήσιες συνδρομές για να συμμετέχουν στην ISWA.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΕΣΔΚΝΑ, που στον προϋπολογισμό του 2011 (Αρ. Πρωτ. 3083/15-04-2011)  προέβλεπε συνδρομές 3000 ευρώ για την ISWA

Δημιουργείτε λοιπόν το ερώτημα: Δεν βρέθηκε ένας από τους  συμμετέχοντες δημόσιους φορείς, για τους οποίους τα έξοδα συμμετοχής τα καλύπτει ο Ελληνικός λαός, να δει ότι στο επίσημο site της ISWA, η FYROM αναφέρεται ως MACEDONIA???

Ελπίζουμε τώρα τουλάχιστον να απαιτήσουν διόρθωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...