Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Εξασθενές χρώμιο και στα εμφιαλωμένα νερά! Η ώρα του Εισαγγελέα!

Το σχετικό  εμπιστευτικό πόρισμα ….αγνοείται!!
 
Έγινε γνωστό (ΕΔΩ) ότι: ¨Εξασθενές χρώμιο σε εμφιαλωμένα νερά έδειξε έρευνα των Οικολόγων Πρασίνων¨ (… Τρεις μάρκες στο κόκκινο).
 
Συγκεκριμένα:
¨Την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου σε εμφιαλωμένα νερά ευρείας κατανάλωσης καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, με αφορμή τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποίησαν σε εννέα ετικέτες.
Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν εννέα ετικέτες εμφιαλωμένων νερών, όπου ανιχνεύθηκε εξασθενές χρώμιο σε τρεις από αυτές και σε επίπεδα που σε μια περίπτωση έφτασαν τα 22 ppb. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν από το υπουργείο Υγείας να προβεί σε άμεσους ελέγχους σε όλα τα εμφιαλωμένα νερά της χώρας καθώς και σε θέσπιση πανελλαδικού διακριτού ορίου για το εξασθενές χρώμιο για όλα τα νερά δημόσια χρήσης στα όρια του ανιχνεύσιμου¨.
 (Η αναλυτική έκθεση με τις μετρήσεις και τα ονόματα των εταιρειών ΕΔΩ)

Το πρόβλημα με το εξασθενές χρώμιο το έχουμε αναλύσει, πιστεύουμε επαρκώς, σε προηγούμενες αναρτήσεις (χαρακτηριστική ανάρτηση ΕΔΩ). Η ευρεία διασπορά (Βοιωτία, Εύβοια, Μεσσαπία, Αργολίδα, Θεσσαλία κλπ) και με βάση τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν και άλλες πηγές ρύπανσης, επιφανειακές!!!! εκτός αυτών των σημειακών!

Επίσης, από το τέλος του 2009 γίνονται συνεχώς αναφορές για την ύπαρξη ενός εμπιστευτικού πορίσματος για την ανίχνευση εξασθενούς χρωμίου σε διάφορες περιοχές. Αρχικά στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, μετέπειτα στο ΣΚΑΙ και πρόσφατα ακούσθηκε επίσημα από βουλευτή τον κο Καντερέ σε επίσημη συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής.
Στη  συνεδρίαση αυτή ο κος Καντερές ρώτησε τον αρμόδιο Υπουργό: ¨Η δεύτερη ερώτησή μου απευθύνεται......

στον κ. Υπουργό και αφορά την πορεία ενός πορίσματος διαχείρισης τοξικών αποβλήτων με μια μελέτη που έγινε από τον Νοέμβριο του 2009. Σε τι στάδιο βρίσκεται αυτό το κρίσιμο πόρισμα μετά από δύο χρόνια κύριε Υπουργέ;¨
Απάντηση: Καμιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (η αναλυτική παρουσίαση της συνεδρίασης ΕΔΩ)

Αφού πλέον και επίσημα δεν αμφισβητείται η ύπαρξη του πορίσματος και  το οποίο αφορά στην υγεία εκατομμυρίων πολιτών, ας ρωτήσουμε:
1: Τι περιλαμβάνει το πόρισμα?
2: Σε ποιους αρμοδίους υποβλήθηκε?
3: Έχει σταλεί στους εισαγγελείς?
3: Αν όχι, ποιοι ευθύνονται για την καθυστέρηση των δύο και πλέον ετών και για ποιους λόγους?


Πιστεύουμε ότι τώρα θα αναζητηθεί και από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά πιο πολύ θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα αναζητηθεί από κάποιο Εισαγγελέα!
Θα επανέλθουμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...